Konkursy na rok 2010
-
- Kontakt:
Podejdźmy do tematu realnie.
W czym jest problem ?
Istnieje podejrzenie że mogę zmienić wyniki konkursu na swoją korzyść.
Odpowiedz:
Jeśli tak bym chciał zrobić to mogę podstawić inną osobę a potem wziąć nagrodę.
Fakt, chyba nie chodzi o to.
Czyli o co ?
Jako osoba która maczała palce przy organizacji konkursu, istnieje podejrzenie że możesz coś chachmęcić.
Teoretycznie mogę wskazać dowolną osobę z forum która wygra konkurs.
Prawda czy fałsz ?
Stajemy tu przed prostym dylematem.
Wystarczy odpowiedzieć na proste pytanie:
Czy każdy może brać udział w konkursie czy nie ?
Natomiast kto go organizuje nie ma żadnego znaczenia.
Zawsze można sobie sprawdzić wyniki głosowań, jeśli się nie chce no to nie mój problem :)
Są one dostępne zawsze dla wszystkich zainteresowanych.
W czym jest problem ?
Istnieje podejrzenie że mogę zmienić wyniki konkursu na swoją korzyść.
Odpowiedz:
Jeśli tak bym chciał zrobić to mogę podstawić inną osobę a potem wziąć nagrodę.
Fakt, chyba nie chodzi o to.
Czyli o co ?
Jako osoba która maczała palce przy organizacji konkursu, istnieje podejrzenie że możesz coś chachmęcić.
Teoretycznie mogę wskazać dowolną osobę z forum która wygra konkurs.
Prawda czy fałsz ?
Stajemy tu przed prostym dylematem.
Wystarczy odpowiedzieć na proste pytanie:
Czy każdy może brać udział w konkursie czy nie ?
Natomiast kto go organizuje nie ma żadnego znaczenia.
Zawsze można sobie sprawdzić wyniki głosowań, jeśli się nie chce no to nie mój problem :)
To już zadecydowałeś, tak?zabapinkfloyd pisze:...Tak więc każdy bez względu kim na nim jest może brać udział w dowolnych konkursach a co za tym idzie wygrywać nagrody, jak każdy inny jego użytkownik.
Chwila, nie tak szybko.
Dla mnie to nie jest tak oczywiste. Prezes PKMD wystawia swoje ryby, ale on ich na pewno nie ocenia. Takich sytuacji nie ma. On może jest organizatorem, ale na pewno nie jest jednym z jurorów. Albo jak jest to w jakiejś kategorii, w której nie ma jego ryb.
U nas nie ma konkursów, z jury innym niż użytkownicy więc do takiej sytuacji nie dojdzie.
Dla mnie to jednak trochę bez sensu jest jeśli Ty żaba czy mega, czy też ja możemy brać udział w konkursach. Już piszę dla czego.
Podam przykład pierwszy: konkurs na logo.
Głosowanie odbywało się poprzez głosy użytkowników w PW do admina. Artur to ładnie rozpisał i liczył głosy. Ja też liczyłem te głosy nic nikomu nie mówiąc. Nagle doszły 2 loga dodatkowe więc każdy mógł oddać jeszcze raz swój głos i kilka osób tak zrobiło. Artur (oczywiście w swoim stylu

Oczywiście tylko teoretyzuję, dla przykładu i pokazania, że istnieje w ogóle taka możliwość.
Przykład drugi: konkurs galerii zdjęć.
Obsługuje ją megalomaniacc. Dostęp do głosów i odpowiedzialny za ich zliczanie jest megalomaniacc. Pierwsze miejsce w finale zajmuje megalomaniacc.
No mnie to osobiście razi i gdybym był zwykłym użytkownikiem to zastanawiałoby mnie to czy czasem nie jest tu coś nie tak.
Sam oczywiście wierzę, że jego zdjęcie rzeczywiście wygrało, było świetne, sam chyba na nie w poprzedniej edycji głosowałem, ale chodzi mi o sam fakt. O to, że istnieje możliwość, że da się czyjś głos usunąć. Przypuśćmy, że mega liczył głosy i nagle wyszło mu, że brakuje mu jednego głosu żeby wygrać. I nikt się nie dowie czy odbyło się to fair, czy nie, czy czyjś głos został pominięty czy nie.
Znowu, przypominam, że nic nie chcę insynuować, jedynie teoretyzuję.
Jeden w takiej sytuacji podmieni głosy, inni zostawi tak jak są, trzeci będzie naginał przy każdej okazji żeby ktoś kogo nie lubi czasem nie wygrał. Cały system oddawania głosów na pw wydaje mi się kiepski i zbyt podatny na oszukaństwa.
Najbardziej dziwi mnie to że nikt jeszcze nie poprosił mnie np o to żebym policzył głosy żeby sprawdzić czy się czasem nie pomylił. Artur to w ogóle zawsze usuwa zaraz wiadomości bo porządek musi być i dupa, nikt już nic się nie dowie. Dla mnie to bez sensu.
Bo to jest tak, że znamy się, ufamy sobie, ale każdy ma swoje sumienie i nie ma wglądu w to co robią inni. Sytuacja znowu przypomina sytuację w klubie. Wszyscy ufają prezesowi i wierzą, że nic złego nie zrobił, np klubu jakoś nawet w małym stopniu nie oszukał ale nikt nie ma pewności czy tego rzeczywiście nie zrobił. I były sytuacje, że jeden czy drugi coś podejrzewał i snuł podejrzenia. Dla mnie najprostszym sposobem zapobiegania takim sytuacjom jest niedopuszczenie możliwości ich wystąpienia.
Tak samo tu, każdy pewnie stara się być super uczciwym, ale jeśli będzie sytuacja taka, że usunięcie jednego głosu będzie decydowało o tym czy staniesz się właścicielem Eheima czy dostanie go ktoś z forum (za kim np. nie przepadasz) to nie wiem czy każdy zachował by się w porządku i czy by nie usunął np niekorzystnego głosu albo nie pomylił się "niechcący" w liczeniu? Potem usunął głosy i powiedział, liczyłem wszystko 5 razy, było tak i tak. Tacy są ludzie, tak jest zawsze i jak dla mnie to zawsze będzie jakiś niesmak, podejrzenia itd.
Dlatego uważam, że raczej nie powinniśmy brać udziału w konkursach. Jasne, w konkursie z fotkami, gdzie nagrodą jest miejsce w kalendarzu to myślę, że nie warto wykluczać moderatorów, wielu z nas ma fajne fotki, nagroda nie jest na tyle materialna żeby ktoś skusił się na jakieś oszustwa. Ale i tak powinna być tam większa kontrola.
A już np w konkursie, w którym do wygrania będzie np eheim wart kilka stówek to raczej myślę, że powinno się wykluczyć nasz udział.
Spytałem w pracy, wszystkie 9 współpracowników powiedziało, że nie powinniśmy brać udziału. Myślę, że to normalne i dla większości oczywiste. Ale jak widać dla niektórych nie. Nie chcę mi się dłużej tego opisywać, i tak nie przekonam skoro ktoś ma inną wizję na ten temat.
Zróbmy może głosowanie wśród moderatorów co uważają. Jawne głosowanie. Moją opinię znacie, Megalomaniacc sam z tym wyszedł więc też jest przeciwko. Artur (zaba) jest za. Co z resztą?
Proponuję też z czystej ciekawości zapytać jutro w klubie co sądzą Panowie o tym.
No tu mnie rozśmieszyłeś.zabapinkfloyd pisze: Natomiast kto go organizuje nie ma żadnego znaczenia.
Pokaż mi jakiekolwiek dowody kto jak głosował na jakikolwiek konkurs. Przecież Ty wszystko od razu pousuwałeś. Nie ma żadnych dowodów na to np kto jak głosował na logo. To że Ty masz listę kto jak głosował to żaden dowód, potwierdzeniem są PW których nie ma bo wszystko usuwasz zawsze i od razu żeby czasem nie pozostało za długo bo przecież można usunąć!
Losowanie upominku co ma do tego? Myślałem, że losowanie upominku ma zachęcać osoby do odwiedzania forum, więc normalne że nie nagrodzimy tym moderatora bo on już jest na forum i nie trzeba go zachęcać...zabapinkfloyd pisze: Jutro jest losowanie upominku za aktywność, do tego czasu trzeba podjąć jakieś decyzje.
Jak dla mnie nie ma co się spieszyć tylko dobrze to przemyśleć i wyjaśnić. Bo nawet jak ustalimy coś to moim zdaniem system PW jest kiepski, trzeba go jakoś udoskonalić.
-
- Kontakt:
Trochę zaufania :)
Czasami kasuje posty bo jest ich za dużo i nie wiadomo o co chodzi.
Żeby było jasne to nie głosowałem na zwycięskie logo, bo podobały mi się inne :)
Nie wiem czy jest wariant skrzynki w której nie można kasować postów ?
Mamy trzy warianty:
Albo zrobimy całkowity zakaz, albo zakaz częściowy, albo jego brak.
Nie interesuje mnie opinia osób z klubu, bo w 90% nie są oni nawet zarejestrowani na forum.
Możemy zrobić tak :
Ankieta na forum i ona rozstrzygnie wszystko, albo coś sami ustalimy.
Myślę że ankieta będzie dobrym rozwiązaniem.
Jeśli większość osób nie będzie miała nic przeciwko, to możemy ustalić konkretne zasady aby nie było najmniejszych wątpliwości.
Mi nie zależy na nagrodach, a na pełnoprawnym uczestnictwie w konkursach.
Czy to jest jasne ?
Dlatego wałkuje ten temat i szukam jakiegoś rozwiązania.
Sprawy forum niech zostaną na forum, tak będzie najlepiej.
Nie interesuje mnie zdanie osób z poza forum.
Jak wiadomo zdań może być tyle co osób i każde inne.
Zwłaszcza osób typu cebula czy prezes którzy nic dla forum nie zrobił i mają je gdzieś.
Czasami kasuje posty bo jest ich za dużo i nie wiadomo o co chodzi.
Żeby było jasne to nie głosowałem na zwycięskie logo, bo podobały mi się inne :)
Nie wiem czy jest wariant skrzynki w której nie można kasować postów ?
Mamy trzy warianty:
Albo zrobimy całkowity zakaz, albo zakaz częściowy, albo jego brak.
Nie interesuje mnie opinia osób z klubu, bo w 90% nie są oni nawet zarejestrowani na forum.
Możemy zrobić tak :
Ankieta na forum i ona rozstrzygnie wszystko, albo coś sami ustalimy.
Myślę że ankieta będzie dobrym rozwiązaniem.
Jeśli większość osób nie będzie miała nic przeciwko, to możemy ustalić konkretne zasady aby nie było najmniejszych wątpliwości.
Mi nie zależy na nagrodach, a na pełnoprawnym uczestnictwie w konkursach.
Czy to jest jasne ?
Dlatego wałkuje ten temat i szukam jakiegoś rozwiązania.
Sprawy forum niech zostaną na forum, tak będzie najlepiej.
Nie interesuje mnie zdanie osób z poza forum.
Jak wiadomo zdań może być tyle co osób i każde inne.
Zwłaszcza osób typu cebula czy prezes którzy nic dla forum nie zrobił i mają je gdzieś.
By wszyscy mogli brać udział w konkursach to proponuje:
Utworzenie nowego konta,ale wspólnie przez dwie osoby i z takim ustaleniem zasady,że tylko razem macie do niego wgląd,a nie z osobna i zawsze między sobą możecie sobie zobaczyć po ostatnim logowaniu,czy nikt z was samodzielnie nie wchodził w konto ( np:Kubiszon i Żaba ) na to konto niech przychodzą wyniki jakiegokolwiek głosowania.Czyli zarządzanie wspólne.
Pomysł może mało wygodny,ale funkcjonalny.
Utworzenie nowego konta,ale wspólnie przez dwie osoby i z takim ustaleniem zasady,że tylko razem macie do niego wgląd,a nie z osobna i zawsze między sobą możecie sobie zobaczyć po ostatnim logowaniu,czy nikt z was samodzielnie nie wchodził w konto ( np:Kubiszon i Żaba ) na to konto niech przychodzą wyniki jakiegokolwiek głosowania.Czyli zarządzanie wspólne.
Pomysł może mało wygodny,ale funkcjonalny.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
-
- Kontakt:
Losowanie z osób które oddawały głosy we wszystkich konkursach.
Gdybym wiedział że mnie to nie dotyczy to bym zrobił tak jak ty i to olał, bo po co głosować, niech głosują inni. Typowe podejście osoby która olewa forum.
Można mieć i takie podejście, no nie ?
Rozumiem że teraz zostanę ukarany za nadmiar zaangażowania :)
Gdybym wiedział że mnie to nie dotyczy to bym zrobił tak jak ty i to olał, bo po co głosować, niech głosują inni. Typowe podejście osoby która olewa forum.
Można mieć i takie podejście, no nie ?
Rozumiem że teraz zostanę ukarany za nadmiar zaangażowania :)
-
- Kontakt:
- megalomaniacc
- Moderator
Zgadzam się z Kubą (dzięki, że Ty to wszystko napisałeś bo już miałem się sam za to zabierać).
Konkretne rozwiązania:
- Galeria - organizator może zgłosić swoje zdjęcie, pozostali uczestniczy mogą na nie głosować ale jeśli liczba głosów wskaże 1,2 lub 3 miejsce automatycznie na to miejsce wchodzi zdjęcie następne, osoby która nie jest organizatorem. W tym przypadku chodzi o to, żebyśmy mieli fajny kalendarz ale, żeby zachęcić ludzi a nie moderatorów do zabawy.
- Najlepszy ekosystem - organizator nie może zgłaszać swoich prac.
- Nano zbiornik - organizator nie może zgłaszać swoich prac oraz nie może głosować na zgłoszone prace.
- Konkurs dla dzieci - zależy kto będzie organizował ale dziecko oraganizatora nie powinno mieć możliwości brania udziału
- Losowanie upominku - nagradzamy zwykłych użytkowników a nie moderatorów (to oczywiście tyczy się roku 2010)
Rozwiązanie dla Ciebie Artur:
- Musisz zdecydować, w którym konkursie bierzesz udział, a który organizujesz.
To że organizator nie bierze udziału w swoich konkursach jest raczej wskazane i dobrym smaku.
Lukiki, trochę było by to upierdliwe i raczej mało realne.
Konkretne rozwiązania:
- Galeria - organizator może zgłosić swoje zdjęcie, pozostali uczestniczy mogą na nie głosować ale jeśli liczba głosów wskaże 1,2 lub 3 miejsce automatycznie na to miejsce wchodzi zdjęcie następne, osoby która nie jest organizatorem. W tym przypadku chodzi o to, żebyśmy mieli fajny kalendarz ale, żeby zachęcić ludzi a nie moderatorów do zabawy.
- Najlepszy ekosystem - organizator nie może zgłaszać swoich prac.
- Nano zbiornik - organizator nie może zgłaszać swoich prac oraz nie może głosować na zgłoszone prace.
- Konkurs dla dzieci - zależy kto będzie organizował ale dziecko oraganizatora nie powinno mieć możliwości brania udziału
- Losowanie upominku - nagradzamy zwykłych użytkowników a nie moderatorów (to oczywiście tyczy się roku 2010)
Rozwiązanie dla Ciebie Artur:
- Musisz zdecydować, w którym konkursie bierzesz udział, a który organizujesz.
To że organizator nie bierze udziału w swoich konkursach jest raczej wskazane i dobrym smaku.
Lukiki, trochę było by to upierdliwe i raczej mało realne.
-
- Kontakt:
W takim razie nie chcę organizować żadnego konkursu :) bo chcę się dobrze bawić.
Osobiście mam inny pomysł:
Z pośród wszystkich użytkowników wybierzemy komisję rewizyjną.
Założymy im skrzynkę na którą będą wpływały głosy i to oni je zliczą i przekażą wyniki do Administratora.
Czyli co ? biorę udział w losowanie eheima czy nie ? :))) hehehe.
Nie zależy mi na nim tylko na jakiś przejrzystych zasadach.
Osobiście mam inny pomysł:
Z pośród wszystkich użytkowników wybierzemy komisję rewizyjną.
Założymy im skrzynkę na którą będą wpływały głosy i to oni je zliczą i przekażą wyniki do Administratora.
Czyli co ? biorę udział w losowanie eheima czy nie ? :))) hehehe.
Nie zależy mi na nim tylko na jakiś przejrzystych zasadach.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Ponadto organizator może też zrobić tak aby wygrała osoba którą lubi.
Czyli chodzi nam ciągle o zaufanie, którego widać wszyscy nie mają np. do mnie :)
To jest żart oczywiście.
Uważam że to nie załatwia jeszcze sprawy.
Bo albo ma się zaufanie do organizatora albo nie.
Moim zdaniem stoimy ciągle w miejscu :)
Czyli chodzi nam ciągle o zaufanie, którego widać wszyscy nie mają np. do mnie :)
To jest żart oczywiście.
Uważam że to nie załatwia jeszcze sprawy.
Bo albo ma się zaufanie do organizatora albo nie.
Moim zdaniem stoimy ciągle w miejscu :)
- megalomaniacc
- Moderator
to co się teraz dzieje to inna sprawa, omawiamy konkursy na 2010 rok.zabapinkfloyd pisze:Czyli co ? biorę udział w losowanie eheima czy nie ? :))) hehehe.
Ja mogę organizować konkursy, nie ma problemu. Bardziej się przy tym ubawie niż zgłaszając się się konkursów.
Moim zdaniem pomysł średnio trafiony biorąc pod uwagę aktywność na forumzabapinkfloyd pisze:Z pośród wszystkich użytkowników wybierzemy komisję rewizyjną.
-
- Kontakt:
Ale odpowiedzialność spadnie na zwykłych użytkowników.
Nie chcesz brać udziału w konkursach ? nie wierzę.
Chyba chcesz pomóc w wyjściu z patowej sytuacji a nie o to chyba nam chodzi.
Powiedzmy że jest konkurs, jesteś organizatorem.
Ja biorę w nim udział i nie wygrywam.
W tym momencie zaczyna mi głowie coś cykać że mnie przekręciłeś i dałeś wygrać np. Kubiszonowi :)
Wniosek z tego jaki ?
Jak wcześniej chodzi o zaufanie.
Było coś takiego na forum krewetkowym że organizatorzy dali komuś większe fory przepuszczając jego dodatkową pracę.
Rozumiem o co wam chodzi, jest do dobry pomysł ale ma wady.
Nie daje możliwości wszystkim wzięcia udziału w konkursie
Ja mogę organizować konkurs dla dzieci i ten z nagrodą za aktywność.
Nie chcesz brać udziału w konkursach ? nie wierzę.
Chyba chcesz pomóc w wyjściu z patowej sytuacji a nie o to chyba nam chodzi.
Powiedzmy że jest konkurs, jesteś organizatorem.
Ja biorę w nim udział i nie wygrywam.
W tym momencie zaczyna mi głowie coś cykać że mnie przekręciłeś i dałeś wygrać np. Kubiszonowi :)
Wniosek z tego jaki ?
Jak wcześniej chodzi o zaufanie.
Było coś takiego na forum krewetkowym że organizatorzy dali komuś większe fory przepuszczając jego dodatkową pracę.
Rozumiem o co wam chodzi, jest do dobry pomysł ale ma wady.
Nie daje możliwości wszystkim wzięcia udziału w konkursie
Ja mogę organizować konkurs dla dzieci i ten z nagrodą za aktywność.
-
- Kontakt:
Zostają się jeszcze trzy.
Każdy musi organizować jeden tak aby ilość nagród nie była zbyt duża na jedną osobę.
Teraz będzie sprawiedliwy podział pracy :)
Kto się wymiga od zorganizowania konkursu nie może brać w żadnym udziału.
Teraz może załapiecie czym jest zaangażowanie na forum :)
Skoro macie tyle do mówienia to będziecie mieli też coś do zrobienia :)
Megalomaniacc wybierz sobie jakiś konkurs z pozostałych.
Koledze kubiszonowi i alchemikowi zostaną się dwa do wyboru.
Każdy musi organizować jeden tak aby ilość nagród nie była zbyt duża na jedną osobę.
Teraz będzie sprawiedliwy podział pracy :)
Kto się wymiga od zorganizowania konkursu nie może brać w żadnym udziału.
Teraz może załapiecie czym jest zaangażowanie na forum :)
Skoro macie tyle do mówienia to będziecie mieli też coś do zrobienia :)
Megalomaniacc wybierz sobie jakiś konkurs z pozostałych.
Koledze kubiszonowi i alchemikowi zostaną się dwa do wyboru.
-
- Kontakt:
Reasumując:
Nie może być tak że osoba organizująca konkurs poświęca się w celu jego poprowadzenia i zamiast robić coś innego, siedzi na forum i tarci swój czas a w zamian nie może wziąć w nim udziału, a osoba która nic nie robi może wziąć w nim udział.
Moim zdaniem wystarczy wprowadzić nowy nik np. Konkurs i dowolna osoba chętna poprowadzić konkurs zrobi to z tego niku a na swoim weźmie udział w konkursie.
Ja jestem za takim rozwiązaniem i jeśli będzie się ktoś upierał to zrobię ankietę na forum i opisze całą sytuacje.
Jestem pewien że każdy z użytkowników forum mnie poprze.
Nie może być tak że osoba organizująca konkurs poświęca się w celu jego poprowadzenia i zamiast robić coś innego, siedzi na forum i tarci swój czas a w zamian nie może wziąć w nim udziału, a osoba która nic nie robi może wziąć w nim udział.
Moim zdaniem wystarczy wprowadzić nowy nik np. Konkurs i dowolna osoba chętna poprowadzić konkurs zrobi to z tego niku a na swoim weźmie udział w konkursie.
Ja jestem za takim rozwiązaniem i jeśli będzie się ktoś upierał to zrobię ankietę na forum i opisze całą sytuacje.
Jeśli tak uważasz to nie wiem po co w ogóle działasz na niekomercyjnym forum. Może życzyłbyś sobie pensję za adminowanie tutaj? Chyba zapomniałeś na czym polega udzielanie się w klubie, a także tutaj. Na szerzeniu akwarystyki. Sam o tym trąbiłeś jakiś czas temu. A szerzenie nie polega na organizowaniu konkursów, w których możesz nagrodzić siebie. Lepiej nagrodzić kogoś kto jeszcze nie jest na tyle zagłębiony w akwarystyce, żeby go do niej przekonać, nie uważasz?zabapinkfloyd pisze:Reasumując:
Chyba skaczesz ze skrajności w skrajność. Jeszcze nie dawno chciałeś organizować prelekcje dla kompletnie zielonych osób tak po prostu... Przemyśl sobie czego chcesz od forum. Z jednej strony chcesz rządzić tu i mieć wpływ na wszystko, ale to nie można tego połączyć z byciem zwykłym użytkownikiem, dla którego jest to forum. Jeśli chcesz brać udział w konkursach to zostań zwykłym moderatorem, który nie bierze udziału w organizacji konkursu, zliczaniu głosów itd. Wtedy nikt nie będzie miał podejrzeń.
Porównajmy to trochę z życiem znowu... Nie wkurzają Cię akcje z udziałem polskich polityków? Nie dość, że mają władzę (porównajmy to do adminowania) to jeszcze urządzają sobie konkursy, przetargi itd które najczęściej sami wygrywają, a jak nie oni to ich ludzie pod innymi "nikami". Czy to dobrze wygląda? Nie rozumiesz porównania?
No dla mnie to jest zwykłe oszukiwanie i ściemnianie. I co, wygra ta osoba i z jednego niku napisze, że gratuluje wygranej, a z drugiego napisze, że dziękuje organizatorom... no daj pan spokój.zabapinkfloyd pisze: Moim zdaniem wystarczy wprowadzić nowy nik np. Konkurs i dowolna osoba chętna poprowadzić konkurs zrobi to z tego niku a na swoim weźmie udział w konkursie.
Poza tym... chciałem zauważyć, że Ty organizujesz nagrody, załatwiasz je i rozdajesz wygranym. To kolejny aspekt z powodu którego powinieneś odpuścić sobie branie udziału w konkursach. Ale zapewne dla Ciebie to nie jest tak oczywiste.
Tak, tak... nadal się nie nauczyłeś, że niewielu rozumie i popiera Twoją wizję świata?zabapinkfloyd pisze: Ja jestem za takim rozwiązaniem i jeśli będzie się ktoś upierał to zrobię ankietę na forum i opisze całą sytuacje.

Ja nie będę brał udziału w żadnym konkursie, więc mogę każdy z nich organizować. Ale w tym momencie robię to na osobnym koncie do którego mam wgląd TYLKO ja i np pewna "komisja rewizyjna", która sprawdzi czy nie zrobiłem błędu i czy nie oszukałem.
A nie tak że PW na konto Admina i każdy robi co chce i usuwa sobie co chce. Tak nie może być, a zauważ Artur, że Tobie to nie przeszkadzało i nie widzisz w tym nic nieodpowiedniego.
A mnie nie chodzi nawet o żaden kant czy oszustwo, ale choćby o to żeby ktoś sprawdził czy na pewno się nie pomyliłem w liczeniu. I po takim konkursie głosy zostają w archiwum a nie znikają i dupa a nie wiarygodność z tego jest.
Róbmy to profesjonalnie i porządnie a nie jak dzieci...
-
- Kontakt:
Udzielam się bo je założyłem i jest to dla mnie zabawaKubiszon pisze:Jeśli tak uważasz to nie wiem po co w ogóle działasz na niekomercyjnym forum. Może życzyłbyś sobie pensję za adminowanie tutaj? Chyba zapomniałeś na czym polega udzielanie się w klubie, a także tutaj. Na szerzeniu akwarystyki. Sam o tym trąbiłeś jakiś czas temu. A szerzenie nie polega na organizowaniu konkursów, w których możesz nagrodzić siebie. Lepiej nagrodzić kogoś kto jeszcze nie jest na tyle zagłębiony w akwarystyce, żeby go do niej przekonać, nie uważasz?
Nigdy nie mówiłem ze chcę pensję
Nie mów mi na czym polega udzielanie się , bo zrobiłem na pewno nie mniej niż ty
Nie chodzi o nagradzanie samego siebie, tylko o równe warunki uczestnictwa w konkursach
Uważam że jeśli jest możliwość to można nagrodzić wszystkich
Tak chciałem je organizować tak po prostu, ale niestety nikt nie wyraził zainteresowaniaKubiszon pisze:Chyba skaczesz ze skrajności w skrajność. Jeszcze nie dawno chciałeś organizować prelekcje dla kompletnie zielonych osób tak po prostu... Przemyśl sobie czego chcesz od forum. Z jednej strony chcesz rządzić tu i mieć wpływ na wszystko, ale to nie można tego połączyć z byciem zwykłym użytkownikiem, dla którego jest to forum. Jeśli chcesz brać udział w konkursach to zostań zwykłym moderatorem, który nie bierze udziału w organizacji konkursu, zliczaniu głosów itd. Wtedy nikt nie będzie miał podejrzeń.
Nigdzie nie chce rządzić, ale jako założyciel i użytkownik mam chyba coś do powiedzenia jak każda inna osoba
Chce brać udział w 2 konkursach, nie muszę ich wszystkich organizować ani mieć dostępu do jakiegoś tam konta, nie muszę liczyć głosów, ogłaszać wyników itp.
Twoje porównanie jest mało trafneKubiszon pisze:Porównajmy to trochę z życiem znowu... Nie wkurzają Cię akcje z udziałem polskich polityków? Nie dość, że mają władzę (porównajmy to do adminowania) to jeszcze urządzają sobie konkursy, przetargi itd które najczęściej sami wygrywają, a jak nie oni to ich ludzie pod innymi "nikami". Czy to dobrze wygląda? Nie rozumiesz porównania?
Widać w dalszym ciągu nie wiesz o co mi chodziło :)
To nie jest żadne ściemnianie bo nikogo nie oszukałem, każdy zajął takie miejsce jak powinien.Kubiszon pisze:No dla mnie to jest zwykłe oszukiwanie i ściemnianie. I co, wygra ta osoba i z jednego niku napisze, że gratuluje wygranej, a z drugiego napisze, że dziękuje organizatorom... no daj pan spokój.
Poza tym... chciałem zauważyć, że Ty organizujesz nagrody, załatwiasz je i rozdajesz wygranym. To kolejny aspekt z powodu którego powinieneś odpuścić sobie branie udziału w konkursach. Ale zapewne dla Ciebie to nie jest tak oczywiste.
Załatwiałem nagrody bo wszystko było na mojej głowie, mało tego czasami nawet je dowoziłem.
Co do mojej wizji świata, to jest jaka jest i dzięki niej jest te forum czy ci się to podoba czy nie
Organizując konkurs pozbawisz w nim uczestnictwa Kasi, Rodziny i najbliższych znajomych a i tak będziesz podejrzewany o przekręt ty i komisja.Kubiszon pisze:Ja nie będę brał udziału w żadnym konkursie, więc mogę każdy z nich organizować. Ale w tym momencie robię to na osobnym koncie do którego mam wgląd TYLKO ja i np pewna "komisja rewizyjna", która sprawdzi czy nie zrobiłem błędu i czy nie oszukałem.
A nie tak że PW na konto Admina i każdy robi co chce i usuwa sobie co chce. Tak nie może być, a zauważ Artur, że Tobie to nie przeszkadzało i nie widzisz w tym nic nieodpowiedniego.
A mnie nie chodzi nawet o żaden kant czy oszustwo, ale choćby o to żeby ktoś sprawdził czy na pewno się nie pomyliłem w liczeniu. I po takim konkursie głosy zostają w archiwum a nie znikają i dupa a nie wiarygodność z tego jest.
Róbmy to profesjonalnie i porządnie a nie jak dzieci...
Z tego wynika że w konkursach nie może brać udziału też cały zarząd stowarzyszenia i ich rodziny
Ani sponsorzy i ich rodziny.
Kierownictwo łdk-u i ich rodziny
Podejrzenia będą zawsze i nie wybronisz się nigdy przed nimi.
Każdy może coś z tego mieć i mieć na to jakiś wpływ.
Dlaczego tak mówię, bo tak jest w regulaminie każdego konkursu.
Nasze konkursy są inne, to jest tylko zwykłe forum.
W dalszym ciągu nie widzę nic złego w tym alby organizator mógł brać w nim udział.
Tu chodzi o zaufanie i o nic więcej.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 3 razy.