Terrarium dla Gieni

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Terrarium dla Gieni

Post autor: yorki111 »

Terrarium kupione było w niedziele na giełdzie ale dopiero dziś znalazłem czas aby je przygotować i zaaranżować :)
Tło zrobiłem sam z kawałków kory(nałaziłem się po lesie w jej poszukiwaniu...) + odrobina bazaltu na miejsca w których było widać klej.
Gienia w nowym domu - ścianka z tyłu chyba jej się podoba bo łazi po niej cały czas, nawet świerszcza tam upolowała.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I terrarium
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Rozrastają Ci się te mchy?? nie mają problemu z wilgotnością???

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Noooo piękna robota. W takim otoczeniu nawet "paskudne" pająki wyglądają cudnie ;)
hahahahaha!

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Mam nadzieje że mchy będą się rozrastać, problemów z wilgotnością nie ma bo utrzymuje ją na poziomie 70%, a mchy codziennie zraszam.
Obrazek

king
Kontakt:

Post autor: king »

Tajwan moss możesz posadzić on lepiej rośnie nad wodą niż pod jej powierzchnią mam nadwodna formę jak byś chciał to co trochę z pracy przyniosę u nas na ścianach on rośnie dokoła basenów.
W parku na zdrowiu jest też kilkanaście fajnych mchów warto się przejść sam kiedyś w hydroponice je miałem rosły na powierzchni keramzytu. Marsyli też mogę ci dać nadwodnej to sobie obsadzisz, i dużego heńka wersję nadwodną mały też całkiem nieźle rośnie na sucho ale nie mam niestety. Kolega miał w terrarium dla drzewołazów bajeczna łąka z niego była, za nim rósł bolbitis też na sucho. I taki bluszcz tylko nie pamietam nazwy w Nashop-ie mają go:)
Wygląda super ciekawe jak się rozwinie ;-)
Ostatnio zmieniony 2010-06-20, 10:11 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

King - tu to raczej nie mam szans na bujną roślinności, ale w vivarium dla żabek to co innego :-D Choć teraz mam inny pryjorytet na wydanie pieniędzy - nie związany z terrarystyką czy akwarystyką ;)

A Gienia przeszła wylinkę.
Wczoraj zaczeła budować "łóżeczko"
Obrazek
A dzisiaj od 5 rano zaczeło się ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Nowa" śliczna Gienia - jeszcze siedzi i twardnieje
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

O ja! Teraz masz dwie Gienie :!: :lol: :mrgreen:
Te ich wylinki to trochę przerażająca sprawa. Jak można zdjąć swoją właną skórę :->

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

No mam dwie Gienie :-D
Jedna jeszcze siedzi w terrarium i twardnieje, a druga jest już wysuszona i służy do straszenia (brat jak się wystraszył. Teraz czekam na bratową bo ona boi się wszystkiego :-D )
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Terraria”