Giełda na Równej

ODPOWIEDZ
latajacypies

Post autor: latajacypies »

jabol pisze:dystrybutorem na Polske jest Zolux:
szukałem na stronie, nic firmy hydor nie znalazłem ale zadzwonie do nich.
Dziękuję za pomoc.

Na giełdzie jest firma, która handluje głównie rzeczami hydora ale czy maja części? nie wiem, filtry mają napewno i własnie do nich chciałem pojechać.

Niestety chyba nikomu nie chce się przyoszczędzić 5zł bo trudno uwierzyć zeby nikt nie jechał. no trudno, ale za podpowiedź bardzo dziękuję.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

latajacypies pisze: Niestety chyba nikomu nie chce się przyoszczędzić 5zł bo trudno uwierzyć zeby nikt nie jechał.
Może dlatego, że jutro jest Wigilia! I mnóstwo osób dziś sprząta, gotuje i generalnie szykuje się do Świąt.

Z innej beczki - czy na Równej kupię kulki gliniano-torfowe?

michallodz

Post autor: michallodz »

Wiecie czy maja na rownej ceramike w jakis wiekszych paczkach np 3l i w jakiej moze byc cenie? Czy lepiej na allegro kupic?

Awatar użytkownika
trzesnia

Post autor: trzesnia »

Witam
Mam pytanie, jak się klarują ceny na giełdzie po podwyżce Watu.
W szczególności chodzi mi o ryby:
Neon Innesa (worek 50szt)
Tęczanka Boesemana
Kirys spiżowy (worek 20szt)
Zmienniak Plamisty (worek <20szt)

Rośliny w firmie "PLANTIS"
ceny koszyczków oznaczone kodami literowymi.
Obrazek

pozdro
trzesnia

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

Ryby, rośliny, robaki vat z 3% na 8%. Plantis cena netto w górę - nie znam jeszcze szczegółów

Awatar użytkownika
trzesnia

Znacie jakieś szczegóły co do cen na Równej?????
Obrazek

pozdro
trzesnia

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Post autor: yorki111 »

Czyli co konkretnie? ;-)
Ogólnie jest taniej niż w niedzielę na Starcie. :-P
Obrazek

Awatar użytkownika
trzesnia

yorki111 pisze:Czyli co konkretnie? ;-)
Ogólnie jest taniej niż w niedzielę na Starcie. :-P
Czytaj wyżej...
Obrazek

pozdro
trzesnia

Awatar użytkownika
Dominique
Kontakt:

Post autor: Dominique »

Generalnie na Równej jest taniej ale sprzedaż jest prowadzona w większych ilościach, po kilak rybek nie opłaca się jechać, ja np najmniejszą ilość jaką znalazłąm neonów inessa to było 30szt. i płaciłam po 1zł, co do roślin to mają na szt. w doniczkach a pozostałe też hurtem w pęczkach, najlepiej się opłaca jechać po większe zakupy np jak masz wielki zbiornik do założenia albo jechać z kimś i wtedy się składacie wspólnie, sprzęt tańszy.

Awatar użytkownika
shamanldz

Post autor: shamanldz »

Mam pytanie odnośnie giełdy na równej a mianowicie:

1. Czy są tam dostępne krewetki ? (Jakie gatunki, jaka minimalna ilośc do kupienia, orientacyjne ceny)

2. Czy zakupię tam Shrimp set 30 jeden zestaw ?

3. Aby wejść wystarczy wpis do ewidencji działalności gospodarczej ?
4. Czy opłata 10zł jest od osoby ? Jeżeli wchodzę z ulicy i nie wjeżdżam autem również ta opłata obowiązuję ?

Z góry dziękuję.
"Margines? Perły zawsze leżą na dnie, parias klałnie, czuję się wyjątkowo elitarnie."

mkslonik

Post autor: mkslonik »

krewetki są dostępne ale z tego co pamiętam jak porównywałem ceny to w tej samej cenie kupisz na allegro i masz większe szanse na przeżycie ich. Zestaw ten również tam zakupisz ale na starcie koleś posiada takie zestawy w tej samej cenie i na wjazd nie wydasz.
Opłata 10zl jak wchodzisz z ulicy jest od osoby a jak wjeżdżasz autem to płacisz 10 za wjazd i w aucie mogą być dwie osoby (więcej tez przejdzie chyba ale nie sprawdzałem).

Awatar użytkownika
shamanldz

Post autor: shamanldz »

Orientujesz się mniej więcej w cenach tego zestawu ? Bo wiem że w sklepie za 156zł można spokojnie kupić a nie wiem czy jest sens za parę groszy taniej tam jechać .

I przy okazji gdzie można dostać jakieś ciekawe korzenie ?
"Margines? Perły zawsze leżą na dnie, parias klałnie, czuję się wyjątkowo elitarnie."

mkslonik

Post autor: mkslonik »

korzenie są na zewnątrz na równej i masz w czym wybierać w cenach bardzo przystępnych na starcie tez coś znajdziesz ale juz drożej i warto wybrać sie jak potrzebujesz większa ilość lub jakiegoś dużego korzonka na równa co do ceny akwarium to 20l był za 125zl w boksie po lewej stornie natomiast 30l będzie pewnie miedzy 140-150zl dzis może będę to ci luknę

Awatar użytkownika
Lady

Post autor: Lady »

Czy gdy wchodzę tam i pokazuje wpis do ewidencji działalności gospodarczej nie trzeba żadnych formalności załatwiać? Tylko pokazuję kartkę i wchodzę ? Bo posiadam taki wpis jednakże działalność nie jest już prowadzona, ale na tym wpisie nie ma żadnej adnotacji na ten temat.

Jakie są szanse na wejście tam bez żadnego wpisu ?
30l.Krewetkarium Shrimp Set Red Cherry,Babaulti
25l.Akwarium Crystal Red S-SS -Neony inessa x10
150l.Terrarium Jeżyk Pigmejski
Chomik dżungarski -klatka
5,5l.Roslinki :)

latajacypies

Post autor: latajacypies »

żeby tam wejść nie trzeba prowadzić działalności gospodarczej. opłata jest 10zł od osoby, jesli wchodzisz lub 10zł od samochodu jeśli wjeżdżasz samochodem.
jeśli chcesz coś sprzedawać wtedy teoretycznie powinnaś mieć właśnie to zaświadczenie. jako sprzedający płacisz 30zł przy każdym wejściu lub wykupujesz karnet cena zalezna od tego gdzie stoisz i jak dużo miejsca zajmujesz.
pobieranie opłat od sprzedających nie są jednoznaczne z daniem im stolika czy wózka, w rzeczywistości jest tak, że trzeba walczyć o swoje i po zapłaceniu ani ochrona ani panie z biura nie kwapią się do pomocy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”