wybor oswietlenia krewetkarium
wybor oswietlenia krewetkarium
Krewetkarium z ow 27x27x30 zamówione filtracja wybrana Aquael Turbo 500
pozostaje wybór oświetlenia i tu mam dylemat z uwagi ograniczeń finansowych czy
Aquael Oświetlenie DECOLIGHT 11W za 39zl
czy dołożyć znacznie i wybrać
Aquatic Nature Solar Duo Boy 13W
pozostaje wybór oświetlenia i tu mam dylemat z uwagi ograniczeń finansowych czy
czy dołożyć znacznie i wybrać
Aquatic Nature Solar Duo Boy 13W
- krzych0062
Taki filtr do krewetkarium?mkslonik pisze:filtracja wybrana Aquael Turbo 500
Jeśli finanse są tym ograniczeniem to jak najbardziej kup ww lampkę. Oczywiście nie jest tak wykonana, jak produkt AN-a, ale tu chodzi o światło. Do niedawna świetlówki były dość awaryjne-Aquael wymienia bez żadnych ceregieli-jednak obecnie są udoskonalone i powinny być oki, mniej awaryjnemkslonik pisze:wybór oświetlenia i tu mam dylemat z uwagi ograniczeń finansowych czy
- krzych0062
Co do filtracji zrobisz oczywiście, jak uważasz...ja jednak postawiłbym na kaskadę...i wcale nie musi być ta z górnej półki. Obecnie "chińszczyzna" też jest ładnie wykonana, nawet bezgłośna
(po małych udoskonaleniach) i co fajne są modele zrobione z bezbarwnego, przezroczystego plastiku

Moim zdaniem nie...najważniejszy jest efekt świecenia..mkslonik pisze:Czyli nie ma większego sensu dopłacać do Aquatic Nature Solar
- krzych0062
- krzych0062
- krzych0062
- krzych0062
Co do filtracji, tak jak polecaja koledzy, do tego typu zbiornika kaskada, wybierz taką która ma najwięcej miejsca na wkłady i jest w opiniach w miare cicha. Z tego co pamiętam HBL-301 oraz 501, maja niewiele miejsca na wkłady, nie wiem jak aquaszut, ja uzywam własnie aquaela bo jak napisał krzyskiek to kobyła jest
i ma sporo miejsca na wkłady pomimo koszyczków, a to myślę najwazniejsze bo wieksza wydajnośc biologiczna filtra a o to nam chodzi między innymi. Aprpos zbiornika otwartego, o czy mowa w jednym z postów Twoich, trzaskaj otwarty zbiornik a szybę jak szybko ja zamontujesz tak szybko sie wyleczysz. Próbowałem i lipa. Tez mam małe dziecko no prawie 3 lata byku ma
owszem raz drugi uderzył w 4mm szkło kostki, wytłumaczyłem dałem po łapach i tyle z tego było a młody jest uparty i złosliwy, jednak nie rusza bo wie, że nie wolno mu, nie ma co sie bac, naprawdę, bardziej będzie ciekawic dziecko opancerzone szybką akwa. Zatem pomyśl o tym otwartym bez szyby, wiekszą krzywdę sobie i mieszkańcom akwarium zrobi jak zbije tą szybkę.
Ostatnio zmieniony 2012-06-20, 09:03 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Łukasz
- martinezsanchez
zacznijmy od tego jakie krewety tam będą?
co do kaskad... Aqua szut n500 ma sporo mijsca na wklady, ale wg mnie przy założeniu gąbki na wlot po jakimś czasie wirnik nie ma siły zaciągać wody (ale mam 2 sztuki na wydanie/sprzedaż
)
HBL 301 i 501 mniej miejsca, ale i akwa małe, więc można by się jednak pokusić o tanią kaskadę
pozostałych nie używam
u siebie natomiast stosuję filtry gąbkowe podłączone do napowietrzacza i w pełni się sprawdzają
co do światła to nigdy się nim nie interesowałe
a poważnie to jeśli chcesz mieć ładną kosteczkę to, pomimo przeciętnego wykonania, DECOLIGHT będzie odpowiedni dla roślin
PS. tak na marginesie dodam, że niedawno Zbyszek17 miał ciekawy zestaw w dobrej cenie na sprzedaż
co do kaskad... Aqua szut n500 ma sporo mijsca na wklady, ale wg mnie przy założeniu gąbki na wlot po jakimś czasie wirnik nie ma siły zaciągać wody (ale mam 2 sztuki na wydanie/sprzedaż
HBL 301 i 501 mniej miejsca, ale i akwa małe, więc można by się jednak pokusić o tanią kaskadę
pozostałych nie używam
u siebie natomiast stosuję filtry gąbkowe podłączone do napowietrzacza i w pełni się sprawdzają
co do światła to nigdy się nim nie interesowałe
PS. tak na marginesie dodam, że niedawno Zbyszek17 miał ciekawy zestaw w dobrej cenie na sprzedaż
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]