Porozumienie ACTA

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzych0062

Porozumienie ACTA

Post autor: krzych0062 »

Już niebawem polskie władze chcą ratyfikować ww dokument...Co o tym sądzicie? Dla przybliżenia tematu wrzucam link do filmiku, który nakreśla co nam grozi
http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9 ... r_embedded

Hex

Post autor: Hex »

jak to co permanentna inwigilacja i tyle skończy się wolność internetowa ;/

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

jak jechałem wczoraj o 8 na kurs to na Planecie Fm gadaja zawsze o czyms i własnie rozmawiali o ACTA o ktos tam sie zapytał wykonawców co sądzą na ten temat. Powiedzieli ze nie maja nic przeciwko aby ich utwory czy teledyski były na takich serwisach jak np. youtube. I ze to zaszczyt a i szansa dla młodych wykonawców aby sie wybić.

Moim zdaniem jest to idiotyzm. Ale tak jak teraz jest jest nie wygodne dla rządów. Bo telewizja juz od dawna była cenzurowana. A internet nie , tusk pewnie to podpisze bo przecie jakby inaczej nie ma nic do stracenia. :evil: :evil:

Gdzie indziej ludzie będa sie skrzykiwać teraz na protesty jak nie przez internet?
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Hex

wychodzi że zacytowanie kogoś na forum czyjeś wypowiedzi by ja skomentować też będzie podlegało inwigilacji i potencjalnej karze. Oczywiście że podpisze bo to kretyn byle by się nachapać a resztę i każdego innego obywatela ma w du..... ;/

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

jak to podpisze to kasuje konto internetowe wszystkie informacje o mnie itp.

A jak sie zrobi iwagumi czy holendra to tez sie idzie do więzenia ? bo to tez plagiat przeciesz :evil:

http://www.youtube.com/watch?v=Kjx1VHb5 ... re=related

tutaj tez dobrze mowi.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Hex

kurde na to wychodzi ;/ dojdzie do tego że jak zalejesz jaki kolwiek akwarium wodą to już potraktują to jako plagiat ;/ bo już ktoś to kiedyś zrobił

dzidek76

ACTA

Post autor: dzidek76 »

Ale mnie wystraszyliście :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ogólnie to jest przegięcie, ale nie od dziś wiadomo, że artystom bardziej opłaca się wydać piracką płytę i sprzedawać ją po 10 zł na rynku. Szkolenie nauczycieli, urzędników, obsługi na stacji benzynowej sprzedającej gaz też kosztuje niemało a jest odgórnie nakazane. Fajnie mieć firmę, która prowadzi takie szkolenia :mrgreen:
Kto na tym zarabia? Kto wywołał kryzys?
Niezła kupa.

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

IMHO PP Tusk wkroczył na niepewny teren, bo zbyt dużo jest internautów. Sadzę, że to krok do większej demokracji/anarchii (notabene kusi mnie ta ostatnia opcja)

Nairams

Post autor: Nairams »

Witek Miszczak pisze: demokracji/anarchii (notabene kusi mnie ta ostatnia opcja)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

niestety podpisane... dziwi mnie tylko fakt ten, gdyz z tego co mi wiadomo, nie było przeciez nakazu podpisania takiego dokumentu,m śa państwa które nie podpisały tego. W 1945 w Jałcie dzielili nas i sprzedali, teraz sytuacja jest podobna, tylko teraz robimy to sami ze sobą. Polska to głupi kraj wychodzi na to , że jednak trzeba nas trzymac za ryj bo sami o siebie zadbac nie umiemy, najlepiej czujemy sie pod zaborami :evil: :-(
Łukasz

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

"Żaden kraj UE na razie nie podpisał ACTA. Jeśli minister Boni tak twierdzi, kłamie. Wszystkie kraje, które uczestniczyły w negocjacjach mają czas na podpis do 31 marca 2013 roku. Podpisać jednak nie muszą. Wystarczy powiedzieć "nie""

źródło: http://wiadomosci.wp.pl/title,Szwedzki- ... caid=1dced

Awatar użytkownika
s050197

Post autor: s050197 »

zaskakuje mnie to co piszesz, bo wszędzie trąbią że ACTA podpisano o 3:30 dzisiaj przez wszystkie kraje UE.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

s050197 pisze:zaskakuje mnie to co piszesz, bo wszędzie trąbią że ACTA podpisano o 3:30 dzisiaj przez wszystkie kraje UE.
Niewykluczone, artykuł jest z wczoraj z godziny 21.00.
Przytaczając go chodziło mi o pokazanie jak nasz rząd kłamie swoich obywateli - nas, w żywe oczy.

Awatar użytkownika
s050197

Post autor: s050197 »

mnie rząd nie okłamał, było powiedziane że w nocy porozumienie zostanie podpisane i tak się stało. być może Ciebie też rząd nie okłamał a nierzetelne media :-P

Nairams

Post autor: Nairams »

nefrete1 pisze: nasz rząd kłamie swoich obywateli - nas, w żywe oczy.
Zawsze tak było i tak będzie, i najbardziej przykre jest to, że nic z tym nie można zrobić. Taka inicjatywa jak protesty jest czymś co ma za zadanie pokazać zdanie ludzi, a oni i tak maja to tam gdzie słońce nie dochodzi i zrobią jak będą chcieli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”