Moja 240stka.New!!!
Wzbogać jeszcze bardziej szatę roślinną zachować 1 2 3 plan zobaczysz jaki będzie fajny efekt. Ponadto nie napisałeś jakie masz oświetlenie w akwarium... przypuszczam, że posiadasz standardowe liche oświetlenie - rośliny przy takim nie będą się 3mać.
Co do obsady to z realnego punktu widzenia mają rację... jest przerybienie, nieodpowiednie ryby do litrażu również, ale to Twoje akwarium i postąpisz jak uważasz.
Co do obsady to z realnego punktu widzenia mają rację... jest przerybienie, nieodpowiednie ryby do litrażu również, ale to Twoje akwarium i postąpisz jak uważasz.
Zapraszam do obejrzenia baniaka w którym raz na godzine przepłynie jedna ryba, możesz siedzieć przy nim nawet 2 godziny to moze zobaczysz 2 ryby, bo w sumie u mnie mają tyle kamieni, że to cud jak coś z nich wypłynie.
Roślinki łodygowe lepiej wyglądają jak sa sadzone w kempach wtedy tworzą struktury, takie roztrzepanie nie wygląda ciekawie, tak samo wysokie rośliny przy przedniej szybie zmniejsza optycznie baniak.
Bocje powinny mieć jakąś kryjówkę bo to są raczej nocne rybki , pozatym są stadne i powinno być ich min 5.
Roślinki łodygowe lepiej wyglądają jak sa sadzone w kempach wtedy tworzą struktury, takie roztrzepanie nie wygląda ciekawie, tak samo wysokie rośliny przy przedniej szybie zmniejsza optycznie baniak.
Bocje powinny mieć jakąś kryjówkę bo to są raczej nocne rybki , pozatym są stadne i powinno być ich min 5.
Ostatnio zmieniony 2010-04-22, 20:31 przez Vendredi, łącznie zmieniany 1 raz.
Okey rozumiem poprawie wszystko ale dopiero jak moj korzeń zatonie ^^ zrobie wszystko porządnie i wywale wiekszość tych roślin i posadze kilka anubiasow i innych roślin wiem że bocje to stadne ryby ale mam już tego dużo i nic juz nie dokupuje ;p po za tym nie mam już kasy :D i własnie na takie rady czekam od ludzi ktorzy próbują rozwiązać problem inaczej niż poprostu wszystko wywalić i kupić nowe...Dziękuje za pomoc mam nadzieje że nikogo nie uraziłem a jeśli tak to przepraszam i oczekuje na dalsze rady i poprawki.
Pozdrawiam \_/^^\_/
Incognito zgadzam się z tobą że zrobie co uważam ale pozbęde się kilku ryb niedługo moja ciocia zaklada sobie 100l akwarium dam jej kilka ryb więc chyba sprawa z fauną będzie załatiowna teraz czekam aż mi pieniądze przyjdą to akurat mój korzeń zatonie zakupie anubiasy i własnie nie wiem jakie inne rośliny możecie coś podpowiedzieć?jakie rośliny nie potrzebują niewiadomo jakich oświetleń itp a fajnie rosną i zdobią.
Ostatnio zmieniony 2010-04-23, 11:05 przez Cino, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam \_/^^\_/