adamozw pisze:posadzisz meszki na korzeniach bedzie bardzo ciekawie
nefrete1 pisze:dodaj troszke mchów
Meszki będą, może dzisiaj coś dosadzę wczoraj już mi się nie chciało i było za późno baniak powstawał koło 23:00.
adamozw pisze:kreweciochy planujesz wpuscisz?
nefrete1 pisze:i wpuść krewetki.
Tak jak w opisie na chwilę obecną nie myślę nad wpuszczaniem tam jakiś krewetek, w sumie nawet nie wiem co by tam dać.
nefrete1 pisze:Tylko kurcze żwirek przy takim maluchu wygląda bardzo grubo. Może piasek?
Na żywo nie wygląda tak źle, podłoże jaki wszystko inne było brane z domu z tego co miałem.
adamozw pisze:Ja bym proponowal kupic ASII+ to by wygladalo ciekawie.
Nie chce żadnego AS ADA itp. Nie widzę takiej potrzeby a poza tym to jest 9L i nie chce się bawić w ciągle zmieniające się parametry, może w przyszłości wymienię na drobny czarny floran, czy coś podobnego.
ali g pisze:te korzonki po lewo tez grubo wyglądają moze lepiej jakieś gałazki tej powykręcanej wierzby??
Tak miało być, jakby baniak był wyższy lepiej by się to prezentowało, a co do wierzby powykrzywianej (mandzurska) to zobaczę w sumie na osiedlu u mnie rośnie jedno drzewko
jak na samodzielnie klejone akw to wygląda to naprawdę nieźle :)
W sumie to moje pierwsze kroki w klejeniu baniaka i muszę powiedzieć, że jestem nawet zadowolony, co prawda wiem teraz że można było to zrobić lepiej, ale cóż dla tego baniaka już za późno na 2gie klejenie.
W sumie miał to być tylko baniaczek na mchy na 'rozmnażanie' nadmiarów ale wyszło takie coś, co do kosztów to tyle silikon od
ciny resztę miałem w domu

.