Pytanie o ceny rybek na giełdzie na ul Równej
Pytanie o ceny rybek na giełdzie na ul Równej
Witam, znajomi jadą w czwartek na giełdę a ja korzystając z okazji chciałbym kupić neonki inessa i razborki plamiste. Czy orientujecie się po ile sprzedają te rybki na giełdzie???
Do ceny RYB dolicz 10zł za wstęp LUB 20ZŁ jeśli wjadą tam autem i stwierdzisz że ci się nie opłaca po jak mniemam 30-40 rybek jechać. Razbory od Ziarki są mikroskopijne dolicz więc jeszcze artemię na wykarmienie 23zł mała puszka. Bo inaczej padną neon inesa ten najtańszy po 70gr również wymaga karmienia przynajmniej przez miesiąc. HMM... Gdzie tu oszczędność gdybyś kupował 1000szt to może i by była 
Zafira zamówiła u mnie maculaty odkarmiam je już 1,5 miesiąca by chciały żyć i jeść granulaty i mrożonki. Poza tym woda z akwarium nie nadje się dla potransportowych ryb trzeba ją osolić i wiedzie ile:P jak osolisz w ogólnym to rośliny szlag trafi:P
Zafira zamówiła u mnie maculaty odkarmiam je już 1,5 miesiąca by chciały żyć i jeść granulaty i mrożonki. Poza tym woda z akwarium nie nadje się dla potransportowych ryb trzeba ją osolić i wiedzie ile:P jak osolisz w ogólnym to rośliny szlag trafi:P
Ostatnio zmieniony 2011-01-15, 12:38 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego ale nie napisałeś ile kosztują te razborki. Nie rozumiem twojej niechęci do giełdy. To moja sprawa czy kupię 30-40 rybek. Wolę zapłacić 0,70zł za rybkę niż 2,50-3,00zł w sklepie,którego właściciel kupił te same rybki na giełdzie. Tu jest oszczędność! Znajomi zawsze kupują na giełdzie i jeszcze im sie nie zdarzyło żeby rybki były tak małe że padły
Eeee king nie przesadzaj z tym karmieniem artemią ;) Nikt nie sprzedaje narybku który musi jeść tak mały pokarm. Jeśli ktoś faktycznie chce kupić 2-3 worki ryb to opłaca mu sie pojechać. Jednak gdy potrzebuje tylko kilkanaście sztuk to lepiej kupić na Starcie, w sklepie lub od ludzi sprzedających na naszym forum.
Ja osobiście kupiłem Fantomy czerwone po 1 zł za sztukę pakowane po 30 sztuk w worku. Kupiłem 2 worki. Co wyszło mnie 60 zł. Padły 2 czy 3 sztuki. Od samego początku były karmione mrożonkami i suchymi płatkami. Żyją już ponad rok i mają się bardzo dobrze.
Ja osobiście kupiłem Fantomy czerwone po 1 zł za sztukę pakowane po 30 sztuk w worku. Kupiłem 2 worki. Co wyszło mnie 60 zł. Padły 2 czy 3 sztuki. Od samego początku były karmione mrożonkami i suchymi płatkami. Żyją już ponad rok i mają się bardzo dobrze.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr