Co sądzicie o pokarmach firmy Tropical?

ODPOWIEDZ
duzy_tom

Co sądzicie o pokarmach firmy Tropical?

Post autor: duzy_tom »

Witam

Jak w temacie. Co sądzicie o pokarmach firmy tropical?? Dobre są? Bo słyszałem różne opinie jedni mówią że dobre a inni że lepiej omijać z daleka.

Dodam że mam akwarium 80 litrów a w nim neonki, otoski, kiryski. Jaki najlepszy pokarm byście mi polecili dla tych ryb?
Ostatnio zmieniony 2013-04-07, 20:12 przez duzy_tom, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

żywy, mrożony, suche to element diety, naturalny roślinny

żadna sucha karma jednego rodzaju nie jest dobra
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
MichałG

Post autor: MichałG »

Każdy ma swoje gusta dla podopiecznych. Kiedyś trzymałem różne gatunki ryb, w tym właśnie neonki itp i przyznam, że nie było różnicy jakiej firmy suchy pokarm im wrzucałem. Każdy równo i szybko znikał, a ryby rosły tak samo.

Mam sentyment do pokarmów Tetry. Czemu? Jednak mam zaufanie do niemieckiej jakości, a pokarmy wydają mi się dobrze zbilansowane. Co do żywego pokarmu to polecam doniczkowce, gdyż są w zasadzie bezpiecznym pokarmem.

duzy_tom

Też słyszałem dobre opinie o tetrze i jeszcze o serze. Duży wybór dobrych pokarmów jest w sklepie rybarium. Polecam Hikari i OSI. A o tropicala się pytałem bo mam mieszane uczucia z nią związane.

P.S.

Miało być bez kryptoreklamy ale dobre sklepy trzeba polecać innym. Z góry sorki.

furious tomash

Re: Co sądzicie o pokarmach firmy Tropical?

Post autor: furious tomash »

duzy_tom pisze:Witam
Dodam że mam akwarium 80 litrów a w nim neonki, otoski, kiryski. Jaki najlepszy pokarm byście mi polecili dla tych ryb?
Wg mnie nie ma co popadać w paranoję i rzucać się na jakieś "pro" pokarmy za kupę kasy :)
Tropical normalna budżetowa firma, masa akwarystów korzysta z ich pokarmów, a Twoja obsada (jak większości z nas) nie jest jakaś wymyślna i megawymagająca żeby cudować z żarciem
bla bla bla...

king
Kontakt:

Post autor: king »

Najlepszy pokarm to robale...
Nic innego nie wymyślisz.
Cyklop, tuber, ochotka, wodzień, jętki i inne.

duzy_tom

Pisze o tych suchych bo firmy zoologiczne zachwalają że na ich suchych pokarmach ryby osiągają duże rozmiary i że są zdrowe i nawet podchodzą do tarła. Jaka jest prawda to kto to wie. Też się zgadzam że suchy powinien stanowić tylko uzupełnienie. Nie ma to jak żywy. Wprawdzie z taką np. tubifeksem bym był ostrożny bo to bomba kaloryczna i z niewiadomego pochodzenia(często widzi się z nimi taki jakby szlam). Ale rozwielitka czy wodzień to podstawa. Najzdrowszy pokarm.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”