Szukam folię samoprzylepną, lustrzaną na odbłyśnik

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Bylem w Leroy Merlin ale nie ma.
Generalnie to chodzi mi bardziej o to zeby swiatlo nie bylo tylko po srodku ale docieralo bardziej na boki.

jabol

Post autor: jabol »

bryknij do sklepu z okleinami meblowymi. mozna kupic w wersji LUSTRO i MAT

jacek1223

Post autor: jacek1223 »

Posiadam kawałek blachy polerowanej aluminiowej. doskonała na odbłyśnik - (ma nieregularną powierzchnie przez co rozprasza światło).

Kupiłem cały arkusz ale chętnie się podzielę z innymi, gdyby ktoś był zainteresowany to proszę pisać. Mogę przyciąć na zadany wymiar (nożycami do blachy).

http://allegro.pl/show_item.php?item=930611840

dare31

Post autor: dare31 »

powiedzcie dlaczego tak zawzięcie sami robicie te odbłyśniki ? co one takiego w sobie mają ? bo przecież chyba nie chodzi tu o cenę skoro nowe gotowe do założenia kosztują najwyżej 15zł

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

dare31 pisze:kosztują najwyżej 15zł

Przepraszam, ile?! :shock: Nie wiem jakie masz akwa, ale np chcąc kupić 3 odbłyśniki długości ~90 cm (najtańsze jakie znalazłem i to o długości ~80cm) kosztują 24 zł/sztuka.
Czyli za wszystkie wyjdzie mi zapłacić 72 zł + ~10zł za przesyłkę i mamy ~80zł

A robiąc samemu wydam nieporównywalnie mniej, a efekt będzie podobny ;-)
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Hmm jak dla mnie to najtańszą i dającą spory efekt metodą jest przyklejenie gładziutkiej zwykłej foli aluminiowej potocznie zwanej złotkiem na całej powierzchni pokrywy, promienie z świtówki elegancko się odbijają,a koszt minimalny :)

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Tak właśnie w jednym akwarium zrobiłem :-)

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Ja osobiście nadal utrzymuję że piórka od żaluzji tez się świetnie spisują. Chcialem teraz znaleźć ile kosztują takie piórka na sztuki ale po to trzeba by iść do specjalistycznego sklepu raczej. Ja swoje mam z odzysku z demontażu. Moje od wewnętrznej strony mają srebrną "brokatową" powierzchnie. Nad każda świetlówką mam zamocowane po 3 sztuki i świetnie się spisują, nie korodują jak folia i w moim przypadku były zadarmo a montażwcale nie był jakiś kłopotliwy.

bery80

Post autor: bery80 »

ja używam foli(taśmy) aluminiowej o troszkę innych parametrach od razu z klejem..nie czernieje a można ja dostać w marketach tam gdzie są rury do pieców..jedna wada jest to ze jest troszkę wąska ok 10 cm ale wytrzymałość cieplna ma spora

nemrod

Post autor: nemrod »

bery80 pisze:można ja dostać w marketach tam gdzie są rury do pieców..jedna wada jest to ze jest troszkę wąska ok 10 cm ale wytrzymałość cieplna ma spora
W marketach są maty zakładane na ścianę za grzejnikiem (kaloryferem), ma na wierzchu marszczone aluminium. Duże powierzchnie, duża wytrzymalość na wilgoć i temperaturę, piękne rozpraszanie światła odbitego. Cena też w porządku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”