Przepływ filtry

piona3

Post autor: piona3 »

przemo_knz pisze:Nic złego nie napisałem.
Ale nikt nie powiedział że twój post jest bez sensu...tylko prosiłem cię abyś bardziej doczytał temat .Ja miałem kiedyś nitroreduktor i zamiast polepszyć filtracje biologiczną pogorszyłem ..(na testach brakło mi skali) :-D

sycowek

Post autor: sycowek »

Dołączę do Tematu , rozdziela z was ktoś strumień wylotowy z filtra ? Mam zbiornik 98 l brutto , Filtr JBL e 1501 , chciałbym rozdzielić strumień wylotowy , przez jeden puścić reactor CO 2 a drugi przez wylot mam Ball Pipe . Filtr troszkę dławię ale przy pełnej mocy mam wrażenie że woda nie opływa zbiornik dookoła a chciałbym żeby CO2 było rozprowadzone po całym zbiorniku . Proszę o poradę

pozdrawiam

Paweł

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Jak przy tym filtrze moze Ci nie oplywac w 100 litrach,no nie zartuj :-)
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

sycowek

Post autor: sycowek »

:-) Sprawdziłem przy podmianie wody , korzeń ,skimmer wydaje mi się że tą wodę jakby zatrzymywał, Zalewam czystą RO i wlewam do zbiornika mineralizator to widzę jak się on rozchodzi po zbiorniku , dlatego się zastanawiam czy przy dnie bądź połowie wysokości zbiornika założyć wylot aby woda też w niższych partiach cyrkulowała . :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Filtracja”