Akwarium 80x45x35[center][/center]
Oświetlenie-4x18W / Philips 2x 865 2x Aquarele /10 godz.[center][/center]
Filtracja-2xEheim 2224+2211 / keramzyt+biobale+ceramika /[center][/center]
Ogrzewanie-Sera 100W / temp.26*C /[center][/center]
Nawożenie CO2-podawane na wylot filtra 1bąb./sek butla wysokociśnieniowa [center][/center]
Woda podmiany-20% tygodniowo RO+kranówa GH 6,KH 4,pH 6.8,NO3 10,PO4 0.3,Fe 0.1-0.3 [center][/center]
Nawożenie wody-TMG 1ml/dziennie + PG ferro 0,5ml/dziennie + KNO3 , KH2PO4 / zależy od potrzeb + K2SO4 / do podmian dawka dająca 20 ppm /[center][/center]
Podłoże-Floran + żwirek kwarcowy + kulki gliniane[center][/center]
Flora[center][/center]-rotala rotundifolia,r.macrandra[center][/center]-microsorum pteropus,narrow,windelov,philippine[center][/center]-cryptocoryne nana[center][/center]-sagittaria subulata[center][/center]-blyxa japonica[center][/center]-mayaca fluviatillis[center][/center]-bolbitis heudelotii[center][/center]-echinodorus aquartica[center][/center]-didiplis diandra[center][/center]-ludwigia arcuata[center][/center]-limnophila aromatica[center][/center]-lomariopsis lineata[center][/center]-mchy / creeping,weeping,taiwan,chrismans moss /[center][/center]
Fauna[center][/center]-otocinclus 6[center][/center]-tęczanka neonowa 3[center][/center]-neon czerwony 12[center][/center]-ancistrus sp. 2[center][/center]-kosiarki 3[center][/center]-poecilia latipinna 2[center][/center]-krewetka amano 3[center][/center]-kirysek panda 2[center][/center]Witam wszystkich użytkowników forum . Jestem tu po raz pierwszy i jest to moje pierwsze akwarium po wielu latach przerwy / powróciła dawna pasja /Akwa ma około 2 miesięcy od założenia i postanowiłem poddać je ocenie na forum. W przyszłości mam plany na inny aranż ale na razie mam to co widać. Ogólnie jestem zadowolony bo rośliny rosną dobrze /bąblują/ i zdrowo wyglądają .Przyjmę z powagą każdą opinię .Pozdrawiam Zbyszek17[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]