neonki
neonki
Witam. Mam stadko 18 neonek, wczesniej pływały sobie normalnie rozproszone po całym akwarium. odkąd pojawiły sie skalary Manacapuru 7 sztuk w tym jeden olbrzym od Lukiki ( dzięki za rybcie :)) i 5 od Pana Witka ( również wielkie dzięki :)) neonki zbiły sie w kupe, było by fajnie ale cały czas siedza w trawie i nic ich nie widac. Czyżby sie wystraszyły skalarów???? Przejdzie im???
-
furious tomash
jak zobaczą że skalary ich nie czepiają to z czasem powinny się odważyć i wyjść "na widok"
kiedyś już tu utworzyłem temat o neonach ze skalarami i ludzie pisali, że jak neony są w baniaku pierwsze, to skalary nie powinny ich traktować jako pokarm ;)
kiedyś już tu utworzyłem temat o neonach ze skalarami i ludzie pisali, że jak neony są w baniaku pierwsze, to skalary nie powinny ich traktować jako pokarm ;)
Ostatnio zmieniony 2011-07-07, 10:46 przez furious tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
bla bla bla...
Przejdzie im ale pewnie będą trzymać się w stadku bo skalary działają jak straszak.
Podobną sytuację miałem z neonami(jest ich 50) u siebie przy dyskach. Na początku siedziały tylko w rogu akwarium, a teraz śmigają po całym baniaku ale tylko w stadzie - co mnie bardzo cieszy bo nie zdzierżyłbym ich rozproszonych po akwarium.
Podobną sytuację miałem z neonami(jest ich 50) u siebie przy dyskach. Na początku siedziały tylko w rogu akwarium, a teraz śmigają po całym baniaku ale tylko w stadzie - co mnie bardzo cieszy bo nie zdzierżyłbym ich rozproszonych po akwarium.
Ostatnio zmieniony 2011-07-07, 18:32 przez yorki111, łącznie zmieniany 1 raz.
- Witek Miszczak