Witam,najpierw kupilem filtr AQUAEL TURBO FILTER 2000 , czyli 2000 l/h..... zapominajac o nim i o jego gabarytach nabylem akwarium 60 literowe,zwirek + inne dodatki. Zacząłem wszystko dziś skladac do kupy i mojemu zdumieniu po rożnych kombinacjach udało się wepchnac ten filtr do tegoż akwarium, czyli wychodzi na to , ze w akwa jest około 60 litrów co daje filtrację wody 33 x na godzinę ( +,-) .
Wpuscilem juz pierwsze neonki, spokojnie wodę miałem juz wczesniej przygotowana ze zbiornika którego uzywam do hodowli roślin, 50\50 . Kupilem 10 neonek czerwonych i 5 czarnych ...
Zdjęć na razie niemoge zamieścić gdyż uzywam tableta .
Pewnie pukacie sie w głowę jak mogłem zainstalować taki mega wydajny filtr w takim małym akwarium?
.... A mogłem, gdyż ponieważ Polak potrafi , strumień wody wyplywajacy jest hamowany przez rurkr zasysajaca taka jak u spodu filtra. Powietrze ładnie się rozchodzi i nie ma fali która krąży wokół akwarium, przez co ryby SA spokojniejsze i mnie się to podoba.
Turbo filter 2000 i akwa 60 l
- dawid41276
Turbo filter 2000 i akwa 60 l
Ostatnio zmieniony 2014-12-29, 23:38 przez dawid41276, łącznie zmieniany 1 raz.
- dawid41276
Nie jestem maniakiem, po prostu mam ciut za duży filtr do tego akwarium i od razu maniak. Wybaczam Ci 

akwa 60 L panoramiczne
AquaEl FAN 2
neonki innesa
neonki czarne
gupik endlera samce
kirysek pstry
Kirysek Albinos
Kirysek Spiżowy
zbrojnik niebieski
danio czerwone
bocja wspaniała
w planach....większy zbiornik
AquaEl FAN 2
neonki innesa
neonki czarne
gupik endlera samce
kirysek pstry
Kirysek Albinos
Kirysek Spiżowy
zbrojnik niebieski
danio czerwone
bocja wspaniała
-
- dawid41276
Niestety nie mogę zmienic na większy. A jak schlodzic wodę, bo moja świetlówka niezle grzeje w tym baniaku i mam 26 stopni...czasem do 27 stopni, jeśli wierzyć analogowym termometrom(T8 15W DL). i nie uzywam grzałki, temperatura w pokoju 22-23 stopnie.
PS. Wiem, ze silnik od wirnika pompy się niezle grzeje, bo modowalem dziś filtr i bawilem się godzinę by tak ustawić cały filtr, by mi nie buczal.
Nie chce zakładać nowego tematu by nie zasmiecac forum, czy Wy potraficie tylko czytać ( monitoruje wiec wiem), proszę o odpowiedzi.
http://youtu.be/u__SEf1WBXs
Film kiepskiej jakości.
PS. Wiem, ze silnik od wirnika pompy się niezle grzeje, bo modowalem dziś filtr i bawilem się godzinę by tak ustawić cały filtr, by mi nie buczal.
Nie chce zakładać nowego tematu by nie zasmiecac forum, czy Wy potraficie tylko czytać ( monitoruje wiec wiem), proszę o odpowiedzi.
http://youtu.be/u__SEf1WBXs
Film kiepskiej jakości.
Ostatnio zmieniony 2014-12-30, 13:12 przez dawid41276, łącznie zmieniany 4 razy.
akwa 60 L panoramiczne
AquaEl FAN 2
neonki innesa
neonki czarne
gupik endlera samce
kirysek pstry
Kirysek Albinos
Kirysek Spiżowy
zbrojnik niebieski
danio czerwone
bocja wspaniała