A to po co? W ziemi i glinie jest zapewne duuużo więcej substancji niż w takim nawozie i jest ona znacznie tańsza.TaTaDooR pisze:jeszcze rozważył bym opcje aby pod ziemie dac jakis nawoz typowo akwarystyczny tetry
Akwa na ziemi ogrodowej
No to jeśli tak to mieszaj, efekt będzie chyba najlepszy jak wszystko będzie równomiernie wymieszane. Chyba, że wiesz dokładnie, że np zwartki będą rosły tylko w środku to nie ma sensu dawać gliny po bokach. Myślę, że jak nie dasz to będzie dobrze, rośliny i tak dojdą korzeniami do zasobów.
Dno będzie w 100% obsadzone kryptokorynami więc dam taki mix na całość.
Dzięki za odpowiedź.
Dzięki za odpowiedź.

Ostatnio zmieniony 2010-07-12, 15:22 przez yorki111, łącznie zmieniany 1 raz.
ja jak parę lat temu robiłem akwa na żabienice i zwartki to zmieszałem glinę w wiaderku z chelatem żelaza. Rozrobiłem Ją po prostu w nawozie żelazowym i taka ciapka zalałem warstwę 5cm torfu na to dałem piach grube kamienie i coraz to mniejsze, rośliny rosły jak opętane ale po wyrwaniu ich z gruntu woda była mętna przez kilkanaście dni taka woda bardzo odpowiadała rybom mnożyły się jak dzikie przy tysiącu kirysów postanowiłem że już nie będę ikry zdrapywał:)
Podobnie pielęgniczki i skalary też oszalały w takim mleku o dziwo ikra nie pleśniała nic, a nic w takiej zupie
Podobnie pielęgniczki i skalary też oszalały w takim mleku o dziwo ikra nie pleśniała nic, a nic w takiej zupie
Ostatnio zmieniony 2010-07-12, 15:44 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.