Nowy substrat Aquaela... Prawdy i mity.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzych0062

Nowy substrat Aquaela... Prawdy i mity.

Post autor: krzych0062 »

Jako, że na naszym forum jakoś "cicho" o nowym?(właściwie to już jest jakiś czas na rynku) podłożu naszej rodzimej firmy Aquael chciałbym poznać opinie osób, które miały lub mają okazję je "testować". Chodzi mi oczywiście o dwa rodzaje tegoż podłoża, a mianowicie:
Acti Substrate Pro+ Regular
Acti Substrate Pro+ Powder
Sam jestem tym "byłym" posiadaczem tegoż produktu. Wg mej opinii i doświadczenia absolutnie nie nadaje się ono do akwariów. I obojętnie, czy jest to wersja Regular, czy też Powder... Oby dwie wysypane w akwa i zalane wodą po prostu w mgnieniu oka rozpuszczają się i uwalniają do wody brązowy barwnik. Woda taka wygląda jak "zmącona glinianka". Mało tego...na powierzchni wody zbiera się galaretowata maź przypominająca kisiel, krochmal... :shock: Czy ktoś z Was miał lub ma takie same przeboje z tym substratem? Osobiście znam tylko jeden, jedyny przypadek osoby, której "takie coś" się nie dzieje...Natomiast na wielu forach spotkałem się z negatywnymi opiniami. Może i tą drogą doprowadzimy, że i Aquael pochyli czoła i uzna swój produkt za bubel(idąc za przykładem omawianego na forum podłoża JBLa). Czekam na Wasze opinie ;-)

Awatar użytkownika
martinezsanchez

Post autor: martinezsanchez »

krzych0062 pisze:Mało tego...na powierzchni wody zbiera się galaretowata maź przypominająca kisiel, krochmal... :shock:
takto jest jak sie wsypuje substrat do garnka z gotowana woda;p a powaznie to ostatnimi czasy firma aquael niczym nas nie zaczskoczyla (pozytywnie naturalnie;p) :-/
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”