[200L] Guardian Of The Mountain Peaks

Awatar użytkownika
mih00

[200L] Guardian Of The Mountain Peaks

Post autor: mih00 »

Wreszcie znalazłem chwilę czasu na przygotowanie mojej dwusetki do startu. Wczoraj ułożyłem dekoracje z lawy i dziś zabiorę się za obsadzanie roślin. W miarę postępu prac uzupełnię fotki i opis.

Start: 08.03.2012
Wymiary i litraż: 200L 100X40X50
Filtracja, rodzaje filtra: Kubełek Fluval 204 (gąbki, ceramika, keramzyt)
Oświetlenie, ilość i rodzaj oświetlenia: 4x39W T5
Podłoże: Pro-Soil
Dekoracje: Lawa
Fauna: Neon Simulans
Flora: Hemianthus Cuba, Eleocharis, Staurogune, Cladophora, Flame Moss, Christmas Moss, Taiwan Moss, Phoenix Moss, Hydrocortyle sp. japan, Ranunculus Inundatus
CO2: butla wysokociśnieniowa
Nawozy: suche mikro + makro z soli

Obrazek

Obrazek

małe zmiany :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-10-23, 23:41 przez mih00, łącznie zmieniany 15 razy.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nie podoba mi się to,że...dajesz taką małą fotkę.
Niech ma 1000 roździałki przynajmniej.
A gdzie ten największy kamień,bo go tu nie widzę?
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
mih00

Fotkę pstryknąłem 'na szybko' telefonem. Dzisiaj obsadzę zieleninkę to wstawię już duże. Wszystkie te ogromne kamienie wstawiłem, żaden duży mi nie został - hmm kurcze zauważyłbym jakby mi coś dużego jeszcze zostało. Dwa największe (jeden po prawej i drugi jest pomiędzy tymi dwoma wystającymi szczytami). Zaraz zerknę bo chyba da radę te fotkę trochę dać większą

Lukiki

A faktycznie teraz widze.
Henislaw bedzie?
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Ułożenie kamieni fajne, podoba mi się, czekam na rozwój wydarzeń ;-) Jaka fauna i flora???
Łukasz

Awatar użytkownika
mih00

Będzie Henisław :) czeka sobie w pudełeczkach in vitro i mam jeszcze trochę ze swojej rozsady co sobie porastał emersyjnie jak było puste akwarium. Jeszcze mam przygotowane Staurogyne repens, trochę Eleoharis`a gałęzatkę christmas`a, flame`a Peacock`a i dla smaczku Ranunculus Inundatus oraz hydrocotyle sp. japan. A co do fauny to będą pewnie CR`ki a rybczaki to jeszcze nie wiem jakie ale coś wymyślę zanim mi bańka dojdzie.
Ostatnio zmieniony 2012-03-08, 13:01 przez mih00, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Fajnie się zpowiada i jestem ciekawy jak będzie baniaczek się rozwijał <napewno często tu będe zaglądał ;-) > Z tego co wnioskuję to jest lawa z Łukasza Milforda?? i jak można prosić fotkę centralnie od frontu a nie tak z góry ;-) oczywiście jak to nie problem.
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
mih00

Zbiorniczek zalany na razie pierwsza fotka cyknięta telefonem. Dzisiaj jeszcze do odpalenia filtracja i co2 bo już wczoraj nie miałem siły. Bolek1984 - dokładnie lawa jest z Milforda:)

Obrazek

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

To juz chyba 4 zbiornik na tym tylko forum praktycznie identyko... wg mnie ta lawa po prawo nie współgra z reszta
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Lukiki

Zbiornik za pewne robiony jest dla siebie,wiec moze miec tysieczna nawet powtarzalnosc.
Kolega dopiero teraz wystartowal ten zbiornik,a sam pomysl i projejkt w glowie byl para miesiecy temu.
chodysVR6, ku woli scislosci na temat wspolgrania ulozenia kamieni,to wiesz,a raczej nie wiesz nic,co bylo widac po Twoim ostatnim zaprezentowaniu zbiornika :-P wiec wedlug mnie tutaj nie trafna Twoja uwaga.
Tylko sie nie obrazaj :->
mih00, daj jeszcze jakis wysoki z tylu z prawej strony.
Filmy

Awatar użytkownika
mih00

Tam po prawej coś planuje jeszcze wcisnąć ale muszę sobie najpierw fanty od co2 i filtra poukładać, żebym wiedział mniej więcej na co mogę sobie tam pozwolić. Kurcze trochę ciasna ta dwusetka :-P
A zbiornik robiłem dla siebie i nie mam zamiaru przysłowiowej Ameryki w dziedzinie aranżacji z lawy odkrywać - ma cieszyć oko :-) A na forum wystawiam nie po to by się chwalić tylko, żeby się czegoś dowiedzieć/nauczyć od zaawansowanych w tym temacie. Dzięki Lukiki za poradę i coś tam jeszcze postaram się wcisnąć jak zawalczę z rurami.

Awatar użytkownika
chodysVR6

Lukiki pisze:Zbiornik za pewne robiony jest dla siebie,wiec moze miec tysieczna nawet powtarzalnosc.
Kolega dopiero teraz wystartowal ten zbiornik,a sam pomysl i projejkt w glowie byl para miesiecy temu.
chodysVR6, ku woli scislosci na temat wspolgrania ulozenia kamieni,to wiesz,a raczej nie wiesz nic,co bylo widac po Twoim ostatnim zaprezentowaniu zbiornika :-P wiec wedlug mnie tutaj nie trafna Twoja uwaga.
Tylko sie nie obrazaj :->
mih00, daj jeszcze jakis wysoki z tylu z prawej strony.
Oceniasz ucznia po pierwszej jedynce lub książke po pierwszej kartce ? To gratuluje :lol:

Kolega sam przyznał ze sam cos planuje wcisnąć. Więc nie wiem oco ci chodzi 8-)

MST MS 01D VIP

Lukiki

chodysVR6 pisze:Oceniasz ucznia po pierwszej jedynce lub książke po pierwszej kartce ? To gratuluje :lol:
A wiesz jest w tym znacznej prawdy.
Pamiętam jak w szkole ponadpodstawowej dostałem z matmy pierwszą ocenę ''pałę'',to p.profesor powiedziała...''Kucharski,Ty będziesz miał u mnie same pały,Ty głąb jesteś...''
I wiesz co?
Miała rację :mrgreen:
Dopiero jak zbliżał się koniec roku,to goniłem,by jakoś mnie przepchła.
Po 3 czy 4 latach dowiedziałem się od niej,że nie potrzebnie tak podganiałem,bo i tak by mnie przepuściła,byle by mnie mieć jak najkrócej na głowie :-D

Druga kwestia,to książka i kartka jako Twój drugi przykład.
Ja dam Ci przykład może nie książki,a czasopisma pewnego akwarystycznego.
Jak widzę jego okładkę,to wiem jaką już ocenę wystawić.
Dziś wszystko idzie w parze z pierwszą stroną.
Filmy

Awatar użytkownika
chodysVR6

Lukiki pisze:''Kucharski,Ty będziesz miał u mnie same pały,Ty głąb jesteś...''
I wiesz co?
Miała rację

No to fajnie :mrgreen:

MST MS 01D VIP

Awatar użytkownika
mih00

No coś tam udało mi się wcisnąć do tyłu, nie do końca jestem przekonany czy to tak zostanie ostatecznie ale na razie zostawię (fota w pierwszym poście). Mam jeszcze jeden pomysł ale będę musiał trochę pobawić się flexem. Jeszcze widzę, że kabel zostawiłem nie schowany ale to już jak zarośnie trochę to na następnej focie poprawię.

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”