Czy potrzebny jest taki sklep?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martinezsanchez

Czy potrzebny jest taki sklep?

Post autor: martinezsanchez »

Witam,

Tak mnie dzisiaj naszło na rozmyślanie o sklepach akwarystycznych w Łodzi...i doszedłem do wniosku, że chwała chłopakom z NAshopu, że się przenoszą bliżej nas :mrgreen: , ale...
nie chcąc nawet pomyśleć, co by móc im dorównać wpadłem sobie na taki mały pomysł, a mianowicie chodzi mi o sklep, który mógłby być swoistym uzupełnieniem dla działalności najlepszego (wg mnie oczywiście) sklepu typowo akwarystycznego w Łodzi. Głównym asortymentem, a w zasadzie główną działalnością byłyby krewetki, mchy i rośliny akwariowe...co Wy na to? Czy potrzebny jest taki sklep w Łodzi?

PS. pozdr dla Marcina i Pawła.. wasze opinie dla mnie będą niezykle cenne 8-)
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]

Rufio34

Post autor: Rufio34 »

Myślicielu wielki a kostki już zrobiłeś :-P że tak rozmyślasz?
Odnośnie Twojego zapytania to pewnie by się coś takiego przydało tylko czy sklep zarobiłby na swoje utrzymanie bo chyba nas wariatów krewetkowych niema aż tak wielu w Łodzi i okolicach. Wszystko zależało by też od cen towaru.
Jeżeli coś planujesz to lepiej w piwnicy hodowle założyć tak jak chłopaki z innych miast zrobili.
Ale pomysł fajny ;-)

Matrixowo

Post autor: Matrixowo »

też uważam, że typowy sklep roślinny i krewetkowy by się przydał, tylko pytanie jest takie samo jak kolega wcześniej... Czy on się utrzyma? bo wiadomo, ładne krewetki kosztują sporo, a amatorów takich krewetek jest mało i może być problem co dalej... z Roślinami, hmmm może by i było łatwiej, tyko czy dasz radę małym kosztem utrzymać tak dużą liczbę roślin, no i trzeba mieć wybór, a jak wiadomo giełda nie jest daleko...

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Czyżby Marcinie znudziła Ci się praca w "bankowości"? hehe? :-P
Dla sporej ilości osób takowy sklep byłby niezłą atrakcją. Podejrzewam, że jednak na tym by się skończyło...niestety. :-/ Jest sklep w Toruniu-była o nim mowa na Forum-w którego ofercie są krewetki, różnorakie mchy. Ale żeby mógł funkcjonować ma w swej ofercie i ryby, żwirki i "cały osprzęt" potrzebny akwaryście. A przecież w Toruniu nie ma Giełdy... Tak więc pomysł przedni, jednak chyba nie realny w naszych czasach... ;-)

mkslonik

Post autor: mkslonik »

może spróbuj internetowy i allegro w tedy możesz mieć hodowle w piwnicy i przez to masz niskie koszty prowadzenia a na sprzedaż ogólnopolska możesz liczyć

Awatar użytkownika
martinezsanchez

Post autor: martinezsanchez »

mkslonik pisze:może spróbuj internetowy i allegro
to na pewno, ale procz tego stacjonarny punkt obslugi takze by sie przydal
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]

zami84

Post autor: zami84 »

No no, kasa fiskalna w piwnicy i ogien ;)
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

king
Kontakt:

Post autor: king »

Jak chcesz sklep to nie u nas mazury, Bieszczady, okolice lublina tam jest po 1 daleko do giełdy, po drugie mniejsza konkurencja :-P w łodzi dałbyś radę gdybyś czynszu nie płacił astronomicznego sklep na swoim podwórku to się jeszcze opłaca jako tako ale w łodzi jest sporo sklepów zoologicznych więc najlepiej wybrać jakięś ościenne miasto dalej niz 60kilometrów od łodzi, 50000 mieszkanców, sprawdzić ile jest tam sklepów zoologicznych i tam atakować. Ja gdybym miła coś organizować to uderzył bym w Skierniewice, Łęczyce lub inne tego typu miasta ;-)

ewentualnie możesz się podpiąć jeszcze pod nashop i sprzedawać im mchy i krewetki na zamówienie złożone przez nich. to wygodna forma i 0 problemów napisz np. do Marana lub do innych współwłaścicieli. To dobra forma nawet jeśli byś miał im sprzedawać za 60% wartości to jak podliczysz samodzielne koszty to i tak wyjdzie ci że lepiej na tym wyszedłeś ;-)
Ostatnio zmieniony 2010-06-20, 22:45 przez king, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”