Cambarellus - proszę o pomoc
Cambarellus - proszę o pomoc
Jestem nowa na tym forum, więc chciałam wszystkich serdecznie przywitać i jednocześnie prosić o pomoc. Kilka dni temu dostałam w prezencie kilka raczków cambarellus montezuma. Niestety nie potrafię rozpoznać ich płci:( Dlatego chciałam zapytać, czy jest na tym forum ktoś, kto by mi w tym pomógł? Spróbuje zrobić im zdjęcia i może jakoś na podstawie zdjęć się da rozpoznać ich płeć?
- Witek Miszczak
Raczek Cambarellus Patzcuarense Orange
jeśli moge to chciałbym sie zapytać czy Raczek Cambarellus Patzcuarense Orange mogą być z bociami wspaniałymi dodam że raczki mają 1,5 cm a bocje 7 cm dodam jeszcze że mam krewetki amano i ich nie ruszają z góry dziękuje za odpowieć i pozdrawiam wszystkich ;)
Ostatnio zmieniony 2011-10-14, 10:26 przez YETTI81, łącznie zmieniany 1 raz.
YETTI81
Re: Raczek Cambarellus Patzcuarense Orange
Mogą, co nie oznacza, że nie ryzykujesz. Jeśli jednej rybie się uda, spróbują i inne. Spokój amano nic nie mówi, zachowanie rybek w danym zbiorniku to często cecha osobnicza, nie gatunkowa.YETTI81 pisze:... czy Raczek Cambarellus Patzcuarense Orange mogą być z bociami wspaniałymi ... mam krewetki amano i ich nie ruszają ...
Ryzyko jest największe przy wylince skorupiaka. Przez dwie doby raczek po wylince jest niemal bezbronny, zwykle nie pobiera pokarmu i szuka zacisznego miejsca na przeczekanie. Jeśli bocje odkryją przypadkiem, że to wówczas łatwa zdobycz, raczek straci najpierw nóżki, a potem może i resztę.
Po przyzwyczajeniu się nie powinny ich ruszać.
- Witek Miszczak
Raczek Cambarellus Patzcuarense Orange
mam parke Raczek Cambarellus Patzcuarense Orange od paru dni jest oki bocje sie nie czepiają pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony 2011-10-22, 16:19 przez YETTI81, łącznie zmieniany 1 raz.
YETTI81