Porozumienie ACTA

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
furious tomash

Post autor: furious tomash »

jabol pisze:
furious tomash pisze:żyje sobie w wolnej Polsce
zapytaj sie swojego dziadka (o ile nie sluzyl w Wermachcie albo KGB) dzieki komu .....
bez komentarza
jabol pisze: ciesz sie ze jestes na swiecie ..... dziecko
a tu będzie komentarz, bo mnie fest wkur**ą taki posty:
nie oceniaj po wieku kolego bo mimo tej Twojej komunistycznej przeszłości ktoś mógł przeżyć więcej od Ciebie ;-)
bla bla bla...

jabol

Post autor: jabol »

furious tomash pisze: bo mimo tej Twojej komunistycznej przeszłości ktoś mógł przeżyć więcej od Ciebie ;-)
mojej komunistycznej? chyba cos ci sie Kolego pomylilo i to bardzo

furious tomash

jabol pisze:
furious tomash pisze: bo mimo tej Twojej komunistycznej przeszłości ktoś mógł przeżyć więcej od Ciebie ;-)
mojej komunistycznej? chyba cos ci sie Kolego pomylilo i to bardzo
chodziło mi o to, że Ty pamiętasz komunę i masz punkt odniesienia, fakt, niejasno to ująłem, przepraszam

PS. wiedziałem że rozmowy o plityce to fatalny pomysł, teraz Ty masz mnie za gówniarza co nic nie wie o życiu, a Ty dla mnbie będziesz jak Kurski wypominający przeszłość czyihś dziadków ;)
Ostatnio zmieniony 2012-01-29, 22:15 przez furious tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
bla bla bla...

jabol

furious tomash pisze:PS. wiedziałem że rozmowy o plityce to fatalny pomysł, teraz Ty masz mnie za gówniarza co nic nie wie o życiu, a Ty dla mnbie będziesz jak Kurski wypominający przeszłość czyihś dziadków ;)
ok-zawieszenie broni

furious tomash

jabol pisze:
furious tomash pisze:PS. wiedziałem że rozmowy o plityce to fatalny pomysł, teraz Ty masz mnie za gówniarza co nic nie wie o życiu, a Ty dla mnbie będziesz jak Kurski wypominający przeszłość czyihś dziadków ;)
ok-zawieszenie broni
gdybym był drobiazgowy, to bym napisał "a widzisz, jednak szukacie wroga skoro machałeś bronią"

a;e tego nie napiszę :mrgreen: :-P

pozdrawiam jabol jak Cię czymś wku**em to sorry :)
bla bla bla...

Hex

Post autor: Hex »

ehh "dzieciaki" zmyć się na jeden dzień do szkoły to wy już jakieś batalie zaczynacie hehe a tak serio to czemu
furious tomash pisze:PS. wiedziałem że rozmowy o plityce to fatalny pomysł,
rozmowy są ciekawe nikt nikomu bronią przed nosem nie wymachuje nikt nikomu do gardła nie skacze no może troszeczkę ale to się już wyjaśniło ;] rozmowy są na poziomie i tak trzymać ;] politycy mogli by się od nas uczyć jak żyć, jak robić by innym się żyło lepiej ;]

Jabol'lku mam nadzieje że nie zraziłeś się moim wiekiem i nadal będziesz się tak udzielał w temacie ;]

jabol

Hex pisze:
Jabol'lku mam nadzieje że nie zraziłeś się moim wiekiem
wręcz przeciwnie-jestem mile zaskoczony

Hex

????? Możesz jaśniej ?

furious tomash

ma ucznia :mrgreen: :-P
bla bla bla...

Hex

hehe nie jestem niczyim ucznie ;p

Hex

po prostu mam swoje zdanie ;]

spike1975

Post autor: spike1975 »

czytam ten temat i trochę jestem przerażony, prawdę mówiąc.

przecież jesteśmy dorosłymi ludźmi, niektórzy uważają się nawet za OBYWATELI. a mimo to owi "obywatele" bezkrytycznie patrzą na to jak władza odbiera im woloność.

naprawdę uważacie że to jest "demokracja" gdy facetowi za "antykomora" ABW wjeżdża na chatę? już innych rzeczy nie chcę wspominać.

ci protestujący w sprawie ACTA są nieco śmieszni bo jeszcze niedawno wybrali przecież ten rząd choć takie "acta" tylko nie dotyczące internetu to mamy już co najmnie 4 lata (a tak naprawdę to dwadzieścia).

mówicie że "nic się nie poradzi" na nadużycia władzy. przecież mamy prawo wyborcze, możemy przy każdych wyborach ludziom odpowiedzialnym za te nadużycia podziękować.
to tylko nasza wina że powoli za własną zgodą zmieniamy rzeczywistość na coraz bardziej "orwellowską".
bo moim zdaniem coraz bardzie to tak wygląda:
partia wyższa, czyli politycy robiący nas ciągle w bambuko
partia niższa, czyli urzędnicze hordy wykonujące polecenia polityków
i my, "prole" którzy nie mamy nic do powiedzenia i z którymi nikt się nie liczy.

zupełnie nie rozumiem takiego sposobu patrzenia jak reprezentuje "furious tomash". czy to, że nie mamy czołgów na ulicach, że nie mamy godziny policyjnej i powszechnego terroru ma być usprawiedliwieniem dla nadużyć władzy? dla tego żeby "po plasterku" odbierała nam wolność? naprawdę tak uważasz?

kurde, nie kumam tego. i szczególnie właśnie gdy mówi to młody gość który nie powinien mieć komunistycznego odniesienia i "poważania dla władzy" wynikającego z wieloletniej propagandy.

wychowany w demokracji (nawet kulawej) powinien być przekonany że WŁADZA ma nam SŁUŻYĆ a nie trzymać nas za mordę.
tymczasem z twoich postów wynika że dopóki nie ma tego twojego przykładowego "scota", czapki z czerwoną gwiazdą i "urzędu kontroli publikacji" (po ludzku: cenzury) to ty nie widzisz powodu żeby się martwić.
nie widzisz zagrożenia dla demokracji w tym co stało się z "antykomorem"? w "wyczyszczeniu" publicznych mediów z dziennikarzy nie sprzyjających władzy?
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Hex

Spiek wychodzi na to że jest ktoś komu to nie przeszkadza i żyje mu się dobrze na to nic nie poradzisz ale jeśli jest jakieś ale to ludzie potrafia podnieść bunt i zebrać się ale jak to historia nie raz pokazała już Polak musi być przyparty do muru i dostać nie złe baty by tak się stało, ale najwidoczniej ludzie jeszcze tolerują to co się dzieje ( bladego pojęcia nie mam czemu ja jeśli bym mógł to zrobił bym jakiś przewrót w rządzie hehe) czara goryczyc i uciśnienia się jeszcze dla wiekszości ( nie licząc osób manifestujących, zbierających i głośno się wypowiadających), ale to tylko wkestia czasu. Pamietaj jednak że czas rozliczenia dla rządu przyjdzie nie długo i albo zostanei wybarny ktoś inny byle nie jakaś marionetka szarych eminencji bo będzie to samo tylko w innym opakowaniu i pozornie będzie lepiej. no chyba że marionetki odetną sznurki i zrobią pernamentną rewolucje hehehe ( w co szczerze wątpie)

p.s fajny króliczek ;] hehe

Jeśli większe poparcie temetem chęci zmian i pomysłem jak to można zrobić pomijając światowa dominacje przez króliczka w opsie Spieka heheh ;p to może by pratie założyć i realnie coś próbwać zmienić nawet zaczynając od regionu Łódzkieg. Taka luxna poropzycja ;]
Ostatnio zmieniony 2012-01-31, 10:06 przez Hex, łącznie zmieniany 1 raz.

furious tomash

spike1975, ale dlaczego skoro mi, mojej rodzinie i znajomym żyje się dobrze (odpukać) to mam biadolić jak to jest źle?
ja nie odczuwam żadnego uciśnienia więc czemu mam narzekać? wolności słowa nie ma? gdyby nie było to nie mógłbyśmy wyrażać swoich poglądów
spike1975 pisze: naprawdę uważacie że to jest "demokracja" gdy facetowi za "antykomora" ABW wjeżdża na chatę? już innych rzeczy nie chcę wspominać.
?
a bezpodstawne prowokacje, głośne akcje kończące się uniewinnieniami jak w pzrypadku Pazurowej, to jest ok? to się podobało? rozumiem, że jak podpity koleś zbluzgał śp. prezydenta Kaczyńskiego i szukała go cała polska policja, to też było ok (?)

pier**cie jaka unia jest zła, z tym że Wam jest łatwo tak mówić, gdyż nigdy nie przekonamy sie gdzie byśmy teraz byliu dgyby nie unia

na koniec napisze jedno..
tak jest kur**a wszystkim źle, a jak przychodzi co do czego to i tak z zapasem wygrywa platforma.. no chyba że dzięki fałszerstwom

PS. sam byłem na protestach paliwowych :mrgreen: więc nie wszystko mi pasuje, tak jak spier**li sprawę z lekami na początku roku
Ostatnio zmieniony 2012-01-30, 16:34 przez furious tomash, łącznie zmieniany 2 razy.
bla bla bla...

Hex

nie dzięki ale to wszsytko , całe te sądarze są mocno naciagane i to właśnie robi nie wodę z mUzgu.

Żyje Ci się dobrz, to gratuluje ale są tacy któym jest naprawdę cięzko, ja też nie mam na co narzekac szczerze mówiąc ale jak tak dalej pójdzie to moje dzieci będa miały przerąbane o ile się na nie zdecydujem wraz z moją narzeczoną, bo jak tak dalej będzie, a wszystko na to wskazuje przyszłość nie jest za różowa, zmiany idą ale na gorszę i to jest straszne, chyba nie chesz by w takiej przyszłości Twoje pociechy dorstały prawda??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”