Gupiki prosze o rady porady
Gupiki prosze o rady porady
Mam kilka sztuk ślicznych gupików obu płci. Wydaje mi się że raz któraś z samiczek się okociła bo pływają 2 szkraby małe ale chciałbym prosić o rady jak przystosować zbiornik tzn jaka temp. wody, światło i inne sprawy by rybki zaczęły się chętnie kocić. Zwłaszcza że mam ładne te rybki. Rude ogonki i czarne tułowia z błękitną płetwa samczyka oraz jednego Pana całego błękitnego aż odbłyskującego a i samiczki sa lekko seledynowo błękitne i cudne mixy mogeą z nich wyjść:) Z góry dziękuję.Remik.
wyrazy szacunku.Remik.
Gupiki nie sa specjalnie wymagające. Najlepszym dowodem jest to ze rozmnażają się w sklepach. Bez żadnych warunków praktycznie... Jak chcesz żeby małe przeżywały to albo odławiasz kotna samice do oddzielnego akwarium, albo w ogólnym gęsto obsadzasz któryś fragment drobnolistnymi roślinkami.
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja
wiem że gupiki.chyba ze źle klawisz wcisnąłem więc przepraszam...moje wszystkie są juz dośc ee napęczniałe i maja ciemne doły:) z tego co wiem to są pawie oczka. samce mają rozłożyste ogonki barwne takie rdzawe.tułowia mają czarne a płetwki błękitne:) a jeden jest pastelowo błękitny cały i aż się mieni.więc jak to jest z tymi samiczkami w końcu?:);)
wyrazy szacunku.Remik.