Powiększone oko u bojownika

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
strzaalkaa

Powiększone oko u bojownika

Post autor: strzaalkaa »

Dziś zauważyłam u mojego samczyka dziwnie powiększone oko. Jedna gałka jest zupełnie normalna, druga natomiast jest nabrzmiała i lekko mętna, tak jakby zbielała, zachowała jednak swoją ruchomość, samiec poza tym zachowuje się normalnie, jest żwawy, chętnie pływa i goni pokarm, a co najważniejsze widzi.
Co to może być? jakaś choroba? jeśli tak to czy jest zakaźna i może zagrażać innym rybom? jak mogę to wyleczyć? może być tego jakiś inny powód?
Pedagog ...w trakcie studiów :)

Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

uszkodzenie mechaniczne, bakterie, nie wiadomo bez zdjęcia jednoznacznie

polecam:

świetlik lekarski może być herbata w saszetkach dostępna w aptece , wieszasz saszetkę u wyloty filtra tak by przepływała przez nią woda na 3dzień dajesz nową saszetką po 5 dniach oko powinno wrócić do normy konieczne podniesienie temperatury do 30 , a i świetlik barwi wodę przed zastosowaniem świetlika zrób 30%podmianę wody i wrzuć saszetkę ja wieszałam ją na nitce obok filtra
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
strzaalkaa

Post autor: strzaalkaa »

zdjęcia zrobić próbowałam,niestety nic sensownego nie wyszło. Po podaniu tetracykliny obrzęk się zmniejszył i oko zrobiło się bardziej przejrzyste, więc podejrzewam wiciowce.. reszta rybek jak na razie się trzyma dzielnie
Pedagog ...w trakcie studiów :)

Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Choroby, Leczenie i Zapobieganie”