Giełda na Równej
- krzych0062
- krzych0062
- krzych0062
- mario150375
Do tych giełd to ihmo zależy na jakim jesteś etapie rozwoju w swoim hobby.
Czasem osoba, która zaczyna idzie na żywioł - jedzie na giełdę, do sklepu i kupuje komplet - np,
- Jakie macie podłoże?
- takie i takie, niestety większego wyboru nie mamy,
- a ok, to biorę to tańsze
Potem są dwie drogi, albo mam jakieś tam akwarium i jest mi z tym dobrze, albo to jeszcze nie to.. I zaczyna się czytanie forów, dokształcanie itd.
I jedziesz na giełdę czy sklepu i nie chcesz jakiejś tam świetlówki tylko taką i taką, no i okazuje się, że wyboru nie ma. Interesuje Cię roślinka X, a tam bardzo dużo roślinek tylko nie ma tej jednej. I znów słaby wybór.
Czasem osoba, która zaczyna idzie na żywioł - jedzie na giełdę, do sklepu i kupuje komplet - np,
- Jakie macie podłoże?
- takie i takie, niestety większego wyboru nie mamy,
- a ok, to biorę to tańsze
Potem są dwie drogi, albo mam jakieś tam akwarium i jest mi z tym dobrze, albo to jeszcze nie to.. I zaczyna się czytanie forów, dokształcanie itd.
I jedziesz na giełdę czy sklepu i nie chcesz jakiejś tam świetlówki tylko taką i taką, no i okazuje się, że wyboru nie ma. Interesuje Cię roślinka X, a tam bardzo dużo roślinek tylko nie ma tej jednej. I znów słaby wybór.
98l - Krewetkarium
- mario150375
Piona no przecież sam tak samo napisałeś.
Chodziło mi o to, że postrzeganie giełdy zmienia się wraz z naszym doświadczeniem. Na początku dla wielu to szok, a później spostrzegamy, że nie ma wielu towarów, które chcielibyśmy kupić....
Łukasz wcześniej zauważył:
a wcześniejPiona3 pisze:A czego ja szukam ,to dokładnie wiem!!
Masz wiedzę, doświadczenie - wiesz czego chcesz i oczekujesz, więc:Piona3 pisze:Ja także wczoraj byłem po swietlówki ,wybór do bani !
A wyobraź sobie, gdybyś miał zerowe doświadczenie, dopiero stawiałbyś pierwsze kroki, nie miałbyś za dużo wiedzy na ten temat to czy np. na giełdzie nie kupiłbyś zestawu startowego kompletnego?Piona3 pisze: ...wybór do bani ! .... na miejscu okazuje się że mają zero towaru
Chodziło mi o to, że postrzeganie giełdy zmienia się wraz z naszym doświadczeniem. Na początku dla wielu to szok, a później spostrzegamy, że nie ma wielu towarów, które chcielibyśmy kupić....
Łukasz wcześniej zauważył:
ale gdyby był na pocżątku przygody to pewnie łyknąłby aqua substrate....ŁukaszLDZ pisze:wszędzie tylko aqua substrate i shrimp sand, no i floran.. żadnych innych podłozy...lipa...
98l - Krewetkarium
- michalpolak5