Organizacja urodzin dla dziecka w Krakowie

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
lotek

Post autor: lotek »

Syn kończy 7 lat i chcę zorganizować mu urodziny na świeżym powietrzu, ale nie bardzo wiem od czego zacząć. Dotychczas robiliśmy przyjęcia w domu ale chciałabym żeby to było coś wyjątkowego. Macie jakieś pomysły?

apidam

Post autor: apidam »

Sama organizowałam córce urodziny w plenerze dwa lata temu i powiem że kluczowa różnica w porównaniu do przyjęcia domowego to przede wszystkim przestrzeń, dzieci mogą biegać, krzyczeć i nie musisz się martwić że coś zniszczą w salonie. Przy planowaniu warto zacząć od wyboru miejsca bo od tego zależy wszystko inne, inne potrzeby ma park miejski a inne miejsce które oferuje gotową infrastrukturę do urodzin. Dla 7-latka bardzo ważne jest żeby były aktywności, bo w tym wieku siedzenie przy stole to kara a nie przyjęcie. Gry terenowe, zabawy ruchowe, tor przeszkód, to wszystko sprawdza się świetnie. Kwestia pogody to osobna rozmowa i warto mieć plan B albo wybrać miejsce które ma jakieś zadaszenie na wypadek deszczu. Jeśli chcesz mieć mniej organizacyjnego stresu możesz skorzystać z gotowych pakietów urodzinowych w plenerze które mają już wszystko zaplanowane. Warto zerknąć na https://parkwola.com/urodziny/ gdzie jest taka oferta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”