Regulamin / zasady forum

tematy odnośnie funkcjonowania forum
zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Trzeba to wprowadzić do regulaminu.
Że każdy post przechodzi na własność forum, oczywiście nie można go w żaden sposób wykorzystywać ani modyfikować, jest na forum i tylko tyle.
Niezależnie od zmiany serwera i adresu strony, oczywiście forum musi zachować swoją nazwę.

Nefretka posłuchaj co Ci teraz powiem.
Nie wiem jak Ty przeglądasz wątki, ale ja czytam te które są dokładane, a nie cofam się do pierwszego postu i sprawdzam czy ktoś naniósł jakieś zmiany czy nie.
Czas się liczy i przejrzyste zasady pisania postów.

Nie będę się z Tobą kłócił bo pewnie bym przegrał :)
Ja to widzę tak, nie nanosimy zmian do pierwszego postu, tylko je dopisujemy w następnych postach.

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Ja szczerze mówiąc tez nie przepadam za tym jak ktoś edytuje pierwszy post, też zawsze oglądam tylko t oco jest dopisane. Pozatym przelatując kolejne strony mozna dowiedzieć sie o czym była dyskuzja dotycząca tego baniaka.
Aa, i jak wszystko jest w pierwszym poscie to nie ma się tak wszystko na talerzu a jak sie leci stronami to jakios wzrasta poziom zainteresowania bo się myśli "co tam sie kryje na następnej stronie" :) faktem jest że przeglądanie wątku o baniaku mającym 100 stron jest uciażliwe ale gdy nie przekracza ona 5-7 stron wcale nie jest tak straszniea większość zazwyczaj mieszczą sie w tych 10 stronach.

Dajmy sobie troche czasu na sprawdzenie tego w praktyce nie negujmy odrazu nowego pomysłu :) jak bedzie źle to nasi dzielni modzi to wypatrzą i bedą dalej kombinować.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

zabapinkfloyd pisze: Nefretka posłuchaj co Ci teraz powiem.
Nie wiem jak Ty przeglądasz wątki, ale ja czytam te które są dokładane, a nie cofam się do pierwszego postu i sprawdzam czy ktoś naniósł jakieś zmiany czy nie.
Czas się liczy i przejrzyste zasady pisania postów.
Wiem, i każdy kto regularnie odwiedza forum też tak robi. Ja również.
Niemniej wielokrotnie łapię się na tym, że porównuje stan obecny oglądanego akwarium z poprzednim, patrze jak się rośliny rozrastają, i która wersja mi się bardziej podobała. W tym celu zapisuję zdjęcia na kompie, żeby mieć bezpośrednie porównanie. Jako nowa na forach uwielbiałam oglądać te tematy, w których cała esencja była na pierwszej stronie - może dlatego, że jestem wzrokowcem - dopiero jak mnie coś zaintrygowało wczytywałam się w treść wypowedzi.
A przecież wklejenie zdjęć do ostatniego posta wraz z dokładnym opisem i miniaturki do pierwszego chyba nie przeszkadza ani leniuchom takim jak ja, ani profesjonalistom żądnym wiedzy.

zabapinkfloyd pisze: Nie będę się z Tobą kłócił bo pewnie bym przegrał :)
Dobrze wiesz co piszesz i masz rację :mrgreen:

Ale tak serio.
Nie kócę się z Tobą, ani z nikim innym, tylko dyskutuję, przedstawiając swój punkt widzenia.
No i nie chcę, żeby wyszło, że przez jedną upratą, samolubną i zadziorną babę będą zmieniane zasady forym, tylko po to żeby się wreszcie zamknęła. Wciągnęłam się w ten problem dlatego, bo poczułam, że ktoś zabrał mi taką fajną zabawkę. Ale już mi trochę przeszło, przyzwyczaję się.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko w ten mroźny poranek, i co złego to nie ja :-D
Ostatnio zmieniony 2009-11-03, 08:29 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Wiem że się nie kłócisz :)

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

No a czemu nikt nie wzruszył się moim odkryciem nowej funkcjonalności i nie napisał że to cudne i wspaniałe i w ogóle super mocne?! Ustawiam czas edycji na nieograniczony i historię edycji przechowywaną przez 7 dni, dla pewności.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Kubiszon pisze:No a czemu nikt nie wzruszył się moim odkryciem nowej funkcjonalności i nie napisał że to cudne i wspaniałe i w ogóle super mocne?! Ustawiam czas edycji na nieograniczony i historię edycji przechowywaną przez 7 dni, dla pewności.
Kubiszonku jesteś WIELKI :-* :-* :-*
(mam nadzieję, że nie oberwie mi się od nażeczonej)

Choć zastanawiam się, czy taka historia nie obciąży za bardzo serwera. A można arhiwizować posty tylko wybranych osób? A raczej nie archiwizować tych, którzy są moderatorami - wiadomo, że nic nie przeskrobią, a piszą najwięcej na forum.
Ostatnio zmieniony 2009-11-03, 09:22 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

Kubiszonku jesteś WIELKI :-* :-* :-*
co to w ogóle za spoufalanie :mrgreen: :mrgreen:

No to jak już wszystko gra dziś zapraszamy na spotkanie o 17 w ŁD-eKu :D
Obrazek

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Ja bardzo chętnie, ale mogła bym się wyrwać z domu dopiero po 21.

Mam jeszcze małe dziecko, które w tygodniu nie widzi mamy przez 10 godzin dziennie, i nie mam serca go zostawiać.

A z małym - już byłam ze 2 razy - ciągnie go wszędzie tam gdzie nie trzeba, i muszę wciąż go pilnować zamiast spokojnie pogadać z Wami.

Może raz na jakiś czas udało by się zorganizować spotkanie np w piątek, lub w sobotę właśnie w późniejszych godzinach.

Matrixowo

Post autor: Matrixowo »

no dokładnie, ja mam do was trochę drogi, do tego fajnie byłoby spotkać się w większym gronie i np wypić jakiegoś bronka w późniejszych godzinach :)

Bo tak na chwilę pojechać do łodzi w tygodniu to raczej mi się nie widzi. Do tego pracuję codziennie do 16:00 a teraz droga do łodzi to tragedia i męczarnia co zajmuje ponad 1h a czasami nawet 1,30, a pamiętam czasy jak dało się przeskoczyć w ciagu 30-40min :(((

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

nefrete1 pisze:Choć zastanawiam się, czy taka historia nie obciąży za bardzo serwera.
Nie ma obaw. Zajmie to nie więcej niż 1-2%. Szukajka i historia nieprzeczytanych postów to jest dopiero kobyła :-) Jakieś 50% rozmiaru bazy :-)

Kubiszon, no patrz że nie pomyślałem o historii edycji .... dobrze że na to wpadłeś.
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

grafipl

Post autor: grafipl »

Jeśli chodzi o to co pokazuje się że masz ileś tam nieprzeczytanych postów to w ogóle z tego nie korzystam... Ale moze ktoś to robi... jak dla mnie nie potrzebne.

Matrixowo

Post autor: Matrixowo »

a mi ta forma pokazywania się ilość postów nie przeczytanych i forma przechodzenia automatyczni do ostatniego przeczytanego posta bardzo pasuje, super to jest sprawa, bo nie musisz czasami przewijać nie wiadomo ile stron albo lecieć na sam dół strony. ogólnie ta opcja jest super.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

No ja też z tych rzeczy korzystam - codziennie niemal :-P

grafipl

Post autor: grafipl »

Tzn. przechodzenie do ostatniego posta to jest dobra rzecz o tym nie mówie:) Ale spoko widać ja jestem archaiczny i patrze po działach :D

yoor45

Post autor: yoor45 »

Też codziennie używam tej opcji , bardzo przydatna rzecz. Nie trzeba nic szukać tylko od razu wyświetla nowe posty :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy Forum”