Ale przy okazji tematu dowiedziałem się(zapewne kilka osób również), że w handlu są dostępne dwie "wersje" testu JBLa
JBL test stały CO2 + pH
- krzych0062
Troszkę zamieszałeś tym wcześniejszym pytaniem odnośnie zaoszczędzenia na kropelkach
Bo skoro masz test z przygotowanym roztworem indykatora to nie da się na tym roztworze zaoszczędzić...bo po prostu jest to roztwór gotowy do zalania pojemniczka. Zapewne, dlatego też są dwie buteleczki a nie jak w "pierwszej wersji" testu tylko jedna ze "skoncentrowanym" indykatorem, który to właśnie samemu się dozuje do odpowiednio przygotowanej wody(kh=4)
Ale przy okazji tematu dowiedziałem się(zapewne kilka osób również), że w handlu są dostępne dwie "wersje" testu JBLa
-
Czeresniak
Można prosić o jakiś opis czym wizualnie różnią się testy z wodą kh-4 i bez niej? Na allegro jakiś link może? Nigdzie nie mogę takiego namierzyć.
Czy to takie coś?
Czy to takie coś?
- krzych0062
Hm...szukałem w necie i znalazłem obie wersje testu. I jeśli handlowcy wstawili poprawne foty to opakowanie raczej nie różni się widocznym szczegółem, różna jest za to zawartość opakowania, czyli jedna lub dwie buteleczki 
Ostatnio zmieniony 2011-08-31, 20:40 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.