Poszkuję kogoś kto używa Hagena 2x24w
Poszkuję kogoś kto używa Hagena 2x24w
Nietypowa prośba
, mam szkło 60cm długości i 40cm szerokości, chciałbym podjechać do kogoś kto używa takiej belki 2x24w i sprawdzić jak z doświetleniem akwarium, obawiam się, że może ona miec problem, w końcu świetlówki umieszczone sa owszem , dwie, ale w wąskiej lampie a akwarium jest szerokie, nie chciałbym jej za wysoko wiesza bo wówczas straty światła większe. Chciałbym tylko postawić taką belkę nad akwa i zobaczy jak doświetla szkło, wiem nietypowa prośba. Ktokolwiek ma lub używa proszony jest o kontakt, wezmę szkło i podajdę
w zamian mogę podarować jakiś trunek czekoladę lub jakieś meszki 
Łukasz
akwa 60x40x30h - planowany zakup hagen 2x24w - t5 , chciałbym aby beleczka leżała na akwa a nie wisiała i tu jest problem bo jest ona dość wąska i nie wiem czy nie będzie doświetlać jedynie środka zbiornika. Nie mam jak sprawdzić czy taka belka doświetli mi taki wymiar. Nie planuje tam m.henryka itp... lecz ma być typowe mcharium co nie oznacza, że ma byc niedoświetlone.
Jak nie to będę zmuszony zrobić belkę DIY z takimi samymi rurami lecz rozmieszczonymi trochę dalej od siebie a nie jak w belce. Wolałbym tego uniknąc, stąd potrzebna pomoc kogoś zyczliwego
Ostatnio zmieniony 2012-10-30, 15:21 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz
Ja przy 40 cm szerokości i 40 cm wysokości użyłem innej belki (stoi na szkle nie wisi) i jest jako tako ... hagen będzie wąski. Kup coś co ma 3-4 świetlówki i pal tylko te zewnętrzne (bez delikatnego zamieszania w kabelkach się nie obędzie chyba, że kupisz taką, która ma możliwość oddzielnego zapalania każdej rury.
Ostatnio zmieniony 2012-10-30, 15:51 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.
Z punktu widzenia ekonomii mało dla mnie opłacalneProspero pisze: Kup coś co ma 3-4 świetlówki i pal tylko te zewnętrzne (bez delikatnego zamieszania w kabelkach się nie obędzie chyba, że kupisz taką, która ma możliwość oddzielnego zapalania każdej rury.
Łukasz