Dodatkowa obsada 240 L
Dodatkowa obsada 240 L
Witam, jak w temacie potrzebuje dodatkowych rybek ;) obecnie w zbironiku plywa haremik agasizy 1+2, 15 bystrzykow amandy, 2x grubowarg syjamski, glonojad lamparci maluch jeszcze i R.I.P neon inessa (bosu) gdzies pod korzeniem dodatkowo w kotniku plywa 5 sztuk kakadu jeszcze szczeniaki lecz mysle ze to nie ma wplywu no i oczywiscie jedna ampularia reszte gdzies chyba odessalem wraz z podmiana wody, chcialbym dodac cos jeszcze do zbiornika bo tu pusto jest ale bardziej rybki ktore zajmuja gorne partie zbiornika, lecz neonki odpadaja ze wzgledu ich "ikrozernosci" ;) myslalem o drobnoustkach lecz nie wiem czy to dobry pomysl moze podyskutujemy o tym? ;)
Zostaw agasizzy i wywal wszystko co masz, pozatym, dokup jeszcze ze 30-40 sztuk amandek:) Zamiast grubowarga zakup z 4-5 otosów do tego. Będziesz miał docelowo agasizzy, duza "horda" stadko amandek i otoski. Mysle , ze to bezkolizyjny zestawik
tyle, ze amandy nie lubia zbyt dużego oświetlenia podobno
Łukasz
Miałem przez tydzien amandki 20 sztuk mam oświetlenie 0,8w/l i często sie kryły, jak wyłączałem jedna świetlówke, od razu wpływały, widac światło silne w akwarium o wysokosci 30cm, nie było im na reke. z podbnymi opiniami, spotkałem sie odnosnie amandek u innych akwarystów, pewnie na upartego, można przyzwyczaic, ale te ryby lepiej prezentuja się i czuja w umiarkowanym świetle i akwa o cienym podlozu, to biorac pod uwage ich naturalne otoczenie.
Łukasz