czy taki elektrozawór się nadaje

ODPOWIEDZ
maniek71

czy taki elektrozawór się nadaje

Post autor: maniek71 »

Witam, mam taki elektrozawór jak na zdjeciu firmy BUSCHJOST. 230V, 7W jest do co2,lecz jest troszkę większy od standartowych jakie montuje się w zestawach z co2. Moje pytanie czy nie przeszkadza to w zamontowaniu do mojego zestawu.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

maniek71 pisze:Witam, mam taki elektrozawór jak na zdjeciu firmy BUSCHJOST. 230V, 7W jest do co2,lecz jest troszkę większy od standartowych jakie montuje się w zestawach z co2. Moje pytanie czy nie przeszkadza to w zamontowaniu do mojego zestawu.
Witam, ten elektrozawór będzie się nadawał po drobnych przeróbkach, musisz jedynie sobie dopasować / redukcja / końcówki na wężyk do CO2. Warto by było sprawdzić wcześniej od strony elektrycznej, a konkretnie jak się nagrzewa, a to że jest trochę większy to nie ma najmniejszego znaczenia.

czlowiek

Post autor: czlowiek »

Witam wszystkich uzytkownikow forum.
Podepne sie pod pytanie kolegi, posiadam elektrozawor firmy Asco SCE 374A woda, powietrze, gaz obojetny, olej http://www.asconumatics.eu/images/site/ ... v543pl.PDF i rowniez jestem ciekaw czy nadaje sie do zestawu CO2.

Pozdrawiam

bebecebula
Kontakt:

Post autor: bebecebula »

czlowiek, jaka cewka jest w nim Volt i Wat lub VA i jaki on jest 2/2 czy 3/2 inaczej ile ma wejść i wyjść bo jak jest 3/2 to trzeba jedną zaslepić tylko trzeba sprawdzić czy on jest NC normalnie zamknięty tzn.otwiera się po podaniu napięcia lub NO-normalnie otwarty -zamyka się po podaniu napięcia
Ale można wnioskować że da się wykorzystać bo prawie każdy można wykorzystać.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony 2011-02-04, 21:48 przez bebecebula, łącznie zmieniany 1 raz.

czlowiek

Post autor: czlowiek »

Jest to zawór z cewką na 230 V typu NC, wejście - wyjście.

PS. Tak podejrzewałem, że będzie git i bardzo mnie to cieszy, bo nowy zaworek mam za free :). W tygodniu skompletuje cały zestaw to zobaczymy jak to pracuje, sprawdzałem na sucho to zawór trybi.
Ostatnio zmieniony 2011-02-06, 09:55 przez czlowiek, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”