No właśnie, wyszły mi dwa ślimaczki z akwarium zamkniętego, czyli jedyna droga, to tam, gdzie klapa ma wycięcie na przewody od filtra i grzałki.
Nie wiem, kiedy wyszły, dzisiaj je znalazłem pod szafką i wrzuciłem zaraz do wody, ale raczej marne szanse, że się odratują.
Co w tym dziwnego, a no to, że w dwóch pozostałych akwariach, które są otwarte też mam te neritiny i nigdy nie wyszły. To dlaczego wyszły z zamkniętego? Może ucieczka przed helenkami?
Macie może doświadczenia z wychodzącymi ślimakami? Czy taka jest ich natura po prostu, czy uciekają od nieodpowiednich warunków?
Wojtek
neritiny zebry wyszły z akwarium
- mario150375
To ja może podepnę się do tematu.
Dzisiaj zauważyłem dziwną rzecz u Netriny. W akwa mam trzy sztuki. We wtorek zauważyłem, że przechadzają się tylko dwie. Pomyślałem, że jedna uległa wreszcie helenkom i zostawiłem temat do najbliższej podmiany - wtedy zamierzałem znaleźć skorupkę...
Dzisiaj szukając tej skorupy podniosłem kamień i ze zdziwieniem znalazłem swoją zgubę - która o dziwo ożyła... po tygodniu przebywania pod kamieniem (wtedy ją przycisnąłem
.....).
Tylko czy ja miałem taki fart czy jest to u Netrin normalne - miał ktoś z Was podobne zdarzenie?
Dzisiaj zauważyłem dziwną rzecz u Netriny. W akwa mam trzy sztuki. We wtorek zauważyłem, że przechadzają się tylko dwie. Pomyślałem, że jedna uległa wreszcie helenkom i zostawiłem temat do najbliższej podmiany - wtedy zamierzałem znaleźć skorupkę...
Dzisiaj szukając tej skorupy podniosłem kamień i ze zdziwieniem znalazłem swoją zgubę - która o dziwo ożyła... po tygodniu przebywania pod kamieniem (wtedy ją przycisnąłem

Tylko czy ja miałem taki fart czy jest to u Netrin normalne - miał ktoś z Was podobne zdarzenie?