[18,5 l] Parapeciak - iza

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

jak tam się sprawy mają ?? może jakaś aktualizacja ;>?
;)

kylonik

Post autor: kylonik »

no patrzcie jak ładnie wszystko rośnie bez co2 filtra itp i glony cię nie zabijają
Ostatnio zmieniony 2009-06-20, 11:40 przez kylonik, łącznie zmieniany 1 raz.
Portal akwarystyczny
www.akwarystyczny.frix.pl
Obrazek
KONKURSY FOTO

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

No cóż - parapeciak nie jest najatrakcyjniejszy pod względem aranżacji - wszyzstko zarosło mchami. Powinnam zrobić kolejną ich przycinkę, więc jak ktoś jest chętny na porcję jawa moss to proszę się odezwać.
Akwa pełni funkcję żłobka dla krewetek. Miesiąc temu parka gupików też zmajstrowała tam młode - w tej chwili 6 podlotków tam sobie pływa.
Generalnie nie zajmuję się nim prawie wcale. Co tydzień dolewam wody. A co dwa tygodnie robię podmiankę razem z odmuleniem dna.

Glonów jak nie było tak nie ma - i to mnie cieszy niezmiernie :-D
Dziś postaram się zrobić fotkę.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Już w krótce miejsce 18l parapeciaka zajmie większy.
Cmepro, którego własnoręcznie zrobione "korytko" dodało mi odwagi przy klejeniu własnego akwa i jego nieoceniona pomoc w postaci instrukcji "jak kleić akwarium" to wszystko przyczyniło się do powstania akwa o wymiarach 90x23x30 (dł x szer x wys) - daje to ok 60l akwarium.

Długo się zastanawiałam co ma pływać w środku. Pomysły były 2:
1. tanganika z muszlowcami - cina, dzięki za wiele wskazówek i chęć podzielenia się obsadą i muszelkami. Niestety ponieważ akwarium będzie stać na parapecie w pokoju mojego synka, więc zecydowałam się na bardziej kolorowe rybki.
2. Ostatecznie zdecydowałam podzielic akwarium na 3 boksy i umieścić w każdym z nich bojownika - pomysł zaczerpnity między innymi od yorki111, któremu również bardzo dziękuję za cenne porady co do konstrukcji takich boksów i metody filtracji.

W tym tygodniu kleiłam swoje akwarium - wyszło lepiej niż sądziłam, ale gorzej niż te, które można kupić w sklepie (również za sprawą mojego taty, który "ciut krzywo" docioł mi szyby :-P )

Myślę, że pierwsze zdjęcia będą już w przyszłym tygodniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”