Akwarium - pomoc w wyborze i gdzie :)
Na równej jest już dużo mniej firm niż kiedyś które same kleją i sprzedają akwaria ale jeszcze są.
Spokojnie znajdziesz naprawdę ładne, starannie sklejone akwaria i taniej niż 1zł za litr. Ale takie oszołomy z tą ceną nadal się trafiają. Musisz pojechać wcześniej, nie na koniec giełdy i poszukać, obejrzeć, popytać myślę, że coś ładnego kupisz.
Spokojnie znajdziesz naprawdę ładne, starannie sklejone akwaria i taniej niż 1zł za litr. Ale takie oszołomy z tą ceną nadal się trafiają. Musisz pojechać wcześniej, nie na koniec giełdy i poszukać, obejrzeć, popytać myślę, że coś ładnego kupisz.
A jakie ceny są na Starcie bo ja dawno nie byłem/ nie orientowałem się :)cliper pisze:To i ja sie podlacze. Chce zakupic akwarium z pokrywa 60l. Wiem za ile sa na Starcie, czy ceny na Rownej sa takie same, nizsze, wyzsze? Zastanawiam sie czy tam nie podjechac, jesli jest po co.
wachkala - dzięki!
A jeszcze jedno pytanie do takiego akwarium jakie oświetlenie? :)
Na równej bez problemu dostanie się akwaria standardowe takie jak w sklepie, klejone czarnym sylikonem i z pokrywą. Cen nie znam bo nie pytałem a na starcie nie bywam więc nie mam orientacji.
Dla wymagających którzy chodzą po giełdzie i szukają to znajdą sprzedawców mających na stanie akwaria sklejone transparentnie bez wałków silikonu z różnego rodzaju szkła.
Byłem na początku grudnia i widziałem takie akwaria na parkingu obok gościa ze żwirem, wokół stali jacyś z karmami dla psów, paszami, sianem itp. No miejsce w którym nie szukałbym akwariów a jednak były.
Dla wymagających którzy chodzą po giełdzie i szukają to znajdą sprzedawców mających na stanie akwaria sklejone transparentnie bez wałków silikonu z różnego rodzaju szkła.
Byłem na początku grudnia i widziałem takie akwaria na parkingu obok gościa ze żwirem, wokół stali jacyś z karmami dla psów, paszami, sianem itp. No miejsce w którym nie szukałbym akwariów a jednak były.
Kupowałem takie 3 lata temu na równej za 80zł razem z pokrywą i filtrem.cliper pisze:Wiem, ze 60x30x33 proste z pokrywa i swiatlem jest za 120zl. O takie tylko pytalem, bo takie mnie interesuje.
Jak teraz wyglądała by cena?????
Wcale nie musi być większa np ceny głowić resun nie zmieniły się od 5 lat

To musisz raczej poszukać w odpowiednim dziale na pewno znajdziesz. Poza tym moc oświetlenia dobierasz głównie pod rośliny jakie chcesz mieć w akwarium.patrykss pisze:Jeszcze jednak chcę was pomęczyć teraz oświetleniem jakie dobrać?
Średnio dobiera się 0,5WL to już tak przyzwoicie bez Co2 więcej nie ma sensu