spec od komputerów
spec od komputerów
potrzebuję speca od komputerów, do odzyskania danych a uszkodzonego dysku twardego
- maly07071989
dokładnie na tym samym mi zależy :Pjacek7110 pisze:ale uraduję mnie fakt uratowania pliku z zdjęciami
nie wiem jak u jacek7110, ale u mnie się odpala pochodzi chwile i dead scren jest ;/ podobno to błąd dysku i da rade to usunąć bez konieczności formatowania i utraty danych3runer pisze:rozumiem, że dysk się nie uruchamia??
- maly07071989
Witam,
Żaden ze mnie spec ale istotna są odpowiedzi na pytania maly07071989,
Wtedy można spróbować podpiąć HDD do kieszeni zewnętrznej i spróbować coś działać.
Jeśli się uda to OK.
Odzyskiwanie danych nie jest rzeczą tanią są firmy, które się tym zajmują z dużą skutecznością ale kasują ogromne pieniądze, także odzyskiwanie zdjęć nie ma sensu łatwiej i taniej jest je oddtorzyć.
Wtedy można spróbować podpiąć HDD do kieszeni zewnętrznej i spróbować coś działać.
Jeśli się uda to OK.
Odzyskiwanie danych nie jest rzeczą tanią są firmy, które się tym zajmują z dużą skutecznością ale kasują ogromne pieniądze, także odzyskiwanie zdjęć nie ma sensu łatwiej i taniej jest je oddtorzyć.
- maly07071989
to jest standardowa wada fabryczna jakiś błąd na dysku dlatego się nazywają się czarną seria ;] wystarczy to usunąć ale mało serwisów w łodzi się tym zajmuje, więc albo uda się kogoś znaleźć kto to zrobi albo mam do wyboru odesłanie do seagate'a dysku i przysyłają mi 2 ramach gwarancji albo naprawiają ten ale czyszczą permanentnie czego bardzo chcę uniknąć
nie rozumiem...mc.michu pisze:Witam,
Jeśli się uda to OK.
dysk jest już wymieniony na nowy, ten stary się nie odpala, wymieniał mi go fachowiec mój kolega, ale wiem ze są lepsi od niego, chciałbym odzyskać zdjęcia z dysku, nie mam jak ich odtworzyć...
Ostatnio zmieniony 2012-10-08, 21:33 przez jacek7110, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TomekPopek21
Jeżeli dysk się nie odpala to żadna płyta CD ci nie pomoże. Niestety w takim wypadku to tylko odpowiednie firmy mogą pomóc.
Jeżeli dysk wcale nie reaguje (nie rozkręca się, nie 'buczy') to znaczy, że uszkodzenie jest mechaniczne (elektronika lub elementy napędowe dysku). Należałoby najpierw zdjagnozować co walnęło, wymienić/naprawić, sprawdzić czy dane są całe - wtedy koszt ogranicza się do wymiany mechaniki/elektroniki. Jeżeli dane są całe oczywiście. Jeśli dane są uszkodzone, to w tym momencie koszt rośnie w górę, gdyż należy odtworzyć je (jeśli sektory nie są nadpisane), zgrać na nowy dysk.
Należy zadać sobie pytanie, czy kosz kilkuset złotych (w drugim wypadku) wart jest zachodu.
Jeżeli dysk wcale nie reaguje (nie rozkręca się, nie 'buczy') to znaczy, że uszkodzenie jest mechaniczne (elektronika lub elementy napędowe dysku). Należałoby najpierw zdjagnozować co walnęło, wymienić/naprawić, sprawdzić czy dane są całe - wtedy koszt ogranicza się do wymiany mechaniki/elektroniki. Jeżeli dane są całe oczywiście. Jeśli dane są uszkodzone, to w tym momencie koszt rośnie w górę, gdyż należy odtworzyć je (jeśli sektory nie są nadpisane), zgrać na nowy dysk.
Należy zadać sobie pytanie, czy kosz kilkuset złotych (w drugim wypadku) wart jest zachodu.