Akwa na ziemi ogrodowej

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

No to jeśli tak to mieszaj, efekt będzie chyba najlepszy jak wszystko będzie równomiernie wymieszane. Chyba, że wiesz dokładnie, że np zwartki będą rosły tylko w środku to nie ma sensu dawać gliny po bokach. Myślę, że jak nie dasz to będzie dobrze, rośliny i tak dojdą korzeniami do zasobów.
TaTaDooR pisze:jeszcze rozważ bym opcje aby pod ziemie dac jakis nawoz typowo akwarystyczny tetry
A to po co? W ziemi i glinie jest zapewne duuużo więcej substancji niż w takim nawozie i jest ona znacznie tańsza.

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Post autor: yorki111 »

Dno będzie w 100% obsadzone kryptokorynami więc dam taki mix na całość.
Dzięki za odpowiedź. ;-)
Ostatnio zmieniony 2010-07-12, 15:22 przez yorki111, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

king
Kontakt:

Post autor: king »

ja jak parę lat temu robiłem akwa na żabienice i zwartki to zmieszałem glinę w wiaderku z chelatem żelaza. Rozrobiłem Ją po prostu w nawozie żelazowym i taka ciapka zalałem warstwę 5cm torfu na to dałem piach grube kamienie i coraz to mniejsze, rośliny rosły jak opętane ale po wyrwaniu ich z gruntu woda była mętna przez kilkanaście dni taka woda bardzo odpowiadała rybom mnożyły się jak dzikie przy tysiącu kirysów postanowiłem że już nie będę ikry zdrapywał:)
Podobnie pielęgniczki i skalary też oszalały w takim mleku o dziwo ikra nie pleśniała nic, a nic w takiej zupie
Ostatnio zmieniony 2010-07-12, 15:44 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”