55 l [Profil] Ogólniak.
tak teraz już widzę ;] może kiedyś coś z tego bedzie :)lukasses pisze:mam samiczke widac ja po prawej stronie tego ostatniego zdjecia na dole sobie siedzi taka młoda jeszcze xD
nie strzela fochów tylko odgania ją bo broni "swojego terytorium" i nie uważa twojej samicy jako potencjalnej partnerki gdyż jest jeszcze za młoda:)lukasses pisze:Fajnie sie soba "bawia" a czasami samiec fochy strzela i ja odgania :P
nikt nie jest idealny :P ale jak każda rybka na pewno ma to coś ...Tamcia pisze:Co do glonków to faktycznie-piękna sztuka samca(bardzo ładne "poroże"ma)Ja mam taką dużą samicę-niestety samce są słabo obdarzone przez naturę "gałązkami".

Wg mnie jedyne czym trzeba się zająć przez ten tydzień to karmienie ryb.MrHotSousage pisze:jeśli ktoś będzie się zajmował akwa :)
1. wodę podmienić przed wyjazdem, tydzień wytrzyma.
2. umyć filtr jak nie był jakiś czas myty i może sam chodzić 24h/d
3. grzałka z termostatem - sama sobie poradzi
4. światło - wył./włą. czasowy - da rade samo
pozostaje pokazać komuś w domu ile ma dawać jedzenia i jak często i spokojnie można korzystać z uroków wakacji.
Miłego odpoczynku.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
Dobra aktualka. Cabomba przestała mi rosnac nie wiem co sie z nia stalo za to innych roslim mam pelno Akwarium po totalnej przycince bo tak zaroslo ze nic nie bylo widac.
Poprosze o jakies pomysly. Próbowałem wyrzucic krypokoryne ale sie tak ukerzonila ze jest to nie mozliwe bez restaru a nie chce go jeszcze robic.
fotki :

Poprosze o jakies pomysly. Próbowałem wyrzucic krypokoryne ale sie tak ukerzonila ze jest to nie mozliwe bez restaru a nie chce go jeszcze robic.
fotki :

Ostatnio zmieniony 2008-09-08, 17:13 przez lukasses, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam ponownie po długieeeeej przerwie.
Przez ten czas sporo się działo. :wstyd:
Nowa praca studia itp ogolnie brak czasu na wszystko, zapuscilem ogolniaka,
przepalily mi sie 2 swietlowki plus ogolny zasilacz od pokrywy teraz mam tylko 1x15W ale na czasie doloze 2.
glony jakies na roslinach, plaga slimakow ogolnie planuje restart, zastanawiam sie jak to ladnie rozplanowac.
Czy pisaek po 1,5r nadaje sie do wymiany ? czy moze jeszcze zostac ?
Chce wyrzucic cryptocoryne(nie wiem czy poprawnie napisalem ale dlugo jestem poza tematem)
Mam tez 2 akwa a w nim tak mi sie rozrosla cryptokoryna i PELIA (chyba ze sie inaczej ta roslina nazywa) i chyba przeniose polowe tej pelli do glownego tylko jak to rozplanowac ? macie jakies propozycje ?
PS zamienie/oddam (okolice trójmiasta) te cryptokoryny, 8 molinezji black molly, kiryśnika , zbrojniki ,
[ Dodano: 2010-04-29, 23:17 ]

a to to miejsze jakies 25/30l

Popraw Linkowanie zdjęć ! Incognito
Przez ten czas sporo się działo. :wstyd:
Nowa praca studia itp ogolnie brak czasu na wszystko, zapuscilem ogolniaka,
przepalily mi sie 2 swietlowki plus ogolny zasilacz od pokrywy teraz mam tylko 1x15W ale na czasie doloze 2.
glony jakies na roslinach, plaga slimakow ogolnie planuje restart, zastanawiam sie jak to ladnie rozplanowac.
Czy pisaek po 1,5r nadaje sie do wymiany ? czy moze jeszcze zostac ?
Chce wyrzucic cryptocoryne(nie wiem czy poprawnie napisalem ale dlugo jestem poza tematem)
Mam tez 2 akwa a w nim tak mi sie rozrosla cryptokoryna i PELIA (chyba ze sie inaczej ta roslina nazywa) i chyba przeniose polowe tej pelli do glownego tylko jak to rozplanowac ? macie jakies propozycje ?
PS zamienie/oddam (okolice trójmiasta) te cryptokoryny, 8 molinezji black molly, kiryśnika , zbrojniki ,
[ Dodano: 2010-04-29, 23:17 ]

a to to miejsze jakies 25/30l

Popraw Linkowanie zdjęć ! Incognito
Ostatnio zmieniony 2010-04-30, 13:31 przez lukasses, łącznie zmieniany 3 razy.
maniek pisze:Myślę że chodzi ci o piaseklukasses pisze:Czy pisaek po 1,5r nadaje sie do wymiany ?![]()
Piachu się nie wymienia jest na tak długo jak chcesz do puki ci się nie znudzi przy restarcie się je tylko płucze .
a no piasek piasek mała literówka, a coś kiedyś czytałem, że co 2 lata powinno sie go zmieniac bo nie trzyma jakis mikroelementów etc ?