[150L] - StoneHenk & RazorStone

ODPOWIEDZ
lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Ładnie :-) narazie nic powiedziec nie można, heniek mały jak to heniek, posadzony z żelka, miejmy nadzieje szybko zarośnie. :-)
Łukasz

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Za tymi dwoma skałkami jest duży... też z żelu więc niewiele się różni. Tak się zastanawiam czy nie posadzić po bokach Eleocharis Vivipara i coś przy samych skałkach tak kępkami aby ciut odcinało Henryka mniejszego.

lukaszLDZ

Z eleocharisem fajny pomysł, ja bym tam widział umbrosum zamiast, albo z duzym henkiem :-) swoją drogą, współczuje cięcia heńka i tych malutkich fafrocli latających w wodzie, nawet jak odsysa sie wężykiem i ta część uleci :evil:
Łukasz

Prospero
Administrator

Damy radę z Henrykiem :lol: najwyżej będę klął. Kupię sobie bardziej wygięte nożyczki to może będzie łatwiej. Ogólnie pojawił się inny problem. Mój EHEIM 2075 znowu szaleje. Rozmawiałem z Markiem Oleksiakiem z Badisa i chce mi zabrać cały filtr w poniedziałek bo poprzednia naprawa nie zdała egzaminu. Tylko skąd ja wezmę filtr na podmianę!?

lukaszLDZ

Ty to masz szczęście do tych filtrów, który to już :-P swoja droga może cos z nimi robisz, albo masz w kranie opiłki metalu :-) Na ile ten filterek zastępczy potrzebujesz na jak długo??
Łukasz

Prospero
Administrator

Eee no co Ty z tym żelazem w kranie :shock: wodę mam ok. Filtr mechanicznie nie hałasuje nic nie dzwoni. Za to to co słychać można przyrównać do wylewania wody wężem na podłogę już pełną wody... taki plusk. Do tego dochodzą salwy wystrzeliwane przez filtr milionami bąbelków. Filtra bym potrzebował na góra tydzień. Zwykle Badis szybko naprawy realizuje.
Ostatnio z przesyłką 4 dni.

Najgorsze jest to, że filtr jak filtr ale muszę też cały komplet z wężami oddać :-/ więc muszę mieć komplet aby to podłączyć. :->
Ostatnio zmieniony 2012-10-31, 15:45 przez Prospero, łącznie zmieniany 2 razy.

lukaszLDZ

Zapowietrza się.
Łukasz

Pabian

Post autor: Pabian »

Piotrek podświetl to tło które nakleiłem jakimś rozproszonym światłem ....będzie miodzio

Prospero
Administrator

Właśnie mam taką małą żółtą świetlówkę (30-40cm) ale nie wiem ... się zastanawiam. A może niebieską? Mam też taką 85 cm czy jakoś tak :mrgreen:

Prospero
Administrator

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niestety mój aparat nadaje się do... robienia zdjęć na komunii a nie do prezentowania baniaków. Wszystko zniekształca no i ten balans bieli... co tu się dziwić jak aparacik ma ponad dekadę.
Ostatnio zmieniony 2012-11-01, 19:43 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Ty,koles ;-) ile duzych kubkow henryka Ci zeszlo?
Pytam,bo jutro obsadzam 450-tke.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Prospero
Administrator

Jak już tak ładnie pytasz Koleś to Ci powiem, że tutaj jest 10 pudełeczek 9x6 cm M. Henryka takie gotowce do robienia od razu pełnego dywanu plus 1/4 tego pudełka w D. Henryku.

Lukiki

Koles,ale ja jestem ze wsi,wiec nie wiem ile jest w tych pudelecxkach wzgledem duzej puszki invitro.
Takze jak bys mogl zobrazowac porownawczo,to bede wdzieczny ;-)
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Prospero
Administrator

To jak już jesteś takim "wieśniakiem" :mrgreen: to Ci powiem, że jest do 1:1 (o ile można porównać prostokąt do koła) między tym dużym okrągłym a tym w prostokącie. Różnica tylko taka, że z prostokąta układasz od razu dywan np. bo potrzebujesz na już na wystawę czy coś

Bądź w niedzielę na giełdzie to pokażę Ci jak to wygląda.
Ostatnio zmieniony 2012-11-01, 20:05 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

Ty jestes koles jakis zboczony,ble nic mi nie pokazuj mieszczuchu :mrgreen:
A powiedz,no mi jeszcze jaka masz przestrzen miedzy tylna szyba,a sciiana.

Kurde teraz tak mysle,ze jak mowisz,ze 1:1 to jakos dziwnie tego malo chyba miales,bo chyba gesciej z takiej ilosci powinno byc.
Moze kot Ci zjad troche kubkow,co?
Filmy

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”