[182L] Zbigniew Pracki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

ja to już pisałem wiele razy, jest to obłędny baniak, ale najlepsze jest to, że roślinki z baniaków Zbyszka ładnie adaptują się do nowych warunków ;-)
Co by tu napisać... :-P

Pabian

Post autor: Pabian »

Zbyszek17 pisze:
Pabian pisze:.a ja powiem ,że ten zbiornik ma jedną wadę ....nie jest mój!
Krzychu częściowo możesz się tak czuć bo jest z pod Twojej ręki, tylko to co w środku jest moje :lol: :lol:
Eeeeeeee , to tylko szkło ......a Ty dałeś duszę.

Chcesz , zdradzę Ci jak kleić baniaki , a Ty naucz mnie tak prowadzić zbiornik :lol: :lol: :-P ;-) Klejenie baniek to pikuś w porównaniu z tym co Ty wyczyniasz

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Witam.[center][/center]W zbiorniku nastąpiły lekkie zmiany. Doszło kilka roślin z gatunku Cryptocoryne, przycięty został mech Peacock na głównym korzeniu, przy okazji będzie zmiana na inny. [center][/center]Aktualnie w baniaku znajdują się rośliny:[center][/center] - Anubias nana petite, Anubias barteri coffefolia[center][/center] - Crinum calamistratum[center][/center] - Cryptocoryne Axelrod[center][/center] - C. Tropica[center][/center] - C. Jachnelii[center][/center] - C. wendtii Weinber[center][/center] - C. lutea[center][/center] - C. nana[center][/center] - C. walkerii[center][/center] - C. parva[center][/center] - C. nevillii[center][/center] - C. cordata blassii, C. becetti, C. Petchii[center][/center] - Microsorum minor Thin Leaves[center][/center] - M. pteropus "Trident"[center][/center] - M. narrow[center][/center] - M. philippine[center][/center] - M. pteropus Windelov[center][/center] - Lagenandra meeboldii red[center][/center] - Hedyotis salzmanii[center][/center] - Bolbitis heudeloti[center][/center] - Lilaeopsis mauritiana[center][/center] - Hygrophila corymbosa compact[center][/center] - Elatine hydropiper[center][/center] - Peacock moss[center][/center] - Christmas moss[center][/center] - Creeping moss[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Piopio21

Post autor: Piopio21 »

Ehhh kiedy ja się nauczę robić takie foty. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Piopio21 pisze:Ehhh kiedy ja się nauczę robić takie foty.
Piotrek, to tylko zasługa aparatu i roślin bo ładnie pozują :lol:[center][/center]Zaczynam powoli sie zagłębiać w tajniki robienia zdjęć w trybie manualnym bo do tej pory to wszystko robione jest na automacie ;-)

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Nie na automacie tylko na trybie... małkpi :lol: ale jak na taki tryb to jakość powala. Praktycznie się nie czepiam.

Awatar użytkownika
Piopio21

Post autor: Piopio21 »

Piotrek, to tylko zasługa aparatu i roślin bo ładnie pozują :lol:[center][/center]Zaczynam powoli sie zagłębiać w tajniki robienia zdjęć w trybie manualnym bo do tej pory to wszystko robione jest na automacie ;-)
Ja na swoim próbowałem na różne sposoby i niestety ale lipa wielka wychodzi,
Czas chyba zbierać kaske na jakiś lepszy sprzęt.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nie zbieraj,tylko siegnij glebiej do kieszeni ;-)
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Aktualizacja[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lukiki

Najbarciej cieszy mnie trzecie zdjecie od konca ;-)
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Prospero
Administrator

@Zbyszku!? Czy po nadwyżki roślin można się kiedyś do Ciebie uśmiechnąć?

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Lukiki pisze:Najbarciej cieszy mnie trzecie zdjecie od konca
I wiem dlaczego :lol: :lol:
Prospero pisze:Zbyszku!? Czy po nadwyżki roślin można się kiedyś do Ciebie uśmiechnąć?
Piotrek, jak tylko mam na zbyciu to zawsze daję znać na forum. Z roślin które posiadam jedynie mchy kwalifikują się do przycinki / niedawno były duże tego ilości / bo jak sam widzisz w zbiorniku przeważają rośliny "wolnorosnące", mikrozoria, krypyokoryny, anubiasy i nie jest łatwo to ćwiartować na części, chyba że jakaś konkretna ingerencja w zmianę wyglądu.

Prospero
Administrator

Wiem, wiem jak to z takimi roślinami... sam całe lato hodowałem najmniejszego anubiasa do nowej aranżacji... dostałem raz od Gosi kilka listków a po hodowli w duuużejjj misce na balkonie mam wersję XXXXXXL ponad 200 albo i więcej liści i tam będzie co ćwiartować. Na mchy też mam potrzebę bo sam nie jestem w stanie aż tyle wyhodować na potrzeby nowych badyli no i co ja tam mam? Dwa gatunki na krzyż.

Znalazłem fajny kontakt na Tajwanie po roślinki - ceny przystępne przesyłka tak samo! Muszę spróbować ;-) Gość też się wystawia na eBay'u i ma ponad 97% pozytywów. No i też mam ciekawe miejsce w Malezji tam może ciut drożej (ale ciut) za to przesyłka darmowa do Polski.
Ostatnio zmieniony 2012-09-15, 22:01 przez Prospero, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Monsus

Post autor: Monsus »

Witam

Do twoich zdjęć zawsze chętnie wracam by sobie pooglądać. Nie można się napatrzeć.
Czy jest szansa byś się pochwalił na jakich ustawieniach robiłeś swe zdjęcia?
Pozdrawiam
MONSUS

Lukiki

Ustawienia masz w pliku EXIF.
Ale co Ci po nich,skoro kazde zdjecie i tak wyjdzie Tobie inaczej,nawet jesli dysponowalbys takim samym aparatem i obiektywem.
Filmy

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”