Neolamprologus multifasciatus

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cina

Neolamprologus multifasciatus

Post autor: cina »

Dziś, po miesiącu obecności rybek w akwarium zauważyłem 2 młode multi ganiające się wśród muszelek :mrgreen:. Zobaczymy co z tego będzie :), na bieżąco będę dzielił się informacjami.

Jak się dobrze przyjrzycie to na tle muszelki zobaczycie 2 jasne punkciki ;-), to właśnie małe multki, mamusia trochę wyżej ;-) .
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2009-01-25, 21:24 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Gratulacje! To duża radocha, szybko Ci się rozmnożyły.

Awatar użytkownika
cina

No też się cieszę. Para która złożyła ikrę pochodzi z dwóch różnych źródeł, więc szybko się dobrały. Na razie kombinuje czym i jak narybek wykarmić.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

U mnie młode similisy wykarmiłem jakimś suchym pokarmem przeznaczonym dla pielęgnic. Rozdrabniałem go dość mocno przy tym. Oprócz tego jakieś drobne mrożone żarcie typu oczlik i ryby dały radę.

Awatar użytkownika
cina

No też tak obecnie karmie, bardzo drobno roztarty suchy pokarm i mam jeszcze cyklop morzony. Podaje strzykawką w pobliżu muszli.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Gratuluje !
no rzeczywiście dość szybko to poszło :PP
swoją drogą to nie widzę tych młodych xD
czekam na relacje na bieżąco :]

Awatar użytkownika
cina

No niestety mam KIT-owy obiektyw i zoom x3 więc muszą trochę podrosnąć żeby je było widać, chyba że ma ktoś obiektyw MACRO do nikona pożyczyć :-P

EDIT:

Maluch rosną jest ich 5 szt. Zauważyłem również że są kolejne maluchy :mrgreen: baaardzo malutkie, ganiają się koło innej muszelki, więc teraz z innej samiczki pochodzą.

Nie ma co robić zdjęcia, ponieważ są jasne i na tle jasnego piasku słabo widoczne.

Awatar użytkownika
cina

Rybki rosną, widać już że maluchy pochodzą z kilku miotów. Ganiają się pomiędzy muszelkami. Wielkość od 2mm do 5mm. Niektóre są tak małe że ciężko je odróżnić od ziarenek piasku :-).
Karmione są suchymi pokarmami (Tropical, Hikari) oraz mrożonkami.

Awatar użytkownika
lateraluspl

Post autor: lateraluspl »

Ja karmie suchym pokarmem (tetra ogolny te Crisps, tropical jajeczny, i wysokobialkowy) wielopregie jedza go normalnie, + roztarta tabletka z Gieldy Niedzielnej oraz oczywiscie solowiec żywy, mrozony i oczlik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmnażanie i Wychów Narybku”