5. Każdy użytkownik może w ciągu tygodnia kalendarzowego zamieścić po 3 ogłoszenia w każdym z działów Giełdy (Kupię; Sprzedam; Oddam, Przyjmę, Zamienię; Giełda Nie Akwarystyczna). W przypadku nie stosowania się do tego punktu posty najnowsze będą kasowane, a użytkownik może dostać ostrzeżenie do moderatora lub administratora.
Dałem ostrzeżenia z wyjaśnieniem baq , który w ciągu 2 dni wstawił w dziale sprzedam 9 ogłoszeń i dostałem taką o to odpowiedź:
myslalem ze ma to zapobiec poprostu ogloszeniom sklepow stad ten punkt regulaminu.
druga sprawa liczylem ze przy tak dobrych cenach dla forowiczow to bedzie to raczej odebrane in plus.
coz daj mi chwilke na zastanowienie sie ktore skasowac, najprawdopodobniej z takim podejsciem moderatorow wszystkie, wystawie je na allegro. daj mi tylko troche czasu na skopiowanie opisow z postow.
pozdro
Jak mam jego przypuszczenia rozumieć ? Ma racje czy dobrze postąpiłem odpowiadając mu:
Nie ja ustalałem regulamin tylko Admini niestety fakt jest taki, że połowa postów na pierwszej stronie w dziale sprzedam należy do Ciebie i przypuszczalnie adminom chodziło o to, żeby jeden użytkownik nie zdominował tego działu, który należy do sprzedaży detalicznej.
Napiszę do adminów i konkretnie ustalę co z tym fantem zrobić, bo ja jestem tutaj do pomocy i przestrzegania regulaminu, a nie wymyślania tychże zasad :)
Zookokos też otrzymała ostrzeżenie za 4 posty i wydaje mi się, że ma jakąś małą hodowle, ale to pominąłem w wyjaśnieniach podpierając się tylko pkt. 5 regulaminu działu giełda-sprzedam.
regulamin pkt. 5
- megalomaniacc
- Moderator
Powinno tyczyć się,to nagminnych użytkowników,ale nie tak jak w tym przypadku baq'a
Pewnie likwiduje,czy też wszystko wymienia,więc daje takie ogłoszenia,a widać,że naprawdę atrakcyjne ceny ma,więc jest ogromna szansa dla userów,a my źle ułozonym punktem regulaminu zamykamy wszystkim furtke.
Jak byśmy sami sobie bat na dupę kręcili.
Pewnie likwiduje,czy też wszystko wymienia,więc daje takie ogłoszenia,a widać,że naprawdę atrakcyjne ceny ma,więc jest ogromna szansa dla userów,a my źle ułozonym punktem regulaminu zamykamy wszystkim furtke.
Jak byśmy sami sobie bat na dupę kręcili.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
A ja sądzę, że regulamin jest wszyscy sie na niego zgodzili, i Baq mógł się do tego dostosować wstawiając 3 ogłoszenia ze wszystkim.
Tego typu odstępstwa nie doprowadza do niczego dobrego. W przyszłości ktoś inny bedzie chciał odstąpić od regulaminu i bedzie mógł nam ( forum) wypominać, że kiedyś to Baq mógł nie trzymać się regulaminu. Moga się też pojawić oskarżenia o kumoterstwo tak jak to już kiedyś było.
Myślę, że można spokojnie zespoić te wątki w 3 albo nawet poinformować Baq-a, że zostaną usunięte aby je sam napisał te ogłoszenia w 3 wątkach.
Tego typu odstępstwa nie doprowadza do niczego dobrego. W przyszłości ktoś inny bedzie chciał odstąpić od regulaminu i bedzie mógł nam ( forum) wypominać, że kiedyś to Baq mógł nie trzymać się regulaminu. Moga się też pojawić oskarżenia o kumoterstwo tak jak to już kiedyś było.
Myślę, że można spokojnie zespoić te wątki w 3 albo nawet poinformować Baq-a, że zostaną usunięte aby je sam napisał te ogłoszenia w 3 wątkach.