Witam.
Chciałbym sobie założyc akwa dla Glonojadów....
Moje pytanie czy mógłby mi ktos napisac jaki do tego zestaw potrzebny? Ile litrów akwa..
Czy potrzebne mi w nim duża rosslinnosc czy wystarczy duzo zakamarków typu kokos.. rurki pcv czy tez groty z glinny..
I czy parka glonojadów wystarczy zeby je rozmożyc ??
Witam
Zbiornik najlepiej jak największy na jaki możesz sobie pozwolić.
IMHO w miare sensownym szkłem byłaby metrówa. Jak za duzo to spróbuj w mniejszym zbiorniku z otoskami. Filtracja zależna od np. masy roślinnej. Pewne jest natomiast, że powinien być to filtr kubełkowy (Byłoby ok gdyby miał stosunkowo duży przepływ.). Co do aranżu to piach, liście dębu, buku, drewno, drewno i jeszcze raz drewno (Możesz gdzieś tam zapodać kokosa ale nie od frontu bo klimat popsujesz; P). No i kilka żabienic obowiązkowo.
Nad tym mało watów światła. Może być jedna para zbrojników.

IMHO w miare sensownym szkłem byłaby metrówa. Jak za duzo to spróbuj w mniejszym zbiorniku z otoskami. Filtracja zależna od np. masy roślinnej. Pewne jest natomiast, że powinien być to filtr kubełkowy (Byłoby ok gdyby miał stosunkowo duży przepływ.). Co do aranżu to piach, liście dębu, buku, drewno, drewno i jeszcze raz drewno (Możesz gdzieś tam zapodać kokosa ale nie od frontu bo klimat popsujesz; P). No i kilka żabienic obowiązkowo.