Ile gurami do 112L?

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

Irek pisze:Prętnika hoduje się w parach.
ja mam pretnika w haremie 1+2 i nie widzę powodu by trzymać je w parach, samiec potrafi nieźle pogonić samicę, więc skoro nie chcę rozmnażać lepiej niech się rozkojarzy na dwie panny

a gurami tez dałbym harem, i chyba tylko gurami wtedy, bo to duże rybcie i albo one albo coś mniejszego
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Podczas tarła ''wolna'' samica rozprasza kochanków. ;-)

edit
Jeśli chodzi o gurami, to napisałem ''harem'', bo tak się powszechnie uważa. Nie rozmnażałem ich także nie wiem jaki układ jest lepszy. W każdym bądź razie czy to będzie para, czy harem to tylko jeden/na. :-P
Ostatnio zmieniony 2012-02-17, 21:57 przez Irek, łącznie zmieniany 1 raz.

pstrag222

Post autor: pstrag222 »

Wszystko zależy od egzemplarza, no akwarium jak jest urządzone im bardziej naturalne tym bardziej ta samiczka ich nie rozproszy
144L-Herotilapia multispinosa,Poecilia sphenops,Agamyxis pectinifrons
38L- Azja(Colisa lalia)

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

po to sa akwaria tarliskowe, zeby w nich trzymac pary, a w ogolniakach jak najbardziej haremy, do rozmnazania trzeba miec warunki
Co by tu napisać... :-P

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

barttru pisze:Jak bym wiedział co konkretnie chcę to bym nie zakładał tego tematu. Różne rybki ludzie trzymają i nieraz może ktoś podsunie jakiś fajny gatunek na który wcześniej nie zwracałem uwagi. Chyba po to jest forum aby rozmawiać , pytać i dyskutować.
tak kolego, tylko każdy poda Ci jakąś myśl, a będzie ich kilka a może kilkanaście, i będziesz miał mętlik...
jak człowiek sam nie wie co chce, to nie będzie dobrze hodował ryby... :roll:

dostosujesz się do czyjejś sugestii a po miesiącu już się znudzi i zmiana... :-x

osobiście drażnią mnie takie tematy "mam zbiornik 112l, co mogę hodować?", hodujesz co Ci się podoba, bo to twój zbiornik i u Ciebie będzie stał, weź tylko pod uwagę stanowisko i doświadczenie kolegów w sprawie czy te rybki czy tamte mogą być w takim czy innym litrażu... :-)

Destorions

Post autor: Destorions »

Co do haremów to jest tak , że w ogólnym mamy harem , tam patrzymy którą samiec najbardziej podrywa i która ma największe partie brzuszne i jest oczywiście większa, potem przenosimy do akwarium tarliskowego w parze.

Słuchaj , co do tego jakie ci rybki polecamy, to równie dobrze ja ci polecam karpie z tesco , ale chcieć a móc to dwie różne rzeczy ,tak?
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”