Żyworódki Endlera
ja tam nie odławiam endlerków - młodych jest na tyle dużo (po 3 samicach jakiejś 30-40 sztuk, może troszeczkę więcej), że nawet jak któryś zostanie zjedzony (u dorosłych nie widzę by polowały na maluchy) to i tak nie zauważę.
maluszki siedzą cały czas w jednym akwarium z rodzicami - tyle że wszyscy dostają 3-4 razy dziennie po odrobinie papu (suche i mrożone)
za kryjówkę maluchy mają tylko sporo pistii i korzeni od wąkrotki (pływającej luzem po wodzie).
maluszki siedzą cały czas w jednym akwarium z rodzicami - tyle że wszyscy dostają 3-4 razy dziennie po odrobinie papu (suche i mrożone)
za kryjówkę maluchy mają tylko sporo pistii i korzeni od wąkrotki (pływającej luzem po wodzie).
co u moich endlerek.
najmłodsza z samiczek, która urodziła padła jakieś 2-3 dni po ;/ ta druga tez nie ma się najlepiej ;/ ale za to młode bardzo szybko rosną :D myślę, że za tydzień tuż przed moim wyjazdem wypuszczę je z kotnika do akwa. Te, młode które pływają z dorosłymi w akwa tez mają się dobrze :D ilość nie maleje z czego się bardzo ciesze.
najmłodsza z samiczek, która urodziła padła jakieś 2-3 dni po ;/ ta druga tez nie ma się najlepiej ;/ ale za to młode bardzo szybko rosną :D myślę, że za tydzień tuż przed moim wyjazdem wypuszczę je z kotnika do akwa. Te, młode które pływają z dorosłymi w akwa tez mają się dobrze :D ilość nie maleje z czego się bardzo ciesze.
Tak. Bo w sumie to ta sama ryba. tylko ze Endler jest blizszy dzikosci a pawie oko to bardziej selekcjonowana...
Ostatnio zmieniony 2010-02-09, 16:30 przez zami84, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja
-
Oczywiście, że możesz... Ale dużo lepiej byłoby tego nie robić ;) Zakładając, że po tym jak się skrzyżują, będziesz chciał je sprzedać co wiadome poskutkuje na czystość krwi tych ryb na rynku. Ja stronię od hybryd innych gatunków, ale krzyżówki uzyskane z połączenia endlerów i pawich oczek są przecudne! Sam zadecyduj jak zrobisz... ja jednak wolałbym, żebyś trzymał te gatunki oddzielnie.