[360 L][American dream] nowa obsada strona 4

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

king pisze:Piękne są te miedziaki z odłowu niech się czeskie schowają:P
Skalary masz na wysoki standard strzelam ze kupione w środkowym korytarzu na czwartkowej... U Pana od pielęgnic;) sam mam od niego jednego samca:) ryby delux
Oj tak - nie wiem jak tam inne, ale tu samce soczyście wybarwione i średnio co dwa tygodnie widzę jak któraś z samiczek rozrzucaja ikrę. Cieszę się, że mnie na nie namówiłeś :-)
3runer pisze:... jak nachodzi je na zaloty to ten miedziany kolor tak wychodzi, że się napatrzeć nie mogę :)
Dokładnie
3runer pisze: jedno co mogę powiedzieć na nie to: czemu tylko tyle zdjęć :P ??
Aaaaaaaaaaa bo mnie inny prężący się samiec od akwarium odciągnął :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2012-03-14, 22:59 przez nefrete1, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Post autor: yorki111 »

Zdjęcia pierwsza klasa. ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Przedstawiam pierwszą u mnie mamę i tatę skalarów

Obrazek

Dzielnie przeganiają chętnych na kawior

Obrazek

Oto ich pierwsza ikra. Niestety większość spleśniała. Najprawdopodobniej mam nieodpowiednie parametry wody. Ale jakie? Nie mam pojęcia, bo nigdy nie mierzyłam.
Mocno się tym nie przejmuję, bo nie mam na celu rozmnażania ryb. Po za tym, gdy zrobiłam tę sesję postanowiłam nakarmić trochę ryby. Gdy rodzice odpłynęli, kilka innych wyrośniętych skalarków pożarło jajeczka.

Obrazek

Lukiki

Post autor: Lukiki »

No moje gratulacje Iza.
Jakoś tak miło mi się na te zdjęcia patrzy,ponieważ u mnie prawdopodobnie dobrała się para,do swojego miejsca nie dopuszczała innych ryb.
Postanowiłem im trochę pomóc i odłowiłem do tarliskowego,zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ikra pleśnieje,ponieważ mają ,a raczej nie mają doświadczenia i była źle zapłodniona,lub słabo natleniały ją.
Drugim razem jak Ci złożą,to spróbuj dać jakąś cyrkulację w miejsce ikry.
Czy na pierwszym zdjęciu z lewej strony jest mama,a z prawej tata?
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Czy te skalarki to są wyrośnięte Twoje maluchy co były na wcześniejszych zdjęciach?? czy jakieś nowe ? Pytam bo mam obecnie podobne do Twoich małych skalarków i jestem ciekawy co z nich może wyrosnąć ;-)
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Lukiki pisze:No moje gratulacje Iza.
A dziękuję :->
Lukiki pisze:Drugim razem jak Ci złożą,to spróbuj dać jakąś cyrkulację w miejsce ikry.
No spróbuję.
Lukiki pisze:Czy na pierwszym zdjęciu z lewej strony jest mama,a z prawej tata?
No właśnie tego chciałam się dowiedzieć od Was, bo ja nie mam pojęcia. Niestety nie widziałam jak składają ikrę, tylko wróciłam z pracy i zauważyłam dziwne rozmieszczenie skalarów. Przeważnie wszystkie pływały razem, a tu kilka szt po jednej stronie, kilka po drugiej, a dwie po środku przepędzają wszystko co się rusza. Więc szybko za aparat i cyk cyk cyk.
Bolek1984 pisze:Czy te skalarki to są wyrośnięte Twoje maluchy co były na wcześniejszych zdjęciach?? czy jakieś nowe ? Pytam bo mam obecnie podobne do Twoich małych skalarków i jestem ciekawy co z nich może wyrosnąć ;-)
Tak, to są dokłądnie te 5zł, które kupiłam na giełdzie. Teraz razem z płetwami są wielkości dłoni. Ciekawe czy jeszcze podrosną. Gdzieś czytałam, że skalary rosną do momentu złożenia pierwszej ikry...
Ostatnio zmieniony 2012-04-20, 08:16 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

nefrete1 pisze:Tak, to są dokłądnie te 5zł, które kupiłam na giełdzie. Teraz razem z płetwami są wielkości dłoni.
No to mam nadzieje że moje się równie ładnie wybarwią i będą miały tak wyraźne pasy ;-)

Można prosić foto całości żeby było widać jak się prezentują na tle całego zbiorniczka? ;-)
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

Lukiki pisze:Czy na pierwszym zdjęciu z lewej strony jest mama,a z prawej tata?
tez mi się tak wydaję, ma bardziej zarysowane czółko, ale na stówę wyjdzie przy obejrzeniu tarła

Nefrete piękne ryby, piękne zdjęcia, fotki całości również się domagam :)
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Właśnie zdałam sobie sprawę, że od kilku dobrych miesięcy nie wstawiałam zdjęć całego baniaczka.
Nieźle zarósł ostatnimi czasy.
Przymierzam się do pewnej zmiany aranżacji. Tzn obsada, roślinność i korzeń zostają te same, tylko w innym ułożeniu.
Chcąc wykonać to i jednocześnie nie stresować ryb (i siebie) wyławianiem ich ze zbiornika, mam zamiar dokonywać zmian etapami.
Wczoraj wyjęłam korzeń i przez 3 godziny układałam go na makiecie wielkości mojego zbiornika, by znaleźć nowe, ciekawe ustawienie. I chyba mam :-)
Teraz muszę jeszcze rozplanować rośliny - pewien obraz całości już w głowie siedzi.
Mam nadzieję, że będę zadowolona, i że Wam się tez spodoba.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Palec w górę :-)
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

ziemian

Post autor: ziemian »

Bardzo przyjemna banieczka ;-) :-D

Awatar użytkownika
leniwiec19

Post autor: leniwiec19 »

Witam :)
Śledzę ten wątek od jakiegoś czasu i się zdjęć właśnie doczekać nie mogłam.
Mnie się bardzo podoba! Z jednej strony taki nieład artystyczny a z drugiej zaś widać bardzo zadbane szkiełko.
Wszystkie ryby jakie mają zdrowe kolory :) Piękne...
Ujęcie kiryska i krewetki filtrującej wygląda jak spotkanie dwóch kumpli! :)
A swoją drogą nie mogę się powstrzymać od pytania czy to, co właścicielka trzyma w rączkąch, a ryby tak się zajadają, to może kawałek mrożonej ochotki?
Pozdrawiam
Monika
98l
63L
30L

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Lukiki pisze:Palec w górę :-)
Byle nie środkowy! hahahahaha :lol:
leniwiec19 pisze: A swoją drogą nie mogę się powstrzymać od pytania czy to, co właścicielka trzyma w rączkąch, a ryby tak się zajadają, to może kawałek mrożonej ochotki?
Tak, to mrożona ochotka.
Pewnie chodzi o to, że jej wcześniej nie rozmroziłam i nie przepłukałam. No to było trochę lekkomyślne z mojej strony :oops:
Ostatnio zmieniony 2012-06-07, 07:24 przez nefrete1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

kolejny baniak na wysokim poziomie, Nefrete twoje akwarium jest klasa samą w sobie

a ja wracam do oglądania zdjęć :-D
Co by tu napisać... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „300 - ∞ litrów”