[135l] jesienne drzewo

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Coś mi się wydaje, że to Twoje "jesienne drzewo" jest już w fazie zimowej... :-P Pokryło się chyba szronem ;-) Fakt...pierwsze przymrozki już były... :mrgreen:

Hex

Post autor: Hex »

trochę tak ale tak to jest jak się hmm nic nie robi przy baniaczku i pozwala mu się żyć własnym życiem ;p

Hex

Niestety ta aranżacja jak i w 200l akwa ulegają kasacji na dniach ( no chyba że przekonam ojca ;p do zachowania 2 zbiornika hehe) na rzecz większego akwa z przednia szyba OW ;]

Awatar użytkownika
mario150375

Post autor: mario150375 »

Hex - czemu do usunięcia - a dla zachowania dla potomnych ? :-P :mrgreen:
98l - Krewetkarium

Hex

hehe są zdjęcie w nowym temacie będą z tego wątku przy najmniej ze 2 ;] a póki co baniaczek w nie co zmienionej obsadzie, dobrze znawożony za czas jakiś jak zarośnie i poprawię oświetlenie zobaczy światło dzienne i sami go ocenicie :) mniej lub bardziej krytycznie ];]

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Daj fotki to ocenimy czy ;-) :
Hex pisze:dobrze znawożony
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Hex

za czas jakiś będą ;] cierpliwość

Hex

Po dłuższej przerwie coś się pojawiło parę zmian mam nadzieje że na lepsze, ale to pozostawiam już waszej ocenie

Obrazek

tak wiem trochę prześwietlone zdjęcie ale robić ich nie umiem :( i dysponuję kiepskim sprzętem :(

Zdjęcie robione przy 2/3 pełnego oświetlenia

Awatar użytkownika
Zafira

Hex pisze:Po dłuższej przerwie coś się pojawiło parę zmian mam nadzieje że na lepsze, ale to pozostawiam już waszej ocenie

Obrazek

tak wiem trochę prześwietlone zdjęcie ale robić ich nie umiem :( i dysponuję kiepskim sprzętem :(

Zdjęcie robione przy 2/3 pełnego oświetlenia
Rośliny wysokie posadziłeś z przodu, co na dłuższą metę zrobi jeszcze większy bałagan, niż jest teraz. Nie gniewaj się, ale taki bałaganik panuje tu. Część roślin widać, że dopiero zakupiona i wsadzona, zobaczymy jak to będzie funkcjonowało za jakiś czas?, o ile już nic nie zmienisz ;-).
A jak nawozisz teraz?.
Ostatnio zmieniony 2012-01-10, 18:58 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Hex

A za co mam się gniewać? Co do części roślin to tylko jedna ta po lewej stronie czerwona ale za chiny ludowe nie podam Ci nazwy bo nie pamiętam ;/, ale sądze że wiesz jaka to roślinka i prosił bym Cię o podzielenie się tą wiedzą. Oczywiście że coś się zmieni to więcej niż pewne hehe np obsada ryb tylko nie wiem jeszcze na jakie, dojdą jeszcze krewetki ale to z czasem póki co walczę i prycinam chwasty bo strasznie się rozrastają zaczynam nie wyrabiać hehe

Awatar użytkownika
Zafira

Hex pisze:Co do części roślin to tylko jedna ta po lewej stronie czerwona ale za chiny ludowe nie podam Ci nazwy bo nie pamiętam ;/, ale sądze że wiesz jaka to roślinka i prosił bym Cię o podzielenie się tą wiedzą
Jest to zapewne althernanthera, jak zrobisz wyraźniejsze zdjęcie, to może uda się powiedzieć jaka? :-).
Hex pisze:Oczywiście że coś się zmieni to więcej niż pewne
Oby te zmiany były na plus ;-) .
Hex pisze: póki co walczę i prycinam chwasty bo strasznie się rozrastają zaczynam nie wyrabiać hehe
Skup się na tym,żeby rosły"ładnie", bo szybkość wzrostu nie zawsze idzie w parze z urodą roślin, konkretnie chodzi mi o lewą stronę-te "namorzyny" :-P. Gdybyś oddzielił ziarno od plew i posadził tam ładne, zdrowe szczyty, a spody wyrzucił, to fajnie by to wyglądało ;-).
Teraz ta lewa strona jest rozczochrana jak po wichurze ;-).
Ostatnio zmieniony 2012-01-10, 20:22 przez Zafira, łącznie zmieniany 3 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Hex

lewą strone opanowała różdzyca ale nie wiem czy czegoś innego tam nie wpakuje na tył, kondycja roślinek jest dobra czoego nie widać za bardzo na zdjęciach bo kiepski fotograf ze mnie ;/

king
Kontakt:

Post autor: king »

Fajnie jest ale ile to ma litrów nie mało na skalary? Jeśli to para i chcesz je mnożyć to ok...

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Faktycznie rośliny źle się nie maja w tym akwa, widać choćby po "orzechu"...Jednak jest taki niezły "galimatias, czyli kogeel mogel 2" :-P

Hex

King- 135 i nie więcej niż 3-4 skalarów tu nie będzie jeśli sie dobierze para to tylko ona będzie.

Krzysiu o roślinki i o innych mieszkańców dbam, jak wszystko się rozrośnie i ładnie o to zadbam to i będzie kogel mogel 3;p

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”