Porozumienie ACTA
-
-
o lala, o to to Cię nie posądzałem.. to jest rozwiązanie sprawy?Hex pisze: nasuwa mi się tyko jeden hmm pierr...... czym prędzej z tego kraju do wymienionych przez Spieka bo nic tu na lepsze się nie zmieni ehhhh chora i smutna wizja ;/
namieszać i spier**ć?

kończę już na serio, idę po popcorn i cvzytam

bla bla bla...
chodzi o to że zapomnij przez to o wolności słowa, będzie pernametna inwigilacja wsyztko co wysyłasz/ ściągasz bedzie dokładnie sprawdzane przez twoje dostawce internetu a jesli coś wyda muy się choćby troche podejrzane to leżysz, jeśłi jakieś instytucji nie spodoba się Twoj komentarz na np Fb to go wraz z Twoim kontem usuną zasłaniajać się cenzura i tego typu bredniami, po prostu skuecznie uciszą Cie na ten czy inny sposób ,
Na takiego uja ze ten debil chciał zabłysnać i kity wciskał ludziom że inne kraje jużto podpisaly to jest wierutna bzdurą bo polksa będzie pierwsza ;/
Na takiego uja ze ten debil chciał zabłysnać i kity wciskał ludziom że inne kraje jużto podpisaly to jest wierutna bzdurą bo polksa będzie pierwsza ;/
nie to nie jest rozwiązanie sptrawy to luźna żartobliwa sugestia, ja osobiście zrobił bym innaczej a mianowicie jake tyo w kabareci Limo było powiedziane że politycy powinni podpisać pewene zobowiązania jeśli oleja sprawe to scena taka"
-dzieńdobry panie ministrze (jakiś tam od drug ;p)
---no dzieńdobry
- wie pan, obiecął pan 1000km autostrady a jest tylko 10 a płacone jak za 1000
--- aha i co teraz strzał w ryj ??
---nie za jaja i druty telegraficzne robimy
-- w następnym odcinku z ministrem skarbu państwa
Może to drastyczne ale kary np finasowe tylpo 20-50 ich rocznej pensji by coś dało że zaczeli by się starać
hehe
-dzieńdobry panie ministrze (jakiś tam od drug ;p)
---no dzieńdobry
- wie pan, obiecął pan 1000km autostrady a jest tylko 10 a płacone jak za 1000
--- aha i co teraz strzał w ryj ??
---nie za jaja i druty telegraficzne robimy
-- w następnym odcinku z ministrem skarbu państwa
Może to drastyczne ale kary np finasowe tylpo 20-50 ich rocznej pensji by coś dało że zaczeli by się starać
hehe

tyle że nie ma gdzie uciekać. węgry islandia irlandia to takie pipidówki że się tam nie zmieścimy. ale zamiast uciekać może trzeba by porozmawiać z takim tomashem i dowiedzieć się o co mu chodzi. jaka ideologia przyświeca mu że popiera działania prowadzące nas wprost w stronę totalitaryzmu i bankructwa?
czy taka "acta" która oddaje władzę z rąk instytucji prokuratora w ręce korporacji to jest taka fajna?
w ogóle zarzut wobec obywateli że "protestują przeciw czemuś czego nie czytali" jest absurdalny bo ten dokument powstawał w tajemnicy właśnie po to żeby go nikt nie przeczytał i choćby z tego powodu nie powinien być nigdy przyjęty. bo władza ustawodawcza w demokratycznym kraju nie może w tajemnicy przed narodem uchwalać ustaw, knuć z korporacjami za plecami obywateli. to się nadaje do trybunału stanu.
no a chyba nie powiesz że to przypadek że zamiar podpisania acta ogłoszono na 40 stronie komunikatu dotyczącego rolnictwa i rybołówstwa. to przecież coś jak "drobny druczek" w umowach ubezpieczeniowych - niby jest ale chodzi o to zeby nikt nie zwrócił uwagi.
no przecież ja nie mam nic do PO jako takiej. mnie nie interesuje czy ten który będzie premierem to będzie przystojny czy brzydki, łysy czy włochaty. no ale jak można takie rzeczy tolerować. weź mi tomash wyjaśnij bo ja cały czas nie pojmuję tego.
czy taka "acta" która oddaje władzę z rąk instytucji prokuratora w ręce korporacji to jest taka fajna?
w ogóle zarzut wobec obywateli że "protestują przeciw czemuś czego nie czytali" jest absurdalny bo ten dokument powstawał w tajemnicy właśnie po to żeby go nikt nie przeczytał i choćby z tego powodu nie powinien być nigdy przyjęty. bo władza ustawodawcza w demokratycznym kraju nie może w tajemnicy przed narodem uchwalać ustaw, knuć z korporacjami za plecami obywateli. to się nadaje do trybunału stanu.
no a chyba nie powiesz że to przypadek że zamiar podpisania acta ogłoszono na 40 stronie komunikatu dotyczącego rolnictwa i rybołówstwa. to przecież coś jak "drobny druczek" w umowach ubezpieczeniowych - niby jest ale chodzi o to zeby nikt nie zwrócił uwagi.
no przecież ja nie mam nic do PO jako takiej. mnie nie interesuje czy ten który będzie premierem to będzie przystojny czy brzydki, łysy czy włochaty. no ale jak można takie rzeczy tolerować. weź mi tomash wyjaśnij bo ja cały czas nie pojmuję tego.
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
-
ja też nie pojmuje jak piszesz o "drodze do totalitaryzmu", Tobie się Węgry podobają, a to raczej tam idzie to w tę stronę;
acta wisiały na stronach unii już jakiś czas, kto chciał mógł se poczytać...
Hex ja nie jestem pewny czy to chodzi o komentarze, to (podobno) ma być przeciw podróbkom itp.. zresztą tam jest tyle art. do luźnej interpretacji, może i wykluczających się nawzajem, że zanim to wyprostują to każdy o tym zapomni, wejdzie i nie będzie lamentów, bo prawo będzie działąło tak samo jak teraz
acta wisiały na stronach unii już jakiś czas, kto chciał mógł se poczytać...
Hex ja nie jestem pewny czy to chodzi o komentarze, to (podobno) ma być przeciw podróbkom itp.. zresztą tam jest tyle art. do luźnej interpretacji, może i wykluczających się nawzajem, że zanim to wyprostują to każdy o tym zapomni, wejdzie i nie będzie lamentów, bo prawo będzie działąło tak samo jak teraz
bla bla bla...
ogólnie to jest pakt ;] dotyczący własnie podróbek i praw autorskich ale to jest tak skonstrułowane że da się pod to podciągnąć praktycznie wszystko np to że ściągnołeś 1 mp3 2 lata temu ( o ile dobrze pamiętam i czegośc nie pokręciłem ale nie jestem pewien) to mogą wyciągać konsekwęcie na 3 lata wstecz i leżysz to jest tak zagmatwna sprawa że co inny prawnik to inna iterpretacja. Podam Ci przykład który usłyszałem od osoby na wykładnie że koleżanka kuplma dokładnie 6 sierpnia ubiegłego roku ściągneła film och karol 2, 28 po podpisaniu tego gówna dostała pismo od gościa który wykupił taksę na ten film że albo płaci mu jakiś procent wyszło to około 1500zł więc nie tak dużo alob sprawa w sądzie ale musi go jeszcze przekonać żeby przyjoł tą kwete i nie wnosił sprawy która by wygrał tak jej mówił i powiedz mi to ma być takie fajne ??? to jest tka zrobione żeby odpowieni ludzie ( którzy się tym zajmują) zyskali na tym i to gruba kase bo przecierz wszystko jest w obronei praw autorskich ale dla samych autorów kasy będzie tyle co teraz albo nawet mniej
"ja też nie pojmuje jak piszesz o "drodze do totalitaryzmu", Tobie się Węgry podobają, a to raczej tam idzie to w tę stronę; "
gdybyś ty zechciał ze mną rozmawiać zamiast powtarzać te propagandowe dyrdymały to może doszlibyśmy do jakichś wniosków.
"nie pojmujesz" jak ja mogę pisać o "drodze do totalitaryzmu"?
w prlu leszek moczulski został skazany za przypięcie plakatu pinezką do drzewa z artykułu o "ochronie przyrody".
w III rp mieczysław burchert spali flagę UE i został skazany za "stworzenie zagrożenia pożarowego". nie widzisz analogii?
ABW zamknęła gościa za prowadzenie strony "antykomor.pl" to nie jest twoim zdaniem "droga do totalitaryzmu"?
"totalitary rezym łukaszenki" skazał andrzeja poczobuta na 3 lata więzienia w zawieszeniu na 2 lata za "znieważenie prezydenta aleksandra łukaszenki" a nasz sąd ucznia technikum za napis na murze "jebać rząd" skazał na 11 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata. to nie jest totalitaryzm? przypomnę że pani aleksandra jakubowska za fałszowanie ustawy medialnej została skazana na 8 miesięcy w zawieszeniu na dwa lata. i co ty na to?
a ty masz jakieś argumenty na potwierdzenie twojej tezy o "totalitaryzmie" na węgrzech? a może "na węgrzech jest totalitaryzm" bo "autorytety" których słuchasz tak powiedziały?
aż sobie poczytałem o tej całej acta. i proszę, znalazłem artykuł:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... EKST_.html
"Jedną z najważniejszych zmian, przeciw jakim protestują przeciwnicy ACTA, jest zobowiązanie dostawców internetu i właścicieli serwisów do monitorowania zachowań internautów (art. 27). To przede wszystkim tego boją się eksperci - podkreślają, że zmiana ta nie tylko zwiększy koszty działalności w sieci (dodatkowe koszty monitoringu), ale przede wszystkim naruszy wolność internautów.
Dodatkowo, postanowienia ACTA pozwoliłyby w określonych sytuacjach zmusić dostawców internetu i właścicieli serwisów do ujawniania danych posiadaczom praw własności, których prawa mogły zostać naruszone (art.27.4). A więc także instytucjom komercyjnym.
Inną kontrowersyjną zmianą dotyczącą sieci jest możliwość usuwania bez wyroku sądu treści uznanych za pirackie (art. 26 i 27.5)."
i co, może to "nic takiego" ze to nie sąd, nie prokurator a prywatne firmy będą mogły żądać ujawnienia naszych danych?
może to "nic takiego" że będą mogły bez wyroku sądu usuwać treści które same "uznają za pirackie"?
a przede wszystkim w tym porozumieniu nie ma uwzględnionych żadnych metod ochrony praw obywateli, żadnych procedur odwoławczych. po prostu zostaniemy wydani na łaskę i niełaskę korporacji.
gdybyś ty zechciał ze mną rozmawiać zamiast powtarzać te propagandowe dyrdymały to może doszlibyśmy do jakichś wniosków.
"nie pojmujesz" jak ja mogę pisać o "drodze do totalitaryzmu"?
w prlu leszek moczulski został skazany za przypięcie plakatu pinezką do drzewa z artykułu o "ochronie przyrody".
w III rp mieczysław burchert spali flagę UE i został skazany za "stworzenie zagrożenia pożarowego". nie widzisz analogii?
ABW zamknęła gościa za prowadzenie strony "antykomor.pl" to nie jest twoim zdaniem "droga do totalitaryzmu"?
"totalitary rezym łukaszenki" skazał andrzeja poczobuta na 3 lata więzienia w zawieszeniu na 2 lata za "znieważenie prezydenta aleksandra łukaszenki" a nasz sąd ucznia technikum za napis na murze "jebać rząd" skazał na 11 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata. to nie jest totalitaryzm? przypomnę że pani aleksandra jakubowska za fałszowanie ustawy medialnej została skazana na 8 miesięcy w zawieszeniu na dwa lata. i co ty na to?
a ty masz jakieś argumenty na potwierdzenie twojej tezy o "totalitaryzmie" na węgrzech? a może "na węgrzech jest totalitaryzm" bo "autorytety" których słuchasz tak powiedziały?
aż sobie poczytałem o tej całej acta. i proszę, znalazłem artykuł:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... EKST_.html
"Jedną z najważniejszych zmian, przeciw jakim protestują przeciwnicy ACTA, jest zobowiązanie dostawców internetu i właścicieli serwisów do monitorowania zachowań internautów (art. 27). To przede wszystkim tego boją się eksperci - podkreślają, że zmiana ta nie tylko zwiększy koszty działalności w sieci (dodatkowe koszty monitoringu), ale przede wszystkim naruszy wolność internautów.
Dodatkowo, postanowienia ACTA pozwoliłyby w określonych sytuacjach zmusić dostawców internetu i właścicieli serwisów do ujawniania danych posiadaczom praw własności, których prawa mogły zostać naruszone (art.27.4). A więc także instytucjom komercyjnym.
Inną kontrowersyjną zmianą dotyczącą sieci jest możliwość usuwania bez wyroku sądu treści uznanych za pirackie (art. 26 i 27.5)."
i co, może to "nic takiego" ze to nie sąd, nie prokurator a prywatne firmy będą mogły żądać ujawnienia naszych danych?
może to "nic takiego" że będą mogły bez wyroku sądu usuwać treści które same "uznają za pirackie"?
a przede wszystkim w tym porozumieniu nie ma uwzględnionych żadnych metod ochrony praw obywateli, żadnych procedur odwoławczych. po prostu zostaniemy wydani na łaskę i niełaskę korporacji.
Ostatnio zmieniony 2012-01-31, 10:09 przez spike1975, łącznie zmieniany 1 raz.
(\ /)
(O.o)
(O.o)
apropos:
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,U ... omosc.html
PS
jakby kolega Tomasz miał ochotę przyczepić sie do źródla to niech zwroci uwagę uprzejmie
na DROBNY fakt iz wypowiada sie o tym Marek Zuber
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,U ... omosc.html
PS
jakby kolega Tomasz miał ochotę przyczepić sie do źródla to niech zwroci uwagę uprzejmie
na DROBNY fakt iz wypowiada sie o tym Marek Zuber
Ot i kolejny "odprysk"
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpos ... omosc.html
A od każdej opłaty jest podateczek.
A od każdego przelewiku prowizyjka.
Ciepło pozdrawiam
P.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpos ... omosc.html
A od każdej opłaty jest podateczek.
A od każdego przelewiku prowizyjka.
Ciepło pozdrawiam
P.
acta, kolejna odsłona:
"Podjąłem decyzję o zwieszeniu procesu ratyfikacji ACTA - powiedział na konferencji prasowej premier Donald Tusk."
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/prote ... omosc.html
a w ogóle moim zdaniem te całe "prawa autorskie" to powinny być mocno ograniczone. to co się dzieje ostatnio to już przegięcie:
"To był udany poranek dla Motoroli (Google) w Niemczech. Udało im się zapewnić trwały zakaz sądowy dla usługi iCloud Apple, a także usunąć ze sklepu internetowego iPhone’a 3GS, iPhone’a 4, oraz iPada 3G pierwszej generacji."
http://technowinki.onet.pl/mobile/zakaz ... tykul.html
obrońcy tych głupich przepisów twierdzą że są potrzebne żeby wynalazcom "opłacało się" wynalazków dokonywać. coraz bardziej oczywiste jest że to kompletna bzdura. jakoś brak "ochrony własności intelektualnej" nie ograniczał wynalazców przez tysiace lat a teraz mamy "ochronę" i jej skutkiem są tylko sądowe batalie między koncernami żeby dokopać konkurencji.
"Podjąłem decyzję o zwieszeniu procesu ratyfikacji ACTA - powiedział na konferencji prasowej premier Donald Tusk."
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/prote ... omosc.html
a w ogóle moim zdaniem te całe "prawa autorskie" to powinny być mocno ograniczone. to co się dzieje ostatnio to już przegięcie:
"To był udany poranek dla Motoroli (Google) w Niemczech. Udało im się zapewnić trwały zakaz sądowy dla usługi iCloud Apple, a także usunąć ze sklepu internetowego iPhone’a 3GS, iPhone’a 4, oraz iPada 3G pierwszej generacji."
http://technowinki.onet.pl/mobile/zakaz ... tykul.html
obrońcy tych głupich przepisów twierdzą że są potrzebne żeby wynalazcom "opłacało się" wynalazków dokonywać. coraz bardziej oczywiste jest że to kompletna bzdura. jakoś brak "ochrony własności intelektualnej" nie ograniczał wynalazców przez tysiace lat a teraz mamy "ochronę" i jej skutkiem są tylko sądowe batalie między koncernami żeby dokopać konkurencji.
(\ /)
(O.o)
(O.o)
Lech Kaczyński po smierci trafił do Nieba. Przywitał go Święty Piotr i zaczął oprowadzać. Lecha bardzo zainteresowała masa zegarów, które były rozmieszczone w całym Niebie, więc spytał :
- Co to za zegary i dlaczego wskazują różne godziny ?
Święty Piotr odpowiedział :
- Widzisz Leszku, każdy z tych zegarów jest powiązany z jednym człowiekiem, a ich wskazówki przesuwają się do przodu z każdym kłamstwem. W momencie urodzenia zegar wskazuje godzine dwunastą. Tu dla przykładu masz zegar Matki Teresy - jego wskazówki nawet nie drgnęły.
- A gdzie jest zegar Donalda Tuska ?
- Ten robi za wentylator u Szefa na biurku.

- Co to za zegary i dlaczego wskazują różne godziny ?
Święty Piotr odpowiedział :
- Widzisz Leszku, każdy z tych zegarów jest powiązany z jednym człowiekiem, a ich wskazówki przesuwają się do przodu z każdym kłamstwem. W momencie urodzenia zegar wskazuje godzine dwunastą. Tu dla przykładu masz zegar Matki Teresy - jego wskazówki nawet nie drgnęły.
- A gdzie jest zegar Donalda Tuska ?
- Ten robi za wentylator u Szefa na biurku.

Ostatnio zmieniony 2012-02-04, 12:34 przez jabol, łącznie zmieniany 1 raz.