właśnie kolekcjonuje rzeczy do nowego zbiornika i zastanawiam się gdzie mógłbym kupić czarny piasek lub żwir o bardzo małej granulacji. Oprócz tego potrzebuje jeszcze kilka małych skałek, aby stworzyć mini góry w akwarium.
Z racji braku samochodu (korzystam tylko z komunikacji miejskiej) nie bardzo mam jak przewieźć większą ilość podłoża z Równej. Na Wydawniczej widzę, że już nic nie kupię, a szkoda. Od razu zaznaczam, że super drogiego podłoża i kamieni nie potrzebuje, czyli im taniej, tym lepiej
Jeśli chodzi o florę i faunę w akwarium to całość zamierzam obsadzić roślinami trawnikowymi i mchem. Oprócz tego może znajdę gdzieś Eleocharis Vivipara na tył. W skrócie - akwarium będzie raczej mało zarośnięte i znajdzie się sporo wolnej przestrzeni do pływania. Stąd zastanawiam się nad obsadą. Obowiązkowo krewetki RC, a do tego... no właśnie
Rozważam kupno pseudomugili, bystrzyków amandy lub tęczanek filigranowych. Najbardziej skłaniam się ku pseudomugilom, ale z tego co widzę trochę ciężko je dorwać na Starcie. Na Równej od dawna nie byłem, więc nie wiem czy są, a jeśli nawet to w jakiej cenie. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Zbiornik będzie miał 56l, dlatego jeśli nawet kupie wcześniej wspomniane pseudomugile to nie mam pojęcia ile ich tam wpuścić. Co o tym wszystkim sądzicie?
Pozdrawiam,
Michał
P.S. Do zakupu samych rybek i krewetek jeszcze sporo czasu. Obecnie najważniejsze jest dla mnie tanie podłoże i kamienie.