kamienie ADA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyszek17

kamienie ADA

Post autor: Zbyszek17 »

Witam.[center][/center]Mam pytanko - orientuje się ktoś czy na giełdzie akwarystycznej przy ul. Równej mozna kupić kamienie ADA :?:

jabol

Re: kamienie ADA

Post autor: jabol »

Zbyszek17 pisze:Witam.[center][/center]Mam pytanko - orientuje się ktoś czy na giełdzie akwarystycznej przy ul. Równej mozna kupić kamienie ADA :?:
sprzedawaC TE CUDOWNE KAMIENIE MOGA JENO GODNI TEGO SPRZEDAWCY. Z TEGO CO MI WIADOMO W LODZI SA TYLKO 2 TAKIE MIEJSCA.

chyba ze ktos handluje podrobka (co dla mniej wprawnego oka - o ktore cie nie posadzam :) - moze byc trudne do zauwazenia)

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

Kupisz je tu : NAAcademy Łódź, ul. Bratysławska 10A.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

furraan pisze:Kupisz je tu : NAAcademy Łódź, ul. Bratysławska 10A.
furraan, dzięki, ten sklep akurat znam
jabol pisze:sprzedawaC TE CUDOWNE KAMIENIE MOGA JENO GODNI TEGO SPRZEDAWCY. Z TEGO CO MI WIADOMO W LODZI SA TYLKO 2 TAKIE MIEJSCA.
jabol, pytałem dlatego bo byłem przekonany że na takiej giełdzie jakiś porządny dostawca się znajdzie.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

jabol pisze:TE CUDOWNE KAMIENIE MOGA JENO GODNI TEGO SPRZEDAWCY. Z TEGO CO MI WIADOMO W LODZI SA TYLKO 2 TAKIE MIEJSCA.
Hyhyhyhyyy, Jabol nie krzycz!

Umbrosorium
Kontakt:

Post autor: Umbrosorium »

jabol pisze:
Zbyszek17 pisze:Witam.[center][/center]Mam pytanko - orientuje się ktoś czy na giełdzie akwarystycznej przy ul. Równej mozna kupić kamienie ADA :?:
sprzedawaC TE CUDOWNE KAMIENIE MOGA JENO GODNI TEGO SPRZEDAWCY. Z TEGO CO MI WIADOMO W LODZI SA TYLKO 2 TAKIE MIEJSCA.

chyba ze ktos handluje podrobka (co dla mniej wprawnego oka - o ktore cie nie posadzam :) - moze byc trudne do zauwazenia)
Przepraszam, ale jeśli jest w nazwie np. Manten i jest wydobywane z tego samego miejsca to jest podróbka? Jesli ktoś nie uzyje nazwy ADA, to sorki ale sa wtedy bardzo podobne do Adowskich. Moze nie az tak segregowane, ale jednak sa to te same kamienie.

Inny przykład czym sie różnią nożyczki czy pensety ADY od firmy Borneo Wild ? Niczym, porównywałem i jedne i drugie. Nawet sa w tej samej fabryce (podobno) robione w Pakistanie.
Tylko Adowskich jest cena troche wyższa.
Pozdrawiam :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

Ludzie dajcie już spokój z tym zamieszaniem wokół ADA ;-)
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

Awatar użytkownika
Zbyszek17

furraan pisze: Ludzie dajcie już spokój z tym zamieszaniem wokół ADA
całkowita racja, bo pytanie było konkretne, a przy okazji tworzą się podtematy a to jest zbędne.

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Post autor: andrzej_vader »

Sorki, że jeszcze ja zaśmiecę temat... ale mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć skąd są pozyskiwane te kamorry? I jaki to jest rodzaj skały?. Googlowałem ale najwyraźniej mało wprawnie.

jabol

Post autor: jabol »

furraan pisze:Kupisz je tu : NAAcademy Łódź, ul. Bratysławska 10A.
...i nie tylko tam
Zbyszek17 pisze:, pytałem dlatego bo byłem przekonany że na takiej giełdzie jakiś porządny dostawca się znajdzie.
kwestia sprzedazy ADA wiaze sie z "pewnymi ograniczeniami" i BYLE KTO i BYLE GDZIE..nie moze sobie sprzedawac (to tak mowiac w duzym uproszczeniu).
Umbrosorium pisze: Inny przykład czym sie różnią nożyczki czy pensety ADY od firmy Borneo Wild ? Niczym, porównywałem i jedne i drugie. Nawet sa w tej samej fabryce (podobno) robione w Pakistanie. Tylko Adowskich jest cena troche wyższa.
ale tych BOrneo...nie pomazal sam Amano, wiec nie maja tej magicznej mocy co te sygnowane przez ADA

jesli zas chodzi o kamienie to jedynie te ADA nadaja sie do kompozycji w akwarium. jesli uzyjesz podrobki (chocby pochodzacej z tego samego kamieniolomu) wtedy popelniasz wykroczenie przeciwko Kodeksowi Bushido i zostajesz na wieki przeklety.
Ostatnio zmieniony 2011-03-11, 12:04 przez jabol, łącznie zmieniany 1 raz.

Umbrosorium
Kontakt:

Post autor: Umbrosorium »

andrzej_vader pisze:Sorki, że jeszcze ja zaśmiecę temat... ale mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć skąd są pozyskiwane te kamorry? I jaki to jest rodzaj skały?. Googlowałem ale najwyraźniej mało wprawnie.
Nawet w Polskich górach sa miejsca, gdzie kamienia ala MAnten Stone lub Pagoda Stone znajdziesz. Tak samo jak oryginalne nie zmieniaja parametrów wody (sprawdzane były przez znajomych geologów i chemików).

jabol pisze:
Umbrosorium pisze: Inny przykład czym sie różnią nożyczki czy pensety ADY od firmy Borneo Wild ? Niczym, porównywałem i jedne i drugie. Nawet sa w tej samej fabryce (podobno) robione w Pakistanie. Tylko Adowskich jest cena troche wyższa.
ale tych BOrneo...nie pomazal sam Amano, wiec nie maja tej magicznej mocy co te sygnowane przez ADA
A poco mam w tym momencie przepłacać, jesli moge równie dobra rzecz miec duzo taniej.
Nie mówie, ze Ada nie ma dobrych produktów bo ma, sam uzywam podłoża, nawozów czy medii filtracyjnych.
Ale cześć ich produktów ma duzo tańsze odpowiedniki, które również sa dobre.
a akwarystyka roslinna czy styl nature to nie tylko preparaty Ady.
Ostatnio zmieniony 2011-03-11, 08:56 przez Umbrosorium, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Post autor: andrzej_vader »

Mnie chodziło o miejsce pochodzenia tych konkretnych skał. Na zasadzie państwo - miejsce wydobywania. A co do tego, że w górach naszych wspaniałych można świetne skałki znaleźć to wiem. :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”