Zbiornik 240 l, duuużo roślin, sporo ryb (gupiki, mieczyki, molinezje, barwniaki, skalary, kiryski, zbrojniki, neony, zmiennaki, krewetki).
Skaczące "pchełki" po powierzchni wody
-
Przemek_26
Skaczące "pchełki" po powierzchni wody
Wczoraj zauważyłem, że po powierzchni wody skaczą jakieś istitki mniejsze od łebka szpilki, raczej ostrza szpilki, sa jasnobeżowe. Nie wiem czy mam się tym przejmować, czy nieistitna symbioza z rybami
Zbiornik 240 l, duuużo roślin, sporo ryb (gupiki, mieczyki, molinezje, barwniaki, skalary, kiryski, zbrojniki, neony, zmiennaki, krewetki).
Ostatnio zmieniony 2009-11-24, 13:57 przez Przemek_26, łącznie zmieniany 1 raz.
- megalomaniacc
- Moderator
-
Przemek_26
-
magdalenka65
Jakie ryby lub zwierzęta akwariowe jedzą skoczogonki? W jaki sposób można się ich pozbyć? Usuwanie mechaniczne oraz zebranie wszystkich roślin z powierzchni wody nic nie daje, ponieważ one siedzą w szczelinach akwarium i na szybie nad powierzchnią wody ( na tej która trzyma konstrukcję akwarium). Czy ktoś z Was kiedyś pozbył się ich?
-
magdalenka65
Znalazłam coś takiego:
"Skoczogonki stanowią doskonałe źródło pokarmu dla już nieco podrośniętych pielęgniczek (Apistogramma), starszego narybku karpieńcowatych, gurami, kirysków, bojowników, prętników, gupików i innych"
3runer dzięki za odpowiedź-najcenniejsze są sprawdzone metody
Jeśli jeszcze ktoś w Was pozbył się tych wstręciuchów to dajcie znać w jaki sposób
Pomyślę nad zakupem bojownika, mam 2 kiryśniki, może powinnam wymienić je na kirysy?
"Skoczogonki stanowią doskonałe źródło pokarmu dla już nieco podrośniętych pielęgniczek (Apistogramma), starszego narybku karpieńcowatych, gurami, kirysków, bojowników, prętników, gupików i innych"
3runer dzięki za odpowiedź-najcenniejsze są sprawdzone metody
Jeśli jeszcze ktoś w Was pozbył się tych wstręciuchów to dajcie znać w jaki sposób
Pomyślę nad zakupem bojownika, mam 2 kiryśniki, może powinnam wymienić je na kirysy?