240 l [Dekoracyjne] - Lukiki

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Jenyyy... Łukasz odwracasz kota ogonem...Przecież doskonale widać jakie cuda wyprawiałeś w "starym baniaku" a co masz teraz. Przecież to się nie wzięło samo z siebie, taka nagła zmiana...i to na lepsze. Jednak z przykrością stwierdzam, że obnosiłeś się swoją wiedzą niejednokrotnie, choć nie miałeś racji w danej kwestii..Nie zacytuję Twych słów, bo po prostu nie pamiętam, jednak mówiąc wprost mijały się z prawdą...Co do zasług Zafiry...właśnie, że dlatego znamy ją wspólnie boli mnie Twe zachowanie wobec niej, bo dziewczyna na to nie zasługuje...I jak napisałem wcześniej to właśnie jej to wszystko zawdzięczasz...I pomimo naszej różnicy zdań powinieneś sam z siebie za to jej podziękować...Bo uwierz wreszcie...zawdzięczasz jej bardzo wiele w temacie akwarium roślinnego...I chyba nikt by nie miał Ci tego za złe, za takie podziękowania. A tak...pozostaje niesmak z Twej postawy...Mówiłem, że chciałem się powstrzymać od tych słów...sam mnie do tego namówiłeś, a że jestem szczery to prawda Cię teraz boli...Choć widzę, że nie do końca tak to odczuwasz... Ech Łukasz, Łukasz...

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Ech Krzychu,co ja mogę napisać,chyba jedynie,to,że Ty oczekiwałbyś od każdego kogo znasz i kto umieszcza zbiornik w galerii wielkiego szyldu reklamowo-informującego widocznego dla każdego,że obecny aranż jest zasługą takiej,a nie innej osoby.
krzych0062 pisze:właśnie, że dlatego znamy ją wspólnie boli mnie Twe zachowanie wobec niej, bo dziewczyna na to nie zasługuje
Pytam jakie zachowanie,co według Ciebie zrobiłem nie tak wobec Zafiry,że ja ją tak źle traktuję według Twojej myśli.
Zapamiętaj sobie,to jak dziękuję,za co dziękuję,kiedy dziękuję jest moją prywatną sprawą,a Ty na publikę wyzywasz grzecznie mnie jaki,to ja nie wdzięczny jestem za pomoc,wiedzę akwarystyczną naszej wspólnej koleżance i gdybyś miał więcej mądrości w sobie,uważałbyś,że robię coś nie tak,bez smaku,bez taktu,to zwróciłbyś się po koleżeńsku z tym tematem do mnie prywatnie.
Chciałeś mi w jakiś sposób utrzeć nosa w ogóle nie wiedzieć czemu,krzywdy Ci nie zrobiłem,a jednak w sposób dyplomatyczny się na mnie uwziąłeś.
krzych0062 pisze:I chyba nikt by nie miał Ci tego za złe, za takie podziękowania
Widzisz ja jestem człowiekiem na prawdę nie konfliktowym,ze mną można na prawdę każdą sprawę dogadać,więc dla Twojego wewnętrznego spokoju ducha,spełnionego dążenia do celu oświadczam iż Składam podziękowania forumowej koleżance Zafirze w chęć niesienia mi pomocy edukacyjnej z zakresu akwarystyki i każdej rzeczy związanej w tym zagadnieniu
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Oki...zakończmy tą dyskusję, bo za nic masz moje zdanie...Nie widzisz tego, co ja dostrzegam i zapewne jeszcze inni również...

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

No bo Krzychu, ja nie rozumiem trochę o co Ci chodzi. Abstrahuję tu już od tego co Was wszystkich łączy, ale najzwyczajniej w świecie się czepiasz Lukikiego w tym momencie jak rzep ogona. Bo rozumiem, można Lukikiemu zarzucić, że się trochę "wozi" ze swoim baniakiem (no ale ma ładny, to co się mu dziwić;) ), że trochę ma do innych akwarystów podejście z góry, no ale Ty już teraz to mu zarzucasz, że ma ładny baniak, z roślinami i pewną pomocą od Zafiry i że nie wspomina o tym na forum, nie pisze podziękowań co 3 posty, że to dzięki niej wszystko, on tylko ma na nie pojemnik i foty cyka.

Jakbym ja musiał napisać dzięki czyjej wiedzy, pomocy i dzięki czyim roślinom czy korzeniom uzyskałem efekt jaki mam i miałem w akwariach to by wyszło tego na niezłe napisy końcowe do filmu. I miałem też rośliny od Zafiry, które od niej kupiłem i było ładnie długi czas. Ale potem popełniłem kilka błędów i rośliny od niej mi w większości zmarniały. Ale to tylko i wyłącznie moja wina. A może powinienem za to, że mi potem rośliny zmarniały obarczyć Zafirę, no bo skoro dobry ich stan to zawsze jej zasługa to zły stan też? Chyba aż tak mocno na te rośliny Zafira nie oddziałuje.
Sam wiesz, że najlepsze rośliny da się szybko ubić a z fatalnych resztek potrafią w dobrych warunkach cuda rosnąć. Sam też kiedyś blyxę z kilku marnych krzaczków do kilkuset sztuk rozwinąłem.

Rozumiem, że chcesz pokazać, że Lukiki kupił dużo roślin od Zafiry, władował je wszystkie do baniaka, poczekał aż woda się wyklaruje i cyknął fotę a teraz zgrywa znawcę? No nie wydaje mi się, żeby tak fatalnie z nim było. Więc po co ta dyskusja, co chcesz przez to uzyskać?

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

och narobiłem trochę zamieszania moim prostym pytaniem...

a pytałem się nie o to za ile (chodzi o kase) od kogo (zaprzyjaźniony akwarysta), tylko chodziło mi o to kiedy moje doświadczenie w akwarystyce będzie takie żeby osiągnąć taki efekt akwarium...

prywatnie nie jestem zwolennikiem posiadania akwaerium za dużą kasę, zeby było ładnie
tylko jak normalnym nakładem pienięznym i doświadczeniem osiągnąć taki efekt...

bo nie sztuka jest za pieniądze (a stac mie na to) zamówić sobie eksperta który zaaranżuje całe akwarium i ustawi mi w salonie, ja usiade i będę sie cieszył, tylko z czego...

tak to mozna kupic telewizor...

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

widzę że krzych0062 i Lukiki sie znają, ale jada po sobie jak zazdrosne dzieciaki w piaskownicy...

po co na to wyciaganie brudów, ja tylko oceniłem akwarium i w zamysleniu napisałem zapytanie "kiedy ja dojde do takiego doświadczenia, nawet w aranżacji", może źle ułożyłem pytanie...

dajcie już spokój...do niczego to nie prowadzi, :-)

Lukiki

No,to kawałeczek i znów powrót do lawy.

Obrazek
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
FLOW

Post autor: FLOW »

soczysta zieleń :)

Lukiki

Dwa strzały,ale bez całości.

Obrazek

Obrazek
Filmy

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Lawa i zieleń <super daje kontrast> no i te korzenie wchodzące do wody <super> tylko szkoda że nie ma widoku ogólnego <może jednak dasz widok calości :mrgreen: >
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Lukiki

Bolek1984 pisze:tylko szkoda że nie ma widoku ogólnego <może jednak dasz widok calości :mrgreen: >
Wedle życzenia,ale bez kontrastu :mrgreen:

Obrazek
Filmy

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Lukiki pisze:Wedle życzenia,ale bez kontrastu
nie no rewelacyjne :mrgreen: jest na czym oko zawiesić <wystarczy mieć dużą wyobraźnie i wiele można na tej fotce zobaczyć>
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

NoBody

Post autor: NoBody »

nie no rewelacyjne jest na czym oko zawiesić <wystarczy mieć dużą wyobraźnie i wiele można na tej fotce zobaczyć>
no ... można sobie wyobrazić piękne szantrasje po prawej i w centrum :mrgreen:

lopuch

Post autor: lopuch »

Masz racje ja tam widzę rekina i nurka w klatce.

Awatar użytkownika
chaela

Post autor: chaela »

A ja odwrotnie: nurka i rekina w klatce. :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”