Przygotowanie pod większe akwa
Przeprowadzka zaczęta, akwa do połowy już zalane, kamienie ze starego wyjęte, jeszcze nie ułożone.
Obecnie przełożyłem kubełek do nowego akwa żeby się woda filtrowała i wymieszała świeża z wodą ze starego akwa (mniej więcej teraz jest pół na pół).
Odkryłem też jedną rzecz którą spieprzyłem przy robieniu tła. Do bocznych ścianek doklejone są wąskie paski również oklejone łupkiem. Niestety całość wystaje ponad wklejki i nie można położyć szyby na wierzchu
. Jutro będę musiał podciąć styropian na którym stoją ścianki żeby całość można było przykryć.
Chyba będę musiał piasku dokupić, bo to duuuuuuuuuuża plaża wyjdzie w tym nowym zbiorniku
Obecnie przełożyłem kubełek do nowego akwa żeby się woda filtrowała i wymieszała świeża z wodą ze starego akwa (mniej więcej teraz jest pół na pół).
Odkryłem też jedną rzecz którą spieprzyłem przy robieniu tła. Do bocznych ścianek doklejone są wąskie paski również oklejone łupkiem. Niestety całość wystaje ponad wklejki i nie można położyć szyby na wierzchu

Chyba będę musiał piasku dokupić, bo to duuuuuuuuuuża plaża wyjdzie w tym nowym zbiorniku

Moja była Tanganika -
Wczoraj wieczorem przełożyłem piasek i kamienie do nowego akwa, niestety robiłem to prawie po ciemku, bo rodzina już spała, więc nie miałem jak fotki zrobić. Dziś rano obejrzałem swoje dzieło, nawet nieźle wyszło, obawiałem się że mało piasku będzie, ale jest go akurat.
Po południu posadzę roślinki i może kubełek przełożę, bo jeszcze filtracja na starym działa. Wkłady z kubełka wypłuczę w wodzie z akwa i do nowego, będą już z bakteriami.
Wieczorem będzie fotka, może piasek juz opadnie bo jeszcze trochę metnie było rano
Po południu posadzę roślinki i może kubełek przełożę, bo jeszcze filtracja na starym działa. Wkłady z kubełka wypłuczę w wodzie z akwa i do nowego, będą już z bakteriami.
Wieczorem będzie fotka, może piasek juz opadnie bo jeszcze trochę metnie było rano
Moja była Tanganika -
Jeszcze fotka jak kamienie były układane
I już fotka całości

Niestety (dla mnie, nie koniecznie dla rybek
) jeszcze nie mam oświetlenia i dlatego zdjęcia robione w dzień. Widać odbicia innych przedmiotów.
Kombinuje oświetlenie, znaczy czekam aż się skombinuje samo
Tu jest link do opisu jak zrobiłem swoje tło. Mnie się bardzo podoba
.
Ciąg dalszy dyskusji w wątku o mojej

I już fotka całości

Niestety (dla mnie, nie koniecznie dla rybek

Kombinuje oświetlenie, znaczy czekam aż się skombinuje samo
Tu jest link do opisu jak zrobiłem swoje tło. Mnie się bardzo podoba

Ciąg dalszy dyskusji w wątku o mojej
Kod: Zaznacz cały
linkowanie zdjęć! /c
Ostatnio zmieniony 2009-05-28, 22:40 przez cina, łącznie zmieniany 4 razy.
Moja była Tanganika -
-
- Kontakt:
Kurde, widzę ze Ci się nudzi :)
Pomysł super.
Rozumiem ze tło jest w środku ?
A powiedz na jaki klej to kleiłeś.
Pomysł super.
Rozumiem ze tło jest w środku ?
A powiedz na jaki klej to kleiłeś.
Ostatnio zmieniony 2009-06-01, 15:52 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Bynajmniej niezabapinkfloyd pisze:Kurde, widzę ze Ci się nudzi :)

Tak, tło jest w środkuzabapinkfloyd pisze:Rozumiem ze tło jest w środku ?
Silikonem akwarystycznym, w dziale DIY jest dokładny opiszabapinkfloyd pisze:A powiedz na jaki klej to kleiłeś.
Moja była Tanganika -
Hihi, no to czekamy na oświetlenie i lepsze zdjęcia - w tej chwili zabawki Twoich pociech fajnie komponują się z wystrojem akwarium
hahaha
Dobrze, że to tylko odbicie w szybie - bo mój urwis był już blisko wrzucenia kilku resoraków do środka

Dobrze, że to tylko odbicie w szybie - bo mój urwis był już blisko wrzucenia kilku resoraków do środka

Ostatnio zmieniony 2009-06-02, 06:59 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlatego na wierzchu leży szybanefrete1 pisze:Dobrze, że to tylko odbicie w szybie - bo mój urwis był już blisko wrzucenia kilku resoraków do środka

Moja była Tanganika -